Računalništvo, telefonija
11.02.2015 13:29

Deli z drugimi:

Share

Trojica z visokozmogljivim zoomom

Nikonovi novinci Coolpix P610, L840 in L340 so digitalni kompaktni fotoaparati z visokozmogljivim zoomom (od 28 do 60-kratnega) za fotografiranje narave in zabavnih večerov s prijatelji. Tudi v tej vrsti Nikonovih fotoaparatov je stalnica postala podpora za povezavo s pametnimi telefoni in tabličnimi računalniki prek vmesnikov Wi-Fi in NFC ter hitro deljenje fotografij. Zmogljivejša od novincev sta opremljena tudi z nagibnim zaslonom LCD za ustvarjalnejše fotografiranje iz različnih kotov.
Trojica z visokozmogljivim zoomom
Trojica z visokozmogljivim zoomom

Nikon Coolpix P610 s slikovnim tipalom CMOS s 16 milijoni slikovnih točk in 60-kratnim optičnim zoomom (24-1440 mm, razširljivim na 120-kratni Dynamic Fine Zoom) izboljšuje izkušnjo pri fotografiranju tako nočnih posnetkov kot tudi narave. Elektronsko iskalo in 7,5-centimetrski zaslon LCD z visoko ločljivostjo 921.000 točk s spremenljivim kotom spodbujata k ustvarjalnemu kadriranju in deljenju posnetkov prek vmesnikov Wi-Fi in NFC in pametno napravo s svojimi prijatelji in svetom. Vmesnik GPS/GLONASS beleži lokacijo fotografiranja, funkcija optičnega zmanjševanja tresljajev VR z dvojnim zaznavanjem pa poskrbi za stabilnost fotoaparata in ostre fotografije tudi pri uporabi najdaljših goriščnic in snemanju videa v polni ločljivosti HD (1080/60p).

S fotoaparatom Nikon Coolpix L840 s slikovnim tipalom s 16 milijoni slikovnih točk in 38-kratnim zoomom (22,5-855 mm, razširljiv na 76-kratni Dynamic Fine Zoom) lahko ovekovečite pokrajine in divje živali ali pa z njim ustvarite izjemne bližinske posnetke na družinskih praznovanjih. Z možnostjo samodejnega izbora scenskih načinov lahko fotoaparatu prepustite izbiro najoptimalnejših nastavitev, sami pa se raje posvetite iskanju zanimivih kotov fotografiranja, ki jih omogoča velik nagibni zaslon LCD. Fotografije lahko takoj delite z drugimi prek vmesnikov Wi-Fi in NFC ter pametne naprave.

Nikon Coolpix s slikovnim tipalom z 20 milijoni slikovnih točk prinaša v ta razred klasično in kompaktno obliko fotoaparata. Objektiv z 28-kratnim optičnim zoomom (22,5-630 mm, razširljiv na 56-kratni Dynamic Fine Zoom) nudi vse od širokotnih do telefoto goriščnih razdalj. Sistem samodejnega ostrenja z iskanjem cilja zagotavlja ostre fotografije, saj natančno določi lokacijo motiva in ga samodejno izostri. Zaradi udobnega ročaja in preproste postavitve kontrolnih gumbov za fotografiranje in snemanje, lahko fotoaparat upravljate na intuitiven in preprost način, poleg tega pa fotoaparat napajajo baterije tipa AA, ki so na voljo praktično povsod.

Nikon Coolpix P610 bo naprodaj v črni in rdeči barvi po priporočeni ceni 449 evrov, L840 v črni, rdeči in vijolični barvi po 259 evrov in L430 v črni barvi po 179 evrov. Na policah slovenskih trgovcev bodo od 26 februarja.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Za več informacij so vam na voljo pri NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

"Bohinjsko drevo" po natanko desetih letih spet v soju (fotografskih) žarometov

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več

LabelProfi d.o.o. – digitalna produkcija etiket in fleksibilne embalaže

Ozare 18a, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 080 10 12
Podjetje LabelProfi d.o.o. je svojo poslovno pot začelo leta 1994 kot majhen studio za grafično oblikovanje in pripravo za tisk. V podjetju od same ustanovitve stremijo k uporabi ... Več
Zlati partner

COMTRADE d.o.o.

Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Tel: 08 160 52 00
Comtrade je podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja IT rešitev in storitev razvoja programske opreme. Svojim strankam zagotavljajo visoko usposobljenost za iskanje strokovnih rešitev ... Več