Računalništvo, telefonija
14.12.2012 15:39
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

V času praznikov Policija svari pred vlomi

Tudi v času božičnih praznikov vlomilci in drugi nepridipravi ne počivajo. V času veselega decembra je veliko ljudi zdoma in takrat izkoristijo priložnost. Policija svetuje, da se dodatno zavarujete tudi s protivlomnimi napravami.
Novo tipkovnico na dotik odlikuje velik zaslon in prijazen uporabniški vmesnik, ter je kompatibilna z vsemi DSC centralami.
Novo tipkovnico na dotik odlikuje velik zaslon in prijazen uporabniški vmesnik, ter je kompatibilna z vsemi DSC centralami.

Policisti vsako leto samo v decembru zabeležijo nad 300 vlomov v stanovanjske objekte, prazne pisarne in skladišča pa so za nepridiprave vroča vaba. Priporočeni ukrepi s katerimi lahko povečate svojo varnost med drugim vključujejo tudi ustvarjanje občutka, da stanovanje ni prazno. Svoje prijatelje lahko naprosite, naj parkirajo na vašem dvorišču, dvigajo in spuščajo rulete ali prižigajo luči. A tudi to ne bo odvrnilo budnih vlomilcev, ki za vlom v objekt uporabljajo različne zvijače.

Najbolje se boste zaščitili z dobro protivlomno napravo, kot je alarm ali video nadzor. Majhna investicija v alarm se vam lahko še prehitro izplača, saj bo ob morebitnem vlomu alarm z glasno sireno obvestil okolico o nepridipravu, s pomočjo DSC centrale pa vas bo tudi poklical na mobilni telefon in vas o vlomu obvestil kjerkoli že ste.

Pozabite na nerazumljive vmesnike in stiskanje gumbkov, tudi alarmi niso več tisto, kar so bili. Danes so na voljo z velikimi barvnimi zasloni na dotik in prijaznimi uporabniškimi vmesniki, ter mnogo naprednimi funkcijami, ki vam bodo poleg varnosti omogočile tudi enostavno uporabo. Tudi posnetkov iz nadzorne kamere ne boste več pregledovali samo na snemalni napravi, saj vam bo dobra video oprema ob zaznavanju gibanja sliko iz kamere posredovala kar na vaš mobilni telefon ali tablico.

Strokovnjaki iz podjetja Mobicom pa napovedujejo, da bomo v naslednji sezoni med mnogimi inovativnimi novostmi na področju varovanja oseb in lastnine našli tudi varovanje podatkov iz varnostnih naprav s pomočjo storitev v oblaku. Z najemom zmogljive opreme bodo uporabniki zmanjšali stroške shranjevanja posnetkov iz različnih kanalov. Pri podjetju Mobicom pa vam bodo svetovali tudi pri izbiri protipožarne zaščite, saj ne želite, da se vaš adventni venček spremeni v katastrofo.

-oglasno sporočilo-


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35

8000plus d.o.o.

Kajuhova ulica 64, 2310 Slovenska Bistrica, Tel: 064 248 123 (podpora), 031 782 321 (nakup)
8000plus: 1, 2, 3 – vse digitalne rešitve na enem mestu Od spletnega gostovanja, oblačnih rešitev in programiranja do urejanja dokumentacije za razpise, kibernetske varnosti, ... Več

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Računalniki so postali ključno poslovno orodje. Uporabljajo se pri vseh vidikih delovanja podjetja, vključno z ustvarjanjem in prodajanjem izdelkov, trženjem, računovodstvo, administracijo ... Več