Računalništvo, telefonija
20.07.2018 11:30

Deli z drugimi:

Share

Uporabniki digitalnih medijev so trikrat bolj aktivni na računalnikih kot na mobilnih napravah

iPROM je pripravil novo analizo tehnoloških značilnosti naprav, s katerimi uporabniki interneta dostopajo do digitalnih medijev. iPROM podatke že od leta 2004 enkrat letno beleži in obdeluje prek tehnološke platforme iPROM Cloud.
Uporabniki digitalnih medijev so trikrat bolj aktivni na računalnikih kot na mobilnih napravah
Uporabniki digitalnih medijev so trikrat bolj aktivni na računalnikih kot na mobilnih napravah

Analiza ugotavlja, da namizni in prenosni računalniki še vedno ohranjajo prvo mesto pri poglobljenem pregledovanju vsebin. Uporabniki digitalnih medijev so namreč trikrat bolj aktivni na računalnikih kot na mobilnih telefonih in to kljub temu, da so mobilne naprave v preteklem letu zabeležile rast za 9 odstotnih točk.


Večina spletnih strani (več kot 90 odstotkov) je danes že odzivnih in prilagojenih za mobilne naprave. Med spletnimi brskalniki ohranja vodilni delež Chrome, Android je najbolj pogost operacijski sistem na mobilnih napravah, na računalnikih pa prevladuje Windows, in sicer njegova različica Windows 10.

»Vse večja pretočnost in dostopnost paketov za mobilni prenos podatkov tudi v Sloveniji vplivata na rast uporabe mobilnih naprav. Vzponu mobilnega kanala se prilagajajo tudi oglaševalci, ki potrošnika vse pogosteje nagovarjajo prek mobilnih naprav. Zato ni presenetljiv podatek, da so spletne strani danes temu že v večini prilagojene. Po drugi strani pa potrošnik, ki se želi v digitalno vsebino poglobiti, to še vedno v veliki meri počne prek računalnika,« komentira Andrej Ivanec, direktor medijskega načrtovanja v podjetju iPROM.

Ključne ugotovitve raziskave o tehnoloških značilnostih naprav si preberite v sporočilu za javnost.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem iPROM d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri iPROM d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

iprom logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem iPROM d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667
Zlati partner

Enaa / Gambit trade d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Gambit trade d.o.o. je eno najstarejših in uspešnejših računalniških podjetij pri nas. S svojo inovativnostjo premikajo meje. Tako so že leta 1999 postavili tudi Enaa prvo spletno ... Več

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več