Strojna oprema
Mrežna oprema
19.02.2021 18:25
Posodobljeno 3 leta nazaj.

United Group s ponovnim prevzemom

Skupina United Group, vodilni telekomunikacijski in medijski operater v jugovzhodni Evropi, je dosegla dogovor o prevzemu 100% deleža bolgarskih operaterjev Net1 in ComNet Sofia.
United Group prevzema bolgarska operaterja Net1 in ComNet Sofia

Dogovor o prevzemu predstavlja dodaten nakup podjetja VIVACOM, bolgarskega operaterja skupine United Group.

Znotraj skupine United Group v Sloveniji sicer poslujejo družba Telemach s storitvami EON, Total TV in mobilnimi paketi družine VEČ, televizija Sportklub ter platforma za e-poslovanje Shoppster.

Net1 je med vodilnimi operaterji v sofijski regiji, ki ponuja internetne in televizijske storitve ter integrirane telekomunikacijske rešitve za poslovne stranke, vključno z IT podporo, telefonijo in video nadzorom.

ComNet Sofia je telekomunikacijski operater, ki ponuja novo generacijo internetnih in televizijskih storitev z lastnim optičnim omrežjem.

Sporazum, ki je predmet vseh potrebnih regulativnih odobritev, bo še okrepil tržni položaj United Group, kot najsodobnejšega telekomunikacijskega operaterja in vodilnega ponudnika visokokakovostnih inovativnih internetnih in televizijskih storitev v Bolgariji. Prevzem naj bi se predvidoma zaključil v drugem četrtletju 2021.

Skupina United Group je na bolgarski trg vstopila leta 2020 s prevzemom podjetja VIVACOM, največjega telekomunikacijskega operaterja v državi. Januarja letos je skupina prevzela tudi največjo bolgarsko medijsko družbo Nova Broadcasting Group in najavila, da je dosegla dogovor o prevzemu največjega bolgarskega časopisnega podjetja Vestnik Telegraf EOOD.

O skupini United Group

Skupina United Group s sedežem na Nizozemskem je vodilni telekomunikacijski in medijski operater v Jugovzhodni Evropi. Podjetje z 11.000 zaposlenimi svoje storitve in izdelke zagotavlja približno 10 milijonom uporabnikov v 8 državah.* United Group ima najširšo omrežno pokritost v regiji in uporabnikom nudi najbolj privlačne televizijske vsebine z vsega sveta. Z obsežnimi naložbami v digitalno infrastrukturo, vsebine in tehnologijo zagotavlja odličnost izdelkov in storitev za uporabnike po vsej regiji. Skupina United Group je od marca 2019 v lasti sklada BC Partners, enega največjih naložbenih podjetij na svetu.

(*podatek iz konca leta 2020)

Za več informacij obiščite naslov https://united.group/ in http://www.unitedmedia.net.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TELEMACH d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri TELEMACH d.o.o.

Telemach Slovenija logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TELEMACH d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

TIFT d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 20
Poslovni sistemi se že nekaj časa soočajo s procesom postopne digitalizacije naprav za pripravo, oblikovanje in izdelavo različnih dokumentov. Digitalni Hibridni Upravljalci Dokumentov ... Več

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več