Računalništvo, telefonija
26.04.2019 10:00

Deli z drugimi:

Share

Umetna inteligenca spreminja svet

.. Največja slovenska tehnološko-poslovna konferenca letos poteka od 21. do 23. maja. Pomemben del NT konference bo namenjen poslu in trendom, ki so povezani s posebnimi področji, tako imenovanimi vertikalami ..
Umetna inteligenca spreminja svet
Umetna inteligenca spreminja svet

Vse o umetni inteligenci

NTK Poslovni dan bo zaznamoval drugi dan konference. Glavne tehnološke in poslovne vsebine bodo razdeljene na dva dogodka. Od priznanih strokovnjakov boste lahko iz prve roke izvedeli vse o najnovejših trendih in novostih s področja umetne inteligence – ne glede na to, ali vas bolj zanima tehnologija ali poslovanje. NTK Poslovni dan bodo obiskali:

  • Marjan Šarec – Predsednik Vlade Republike Slovenije
  • Luciano Floridi – Univerza v Oxfordu
  • Anke Den Ouden – regionalna generalna direktorica Microsofta
  • Sergiy Detyuk – CIO, Metinvest B. V.
  • dr. Nikolaos Dimitriadis – Univerza v Sheffieldu
  • Joacim Damgard – COO Microsoft Central & Eastern Europe.

V okviru okrogle mize, ki jo bo vodila Katja Geršak (izvršna direktorica, CEP), boste lahko skupaj s predstavniki podjetij SAP, IBM, Siemens in Microsoft odpirali vprašanja in iskali odgovore na temo vse bolj aktualne umetne inteligence.

Trendi in rešitve za posamezne vertikale

Sledilo bo nadaljevanje v bolj poslovnem slogu, in sicer s trendi in rešitvami za posamezne vertikale. Poudarek bo na proizvodnem, finančnem, energetskem in javnem sektorju, letos pa je novost še zdravstveni sektor.

Digitalne tehnologije in z njimi umetna inteligenca postajajo vse bolj pomembni tudi v javni upravi. V Sloveniji sta v tem trenutku v pripravi vladni načrt in smernice uporabe umetne inteligence. Na NTK Poslovnem dnevu boste lahko izvedeli, kakšna sta vloga in prizadevanje Slovenije pri adaptaciji najnovejših tehnologij, kakšni so zakonski okviri, kako je javni sektor ozaveščen o rabi umetne inteligence in koliko jo že uporablja. Ter seveda, kakšna je prihodnost.

Medtem je uporaba umetne inteligence že močno prisotna v bančništvu. Mobilne bančne storitve z njeno podporo, aplikacije s personaliziranimi rešitvami lahko uporabniku na podlagi vedenja ponudijo nasvete o racionalnem ravnanju z denarjem. Primere avtomatizacije s podporo umetne inteligence boste lahko spoznali na primeru inovativne banke, spoznali najnovejše rešitve … Živimo v vznemirljivih časih sodobnih financ, a val največjih sprememb naj bi se šele obetal.

Druga drugi lahko veliko ponudita tudi umetna inteligenca in energetska panoga. Pa smo pripravljeni na spremembe? Kako močno lahko oklepanje preteklosti vpliva na učinkovito uporabo v energetiki prihodnosti? Danes stremimo k trajnemu gospodarstvu, kar pomeni tudi optimizacijo stroškov in iskanje načinov za prihranke, in prav umetna inteligenca, strojno učenje ter uporaba modernih algoritmov pri obdelavi ogromnih količin podatkov bi lahko prinesli pozitivne učinke.

Spreminja se – in se tudi še bo – tudi proizvodnja. Integracija tehnologij, ki temeljijo na umetni inteligenci, je kritičnega pomena za obstanek in razvoj proizvodnih podjetij. Digitalizacija in pametna avtomatizacija proizvodnih procesov zagotavljata stroškovno učinkovitost, pravočasnost in dodano vrednost proizvodov.

Prav tako umetna inteligenca prinaša revolucionarne novosti v medicini. Napredni algoritmi lahko že danes določene vizualne vzorce prepoznajo natančneje kot zdravnik. Nosljive naprave v kardiologiji beležijo podatke o srčnem delovanju, zaznavajo anomalije in preventivno sprožijo poziv k ukrepanju. Pri operacijah v celjski bolnišnici na primer sodelujejo tudi robotske roke. Govora bo tudi o tem, kje je zdrava meja med zdravniki in umetno inteligenco.

Zakaj NTK poslovnega dneva ne smete zamuditi?

Namenjen je predvsem vodilnim kadrom, torej odločevalcem, menedžerjem, generalnim in informacijskim direktorjem ter tistim strokovnjakom iz marketinga, odnosov z javnostjo ali upravljanju s človeškimi viri, ki se zavedajo pomena tehnologije v poslu in si želijo izkoristiti idealno priložnost za mreženje ter sklepanje poslov.

Dovolj razlogov imate, zaradi katerih si priskrbite kotizacijo za NTK Poslovni dan ter znanje in ideje, ki ju boste pridobili, prenesete v svoje podjetje.

Več informacij najdete na spletni strani www.ntk.si.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MICROSOFT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri MICROSOFT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Microsoft

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MICROSOFT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več

MIT INFORMATIKA d.o.o.

Sveti Duh 274, 4220 Škofja loka, Tel: 04 281 31 00
Celovite ERP rešitve za podjetja MIT informatika je vodilni partner proizvodnih, gradbenih in storitvenih podjetij. Že 30 let svetujejo in implementirajo inovativne informacijske ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,
Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več