Telefoni
Računalništvo, telefonija
Telefonija
12.02.2021 20:05
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tudi igre na srečo se selijo na pametne telefone

.. Ne glede na to, ali gre za obisk kazinoja, srečelov ali igranje lota - igre na srečo vedno vzbujajo nek občutek zadovoljstva in pričakovanja, da boste prav vi »tisti« srečnež. Z digitalizacijo je ta svet postal še bolj dostopen ..
Tudi igre na srečo se selijo na pametne telefone
Tudi igre na srečo se selijo na pametne telefone

Igre na srečo od nekdaj privabljajo množice. Prav vsakdo, ki v tem kolesju sodeluje, upa na to, da bo zadel dobitno kombinacijo in si privoščil, kar si prej ni mogel. Ob ogromnih zneskih, ki jih je mogoče zadeti, pa bil morda celo preskrbljen do konca svojega življenja.

Igre na srečo se poleg klasične oblike vse bolj selijo na splet. Če se morebiti vsakdo ne bo usedel za računalnik in tam preizkušal svoje sreče, pa bo zagotovo marsikateri uporabnik z veseljem prijel v roke svoj mobilni telefon in v priročni aplikaciji z izpiljeno uporabniško izkušnjo vložil kak evro – in če bo imel srečo, dobil kakšnega več.

Uporabnikov, ki se na telefonu nikoli niso preizkusili v prav nobeni igri, je zelo malo. Ponudba iger v trgovinah z aplikacijami je skorajda neskončna in za vsakega uporabnika se najde tista prava. Tudi ponudba iger na srečo je pestra, omejujejo jih zgolj zakoni in regulatorji, saj bi jih bilo v nasprotnem primeru zagotovo še več.

Današnji čas, ko je naše gibanje omejeno – prav tako obiski frizerjev, trgovin, igralnic in specializiranih prodajnih mest za igre na srečo, je voda na mlin igram na srečo prek spleta. Seveda gre pri tem izpostaviti pametne telefone, ki so naši stalni in zvesti spremljevalci. S seboj jih imamo praktično povsod in le klik zaslona na dotik nas loči do priljubljene aplikacije, denarnega vložka v igri na srečo in dobitka ali pač vnovičnega vložka. Upamo si trditi, da sama uporabniška izkušnja, pa naj gre za tombolo, športno napoved, loto ali poker, tu ne trpi, ampak je v mobilni aplikaciji več kot vrhunska. Upravljanje je enostavno, nabor iger širši kot kjerkoli drugje, telefon pa naprava, s katero smo največ v stiku, najbolj smo je vajeni in ji na nek način celo zaupamo.

Nagrajena aplikacija

Svoj spletni portal so prenovili tudi pri Loteriji Slovenije. Vedo, da morajo tako vsebinam kot tehnologijam, ki jih uporabljajo na spletnem portalu, posvečati posebno skrb, zato tudi stalno spremljajo igralno izkušnjo in jo neprestano izboljšujejo. Njihova spletna aplikacija je sicer na voljo od leta 2017, torej dobra tri leta, kljub temu pa je bila po izboru strokovnjakov prepoznana kot ena najboljših v Sloveniji – in to kar dve leti zapored (prejela je nagradi Websi 2018 in 2019).

Pričakujemo lahko, da bodo igre na srečo v prihodnosti vse bolj prilagojene posamezniku. Prav uporabniška izkušnja je tista, ki je ključna pri uporabi katerekoli aplikacije ali programa, v prihodnosti pa bo najverjetneje poudarek na tem še večji. Vsi namreč vemo, kako hitro aplikacijo, ki nam ni všeč, izbrišemo iz svojega pametnega telefona.

Tudi zavoljo odlične aplikacije Loterije Slovenije in dejavnosti, ki jih posvečajo spletnemu igranju, se delež igralcev na njihovih digitalnih kanalih nenehno povečuje. Dejstvo, da lahko danes igre na srečo igramo iz domačega naslanjača kadarkoli se nam ljubi, vsekakor ni zanemarljivo.

Velja poudariti tudi to, da pri Loteriji Slovenije veliko pozornost posvečajo družbeno odgovornemu prirejanju: varno, odgovorno in hkrati udobno igranje je zanje najpomembnejše. S takšnim igranjem vsi prispevamo v dobre namene: samo v lanskem letu smo vsi skupaj pomagali podpreti več kot 500 slovenskih invalidskih, humanitarnih in športnih organizacij in projektov.

Spletni portal www.loterija.si so pri Loteriji Slovenije prenovili lani, na njem pa je danes registriranih več kot 120.000 igralcev. Mobilno aplikacijo uporablja več kot 25.000 uporabnikov, vsekakor pa je pričakovati, da bo v prihodnje število slednjih naraščalo. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem Loterija Slovenije.


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več
Zlati partner

GS1 Slovenija

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 5898 320
GS1 Slovenija je neodvisna in nepridobitna organizacija na področju mednarodnih standardov GS1 za identifikacijo, zajem in elektronsko izmenjavo podatkov v Sloveniji. Ima preko ... Več

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več