Računalništvo, telefonija
04.12.2013 16:50

Deli z drugimi:

Share

Uspešen email marketing se začne z učinkovitim naslovom

Si želite, da bi vaše poslane e-novice odprlo več ljudi? Potem berite naprej. Samo pošiljanje e novic na prvi pogled zgleda zelo enostavno.
Uspešen email marketing se začne z učinkovitim naslovom
Uspešen email marketing se začne z učinkovitim naslovom

Kar je sicer res, ko enkrat poznate samo psihologijo pošiljanja in bralcev na drugi strani.Obstaja nekaj trikov, kako lahko povečate odstotek tistih, ki bodo vašo e pošto odprli. V povprečju ste lahko zadovoljni, če bo 20% prejemnikov e novic odprlo ravno vaše e novice.

(http://blog.newsletter.si/wp-content/uploads/2013/11/Uspesen-email-marketing.jpg)1. (Učinkovite) ključne besede v naslov

Kot je pomemben prvi vtis, je pomemben tudi sam naslov vaši e novic. Svetujemo, da vključite elemente, ki bodo povečali efektivnost odpiranja, npr:

skrivnosti (vašega posla)

triki in nasveti

Kot pomemben element naslova je tudi ključna beseda. Sploh tista, ki ste jo preko Google oglaševanja spoznali za učinkovito.

2. Ključne besede, ki so prepovedane

Glede na to, da imate predstavo o tem, katere ključne besede so učinkovite v naslovu je pametno, da pogledamo tudi tiste, ki se jim želimo v naslovu izogniti. Predvsem so to besede, ki že na pogled spomnijo na “neželeno” sporočilo (spam):

neverjetno, zaslužite, garantirano, čestitamo

prekomerna ločila v naslovu (vejice, klicaji, vprašaji in pike v enem naslovu).

Poskrbite, da naslov ne bo napisan z velikim zaletnicami v celoti!

Držite se pravila manj je več, bodite čim bolj iskreni ter kratki in jedrnati. Poizkusite strniti naslov med 50-60 znakov.

3. Nejasen naslov

Verjetno nimate časa, da bi med prebiranjem pošte ugotavljali kaj je bistvo sporočila. Skrivnostni naslovi v smislu “tega ne želite spregledati”, “pomembno – preberi zdaj” ali pa “odpri preden bo prepozno” ne pijejo vode. Naslov mora že sam po sebi povedati bistvo, vsebovati mora glavno tematiko. Le tako bodo tisti, ki jih res zanima, brali dalje. Kaj hitro se vam lahko zgodi, da bodo zavajajoči naslovi na dolgi rok okrnili vaš seznam prejemnikov.

4. Naslov napove vsebino

Naslov se mora ujemati z vsebino in ne sme biti zavajajoč! Sicer se bodo prejemniki odjavili po hitrem postopku. Vsebina naj bo tesno povezana z naslovom tako, da lahko bralec ve kaj pričakuje, ko bo e novice odprl. To je tisto, kar bo procent odprte pošte še povečalo.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SPLETNIK d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SPLETNIK d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Izdelava spletne prisotnosti, pridobivanje obiska, vzpostavitev odnosa s kupci in merjenje učinkovitosti spletnega ekosistema

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SPLETNIK d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več
Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več
Zlati partner

Enaa / Gambit trade d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Gambit trade d.o.o. je eno najstarejših in uspešnejših računalniških podjetij pri nas. S svojo inovativnostjo premikajo meje. Tako so že leta 1999 postavili tudi Enaa prvo spletno ... Več