Računalništvo, telefonija
15.02.2012 18:12
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Učinkovitost prodaje

Učinkovitost prodaje
Učinkovitost prodaje

Vsakdo izmed nas se je v življenju že srečal z vlogo prodajalca. Prodajalci smo vsi; ko na trgu dela prodajamo svoje znanje v zameno za plačilo, ko iščemo popolnega partnerja in tudi ko želimo svojim otrokom prodati idejo o tem, kako zdravo je jesti zelenjavo. Ne glede na to kaj prodajamo, je za uspeh potreben tako talent kot tudi trdo delo in vztrajnost.

Dober prodajalec je samozavesten, pozitiven in stremi k uspehu. Pred vsako prodajo si mora zastaviti svoj najvišji in najnižji cilj, in se pri svojem pogajanju držati zastavljenih okvirjev. Pomembno je tudi, kako se pred prodajo pripravimo. Po raziskavah sodeč, devet izmed desetih neuspehov pri prodaji izvira iz nezadostne priprave.

Ena izmed najpomembnejših stvari je, da prodajalec verjame v svoj izdelek in je prepričan, da je njegov izdelek najboljša mogoča rešitev za njegovega kupca. Pomembno je, da znamo poslušati kupca, se znamo poistovetiti z njim in se poskušamo prilagoditi njegovemu načinu obnašanja in govorenja. S tem dosežemo, da kupec v nas vidi zaupanja vredno osebo, ki razume njegove potrebe.

Pri podjetju Mega M, ponudniku napredne IP telefonije v Sloveniji, imamo do kupcev oziroma naročnikov (obstoječih in potencialnih) odkrit odnos. Za vsako stranko posebej si vzamemo čas in prisluhnemo njihovim potrebam, katere kasneje z največjo zavzetostjo za zadovoljstvo strank, tudi uresničimo.

Pa vzemimo primer prodaje MegaTel IP telefonije. Podjetje Mega M ima pri prodaji telefonije Megatel jasno začrtan cilj zmanjšati stroške v podjetjih, šolah, vrtcih,…Pred prodajo se je potrebno zavedati prednosti, ki jih imajo pred drugimi ponudniki telefonije. To so napredni večfunkcionalni telefonski aparati, brezplačni klici med poslovnimi enotami doma in v tujini, bonus na dohodne klice, brezplačna instalacija in vzdrževanje. Šele ko se prodajnik sam zaveda vseh prednosti produkta in storitev, ki jih trži, lahko zagotovi uspešno prodajo. Zavedati se mora, da ima vsaka stranka individualne potrebe glede telefonije in najti najboljšo rešitev, ki ustreza še tako zahtevnim željam stranke.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MEGA M d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri MEGA M d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Napredni klicni center za radijske in TV postaje zaenkrat brezplačen!

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MEGA M d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več
Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več