23.05.2012 22:50

Učinkovito varovanje podatkov s HP D2D sistemi in StoreOnce tehnologijo

Ne glede na velikost ali panogo, se podjetja dandanes srečujejo s pravo eksplozijo količine podatkov, ki jih je potrebno shraniti in arhivirati. Povečevanje diskovnih zmogljivosti posledično pomeni velike stroške nakupa novo opreme, večanje porabe energije za napajanje in hlajenje, po drugi strani pa vztrajanje na obstoječih pozicijah ogroža stabilnost in razpoložljivost IT infrastrukture.

HP StoreOnce je v HP Disk-to-Disk (D2D) arhivske sisteme vgrajena tehnologija, ki zagotavlja tako imenovano podatkovno deduplikacijo, ki optimizira dolgoročno hrambo podatkov. Brez te tehnologije, podatkovne shrambe ponavadi vsebujejo večje število instanc enakih datotek, kar po nepotrebnem zaseda precej več diskovnega prostora, kot pa bi bilo potrebno. Poleg tega se kopije različic datotek pogosto prenašajo na druge lokacije z namenom varnostne replikacije, da teh podatkov ne izgubimo. HP StoreOnce tehnologije vseskozi samodejno išče in eliminira redundančne datoteke, rezultat tega pa je, da lahko shranimo do 20x več podatkov na enoto diskovja, kot bi sicer. To posledično pomeni nižje stroške arhiviranje podatkov, možna daljša obdobja hrambe brez nadgradenj arhivskega sistema, nižja tveganja, povezana z nerazpoložljivostjo podatkov ter zagotavljanje boljšega in hitrejšega dostopa do izgubljenih ali poškodovanih datotek. Takšno arhiviranje podatkov je še posebej pomembno za oddaljene lokacije ali podružnice podjetja, saj odpade potreba po ročnih intervencijah. Deduplikacija tudi zagotavlja, da je potrebno prenašati manjšo količino podatkov, kar sprosti omrežne povezave.

HP StoreOnce tehnologija je podprta na različnih platformah, kar poenostavlja upravljanje s podatki in preprečuje njihovo podvajanje pri prenosih. HP StoreOnce omogoča različne konfiguracije priklopa, kot so »Virtual Tape Library« (VTL), »Network Attached Storage« (NAS) in »Open Storage« (OST) preko ethernet in »fibre channel« (FC) povezav.

HP StorageWorks D2D arhivski sistemi so del HP StorageWorks družine za zaščito in shranjevanje podatkov, ki vključujejo tudi sisteme za arhiviranje podatkov na tračne enote ali diskovne sisteme. Za razliko od sistemov, ki arhivirajo podatke na trak, so slednji zlasti primerni za okolja z naslednjimi zahtevami:

– Kadar obstaja pomanjkanje usposobljenega IT kadra,

– Ko ima hitro restavriranje podatkov visoko prioriteto,

– Ko je potreben hiter dostop do arhiviranih podatkov daljšega časovnega obdobja,

– Ko je potrebno zagotoviti možnost obnove podatkov s pomočjo oddaljene replikacije preko LAN/WAN povezav

Če torej iščete ustrezno, stroškovno učinkovito rešitev za dnevno arhiviranje podatkov osrednje strežniške infrastrukture, pa tudi podatkov iz oddaljenih lokacij, potem so D2D sistemi prava izbira. Za zelo zahtevna kompleksnejša okolja pa je priporočljiva implementacije virtualnih knjižnic VLS (Virtual Library System).

Prednosti: D2D sistemov za arhiviranje

Znižanje stroškov (TCO):

– samodejno upravljanje s podatki zmanjšuje potrebo po ročnih intervencijah,

– StoreOnce deduplikacija omogoča shranjevanje večje količine podatkov (faktor 20x),

– enostavna replikacija tudi preko počasnejših omrežnih povezav

Zagotovljeno neprekinjeno poslovanje

– hitrejša povrnitev podatkov

– zmanjšanje potrebnega obsega časovnega okna za arhiviranje

Znižanje tveganja

– poenostavitev arhiviranja – enovita rešitev za heterogene IT sisteme,

– zmanjšanje napak zaradi manipulacije z mediji (kasetami)

– zaščita podatkov z oddaljenih lokacij

Visoka fleksibilnost

– oddaljeno upravljanje,

– sistemi so predkonfigurirani – brez potrebe po definiranju RAID polj ali konfiguracije LUN-ov,

– zelo malo sistemskega vzdrževanja,

– možnost izbire med NAS (CIFS/NFS) in/ali VTL cilji, ki jih uporabljajo arhivske aplikacije

Zanesljivost

– Strojno omogočeno RAID 6 polje,

– osnovanost na preizkušeni ProLiant platformi,

– neposredni ali omrežni priklop na tračno enoto za stroškovno učinkovito dolgoročno hrambo podatkov

ATR.SIS d.o.o. – oglasno sporočilo

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60
Skoraj nemogoče je preceniti vpliv rešitev za načrtovanje virov podjetja (ERP) v sodobnem poslovnem svetu. ERP sistemi so nadomestili nepovezane delovne tokove in nezdružljiva ... Več

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več