Računalništvo, telefonija
27.08.2014 11:36

Deli z drugimi:

Share

Vedenje uporabnikov na spletu na različnih napravah- infografika

Glede na to, da so mobilniki in tablice že postali del našega vsakdana, so v Red Orbitu raziskali kako uporabniki uporabljajo različne naprave za dostop do spletnih strani. Preverili so tudi, kako se vedejo na strani in, zelo pomembno, kako različne naprave vplivajo na nakupe. Pri analizi so uporabili podatke za obdobje od 1.1.2014 do 30.6.2014 in jih primerjali z istim obdobjem leta 2013.
Kako slovenski uporabniki uporabljajo računalnike, mobilne telefone in tablice
Kako slovenski uporabniki uporabljajo računalnike, mobilne telefone in tablice

Pred leti so mobilniki prestavljali le majhen del obiska spletnih strani, zadnja leta pa njihov delež strmo narašča. V zadnjem letu je delež dostopov preko računalnikov upadel in sedaj predstavlja 84,82 % vseh dostopov. Za 67,60 % se je povečal delež dostopov preko mobilnikov, medtem ko se je delež dostopov preko tablic povečal za 42,60 %. To kaže na povečano uporabo spleta tudi na poti. Glavni uporabniki, ne glede na napravo, se nahajajo v starostni skupini med 25 in 34 let, ki ima že dovolj veliko kupno moč, da si lahko privošči bolj napredne mobilne naprave.

Eno največjih zanimivosti je razkrila časovna analiza uporabe različnih naprav. Pričakovano do spleta preko računalnikov najpogosteje dostopamo v času delavnika. Vrhunec uporabe dosežemo ob 11:00. Vrhunec uporabe mobilnikov in tablic pa se nahaja v večernih urah, kar nakazuje na simultano uporabo naprav in televizorja. Zvečer računalnikov ne prižigamo več.

Pričakovano največ časa za ogled spletne strani porabimo pri dostopu preko računalnikov. Tudi frekvenca obiskov in število ogledanih strani je tam največja. To nakazuje na (še vedno) precej slabo uporabniško izkušnjo na mobilnih spletnih straneh. Še vedno so redke spletne strani resnično prilagojene uporabi na mobilnikih. Še več zanimivh dejstev si oglejte tukaj.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem RED ORBIT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri RED ORBIT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem RED ORBIT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben kot njihove druge podporne storitve. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno ... Več
Zlati partner

NLB d. d.

Trg republike 2, 1000 Ljubljana, Tel: 01 477 2000
Dobro delujoč finančni sistem je temelj sodobnega gospodarstva in banke pri tem opravljajo pomembno družbeno funkcijo. Banke morajo biti zmožne posojati denar potrošnikom in podjetjem ... Več

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50

MA-KO d.o.o.

Tovarniška cesta 2b, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 368 11 10
Se sprašujete, kako najti najboljšega ponudnika računalniških sistemov in storitev? Kriteriji dolgoletne izkušnje, kakovostne storitve in zadovoljstvo strank takoj obrodijo ... Več