Računalništvo, telefonija
22.05.2019 08:31
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tudi računalnik moramo kdaj pa kdaj temeljito očistiti in spihati

Verjetno vsakega v domačem okolju moti, če ima preveč prahu na policah, knjigah, televiziji. Kolikokrat pa ste pomislili, da bi bilo morda pametno temeljito očistiti računalnik?
Skrbite tudi za čiščenje svojega računalnika, le tako vam bo dolgo služil.
Skrbite tudi za čiščenje svojega računalnika, le tako vam bo dolgo služil.

Čiščenje prepustite profesionalcem

Tako kot na kateremkoli drugem predmetu, ki ga imate doma ali v pisarni, se tudi na sistemski enoti računalnika sčasoma nabere prah. Pa ne le na njegovi površini, kar je še najmanj problematično, temveč tudi na komponentah v njegovi notranjosti. Če še nikoli niste očistili notranjosti računalnika, vam priporočamo, da pogledate v napravo oziroma čiščenje prepustite profesionalcem – tistim, ki so očistili že ničkoliko naprav in bodo delo zagotovo opravili tako, kot je treba.

Zakaj je treba računalnik čistiti?

Ena izmed posledic tega, da se v računalniku nabere preveč prahu je, da lahko pride do pregrevanja posameznih komponent ali celotne naprave. Zato bi morali računalnik očistiti in temeljito spihati vsaj enkrat letno. Če ga več let nikoli ne očistite, se lahko v najslabšem primeru od njega poslovite.

Posebej pozorni morate biti pri prenosnikih, pri katerih je celoten sistem na zelo majhnem prostoru, kar le še oteži normalen pretok zraka. Pregrevanje pa, kot smo že omenili, lahko vodi v okvaro ventilatorja, matične plošče, trdega diska … Lahko ste prepričani, da boste z rednim čiščenjem podaljšali življenjsko dobo svoje naprave, temperatura glavnih komponent bo nižja, zato bo računalnik deloval hitreje in z manj napora.

Profesionalci računalnik odprejo in ga očistijo ter spihajo umazanijo, ki se je z leti nabrala v njegovi notranjosti. Morda se sprašujete, zakaj čiščenje prepustiti drugim, če lahko to opravite tudi sami. Predvsem zato, ker se vam utegne zgoditi, da – če tega ne počnete prav pogosto ali sploh ne – poškodujete katero izmed komponent, ki so na dotik zelo občutljive.

Posebna akcija – ob popravilu brezplačno čiščenje

Podjetje Emonagram d.o.o. je največji servisni center v Sloveniji. Zavedajo se, da vrhunski tehnološki izdelki zahtevajo vrhunsko obravnavo. Pooblaščeni so za popravilo mobilnih telefonov, računalnikov in tablic skoraj vseh blagovnih znamk. Imajo vse potrebne certifikate in opremo ter strokoven in zanesljiv servis.

Do konca junija pa imajo posebno akcijo, kjer ob vsakem popravilu računalnika Apple nudijo brezplačno čiščenje v vrednosti 88 evrov. Tako ste lahko prepričani, da se boste že na daleč izognili težavam, ki vas lahko doletijo, če računalnika ne čistite.

Delujte preventivno, da vam kasneje ne bo žal.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več

MLACOM d.o.o.

Pot heroja Trtnika, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 500 87 75
Tehnologija se nezadržno razvija naprej. Za vogalom je vedno novo odkritje, ki lahko spremeni tako zasebna kot poslovna okolja. Eden največjih izumov je zagotovo računalnik, ki ... Več