Računalništvo, telefonija
07.04.2020 17:00

Deli z drugimi:

Share

V ospredju je zložljivost, a je vrhunski tudi v fotografiji!

V ospredju je zložljivost, a je vrhunski tudi v fotografiji!
V ospredju je zložljivost, a je vrhunski tudi v fotografiji!

Čeprav je zložljivi pametni telefon namenjen uporabnikom, ki cenijo velik zaslon in večopravilnost, pa bodo z njim tudi fotografirali. Huawei se ni izneveril zagotavljanju odlične mobilne fotografije, zato so tudi kamere Huawei Mate Xs vrhunske!

Na zadnji strani telefona, ko je zložen ali v načinu tabličnega računalnika, so štiri kamere SuperSensing, pri snovanju katerih je sodelovalo nemško podjetje specializirano za izdelavo leč Leica. Kamere so razporejene v navpičnem nizu vzdolž bočne stranice. V njem najdete glavno kamero s tipalom ločljivosti 40 milijonov pik in zaslonko f/1.8, 16 milijonsko z ultra širokim kotom (f/2.2, goriščnica 17 mm), optično stabiliziran teleobjektiv z 8 milijoni točk (f/2,4, goriščnica 52 mm) in kamero za zaznavo globine prizora. Sklop kamer podpira optično in z umetno inteligenco podprto stabilizacijo, ki omogočata stabilne video posnetke in do 30-kratno hibridno povečavo (10-kratno pri snemanju videa). Izredno je tudi fotografiranje v slabih svetlobnih razmerah, saj gre občutljivost ISO do 204800.

Visoka občutljivost ISO, široka zaslonka glavne kamere pa sta le dve od treh sposobnosti, zaradi katerih boste lahko kakovostne fotografije in videe snemali tudi v slabih svetlobnih razmerah in celo ponoči. Tretje je barvni filter RYYB 40 milijonskega tipala glavne kamere. Zaradi spremembe filtra RGGB (rdeča + zelena + zelena + modra) v RYYB (rdeča – rumena – rumena – modra) tipalo izmeri več svetlobe, saj rumena pika sočasno meri tako rdeče kot zelene valovne dolžine. To zložljivemu pametnemu telefonu Mate Xs omogoči fotografiranje tudi, ko tipalo zazna zelo malo svetlobe. Ko pa jo je dovolj, tipalo ustvari briljantno paleto barv ter učinke, ki lahko presežejo sposobnosti zrcalno refleksnih fotoaparatov.

Zložljivi pametni telefon pa ima še enega »asa« v rokavu, ko gre za sprednjo kamero. Te sploh nima, kajti zaradi revolucionarne in pogumne odločitve, da je zaslon zložen po zunanjosti naprave, njeno nalogo prevzame omenjeni sklop štirih kamer. Kar bo povzročilo ogromen skok v kakovosti in vsestranskosti selfi fotografij. Preprosta pa je tudi raba. Selfije lahko snemate le, ko je naprava zložena v telefonskem načinu. Takrat fotografska aplikacija na sprednjem zaslonu prikaže obvestilo, da obrnete napravo in vklopi zadnjega poleg navpičnega sklopa kamer.

Za razumevanje morda še to. Huawei Mate Xs je zložljiv pametni telefon z dvema zaslonoma, sprednjim 16,76-centimetrskim (6,6-palčni) in zadnjim 16,20-centimetrskim (6,38-palčni), ki skupaj tvorita velik 8-palčni zaslon, ko je naprava razprta in deluje v tabličnem načinu. S tem ponuja izkušnjo za različne primere rabe, ki jih ni mogoče primerjati z drugimi pametnimi telefoni. Na voljo bo aprila po priporočeni ceni 2499 evrov.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18
Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03
Se trudite povečati prodajo in privabiti nove stranke? Zakaj ne bi kar izkoristili promet, ki gre mimo vašega podjetja? Ali pa enostavno pritegnili obiskovalce določenega dogodka? ... Več
Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več