Računalništvo, telefonija
30.11.2019 15:00

Deli z drugimi:

Share

Učinkoviti poslovni procesi s pomočjo Pantheona in @SmartBit rešitev

.. Za učinkovitejše delovanje podjetja je dandanes ključno vsakodnevno prilagajanje poslovnih procesov. S @Smartbit rešitvami je proces prilagajanja lažji in hitrejši, poslovni proces pa bolj efektiven ..
Učinkoviti poslovni procesi s pomočjo Pantheona in @SmartBit rešitev
Učinkoviti poslovni procesi s pomočjo Pantheona in @SmartBit rešitev

Prodajni proces s pomočjo CRM@SmartBit

Prodajni proces se je zaradi zmožnosti interneta in uporabe mobilnih aplikacij v zadnjih letih zelo spremenil. Kupci zaradi velike razpoložljivosti informacij v prodajni proces vstopajo pripravljeni, proces pa želijo čim hitreje zaključiti. Prodajalec zato potrebuje orodje, ki omogoča hiter odziv ter zagotavlja vse informacije na enem mestu, ne glede na to, kje se prodajalec nahaja.

CRM@SmartBit zagotavlja direktno povezavo z ERP rešitvijo Pantheon. Prodajalec ima zagotovljen dostop do vseh podatkov in dokumentov, za katere ima dodeljene pravice v produktu Pantheon.

CRM@SmartBit je dodatno razširjen s podporo Servisu, Help desku in Projektom, s čimer si podjetje zagotovi enoten koledar za planiranje izvajalcev v prodajnem, izvedbenem ali servisnem procesu.

Načrtovanje (planiranje) s PLN@SmartBit

Trgovska, distribucijska ter proizvodna podjetja morajo načrtovati prodajo tako, da bo kupec izdelek dobil v trenutku, ko ga potrebuje. ERP Pantheon z modulom Načrtovanje omogoča pripravo strateškega prodajnega plana (za celotno podjetje, določen projekt, posamezni trg).

Z dodelavo PLN@SmartBit je omogočeno združevanje posameznih planov v celovit plan podjetja. V proizvodnih podjetjih pa omenjena dodelava nudi možnost razgradnje proizvodov na nivo materiala, s čimer se zagotovijo podatki o potrebah blaga in materiala z daljšim rokom dobave ter priprava podatkov finančnih načrtov podjetja (“profit & lost”).

Na tedenskem nivoju nato spremljamo operativni plan prodaje (strateški plan in tekoča prodaja), ki je osnova za operativni plan proizvodnje ter nabave. Prodajna tabla pri tem zagotavlja načrtovanje in zagotavljanje pravočasne odpreme blaga kupcem.

Proizvodnja 4.0 z MNF@SmartBit ter MES@SmartBit

Planiranje proizvodnje ne predstavlja le MRP (“Material Resurse Planning”), kjer na osnovi potreb (ocena prodaje in naročila kupcev) lansiramo delovnem naloge in naročila dobaviteljem. Je proces, ki mora upoštevati spremembe in zahteve kupcev, ki se lahko spreminjajo na dnevni ravni, hkrati pa mora upoštevati še razpoložljivost v proizvodnji (stroji, delavci, orodja).

MNF@SmartBit temelji na modelu “Master Productions Schedulnig” planiranja proizvodnje, ki je določen na nivo tedna. Skupaj z MES@SmartBit (zajem podatkov iz proizvodnje) zagotovlja možnost dnevnega obvladovanja dinamike v proizvodnji.

Sestavni deli rešitve MNF@SmartBit so povezava med prodajo in proizvodnjo, delovni koledarji, terminiranje v koledarju in izmene, kakor tudi OEE@SmartBit (izkoriščenost resursov) ter QUA@SmartBit (področje kvalitete). Spremembe v prodaji, nabavi in dogodki v proizvodnji so tako lažje obvladljivi.

WMS@SmartBit (“Warehouse management system”)

WMS@SmartBit, ki je tesno povezan z ERP Pantheon, je parametriziran ter deluje na brezžičnih terminalih. Omogoča izvajanje manipulacij v skladišču, kot so sprejem blaga, uskladiščenje, priprava naročil (komisioniranje), prenosi med skladišči ter izvedba inventure. (P.R.)

Pogoji za uporabo:

CRM@SmartBit in WMS@SmartBit potrebujeta za delovanje osnovno licenco Pantheon (SE, ME, MF). Ostale @SmartBit rešitve delujejo samo na licenci Pantheon MF.


Za delovanje @SmartBit rešitev je potrebno ustrezno število konektor licenc.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323
Vizija podjetja J-Lab je zadovoljiti stranke v skladu s sloganom - hitro, učinkovito in cenovno ugodno, ob tem pa so potrpežljivi in zanesljivi, na voljo ves dan, vse dni v tednu. Klik ... Več
Zlati partner

Kontron, d. o. o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Kontron vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več