Računalništvo, telefonija
16.12.2018 16:00
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vaporizer – kaj je in kje ga kupiti?

V kolikor ste ljubiteljski uživalec takšnih in drugačnih zelišč, ste verjetno že velikokrat slišali za napravo vaporizer ali elektronski uparjevalnik za zelišča. Ni le manj škodljiva metoda kajenju, pač pa prinaša tudi mnoge druge prednosti.
Vaporizer - kaj je in kje ga kupiti?
Vaporizer - kaj je in kje ga kupiti?

Vaporizer ali vaporizator, ki mu pravimo tudi elektronski uparjevalnik za zelišča, je naprava, ki s pomočjo najnovejše tehnologije, na zdrav način upari suha zelišča, ter okusno paro prijetno ohladi in pripravi na inhalacijo. Tako lahko svoja najljubša zelišča uporabnik uživa vedno in povsod, na prijeten in diskreten način, brez neprijetnih vonjav.

Prve vaporizerje so razvili v Kanadi že več kot desetletje nazaj, v namene zdravega načina uživanja medicinske konoplje in drugih zelišč za paciente, uporabljati pa so jih začeli v zdravstvenih ustanovah. Hitro se jim je pridružil še nemški proizvajalec Storz and Bickel (Volcano), ki je s svojimi kakovostnimi izdelki zaslovel po vsem svetu. Vendar pa so bile prve namizne naprave preokorne, težke za uporabo ali pa marsikomu tudi cenovno nedostopne, ter kot take neprimerne za vsakodnevno uporabo vseh uporabnikov.

Zato so pravo revolucijo med vaporizerji sprožili novejši prenosni vaporizerji, ki se zaradi tehnološkega napredka na trgu pojavljajo šele zadnjih nekaj let. Običajno so sestavljeni iz zmogljive baterije, ki je lahko integrirana ali pa menjalna ter iz indukcijske ali konvekcijske grelne komore, kamor se vstavijo zmleta posušena zelišča. Boljše naprave imajo tudi ekran, ki poleg nivoja baterije prikazuje tudi temperaturo, katero si lahko uporabnik poljubno nastavi do stopinje natančno. Prenosno vaporizerji so preprosti za uporabo, po obliki pa lahki in kompaktni ter kot taki primerni za vsak žep.

Odsotnost toksičnih substanc in kancerogenih snovi

Pri običajnem kajenju cigaret in zeliščnih cigaret, se ob kajenju sprošča še vrsta toksičnih substanc, vključno s kancerogenimi snovmi. Med njimi je tudi zloglasni ogljikov monoksid, ki pa je pri uparjevanju zelišč z vaporizerjem, popolnoma odsoten. Nekatere telesu škodljive substance se pri uporabi z vaporizerjem ne sproščajo, druge pa so prisotne v znatno zmanjšani količini.

Glavni razlog za manj škodljivo delovanje vaporizerja, je odsotnost plamena oziroma odprtega ognja, ki poleg škodljivih substanc tvori tudi dim. Vaporizer ima grelno komoro, ki zelišča iz vseh strani počasi in enakomerno segreva na način, ki tvori paro. Aktivne sestavine se iz zelišč v obliki pare sproščajo že pri 160°C ter vse do 240°C, kar je tudi temperaturni obseg, ki ga lahko doseže večina žepnih vaporizerjev. Za primerjavo pa vzemimo cigareto, v kateri lahko žerjavica doseže tudi prek 700°C, kar je skoraj štirikrat previsoka temperatura za optimalno uživanje zelišč, zato pokvari učinek ter okus.

Uporabljamo jih za vsa zelišča in cvetove industrijske konoplje

Vaporizerji imajo zelo širok spekter uporabe, saj lahko z njimi uparimo vsa posušena travniška zelišča, vrsto čajev, suhi tobak, cvetni prah, smole in zgoščena olja, cvetove industrijske konoplje in ostale CBD kanabinoidne izdelke.

Pogosto se uporabljajo za meto, meliso, timijan, materino dušico, žajbelj proti prehladu in ostala neškodljiva zelišča. Mnoge travniške rastline so spomladi in poleti na voljo skoraj na vsakem travniku, pred uporabo jih je treba le nabrati in posušiti.

Zadnjih nekaj let vse močnejši pomen dobiva tudi industrijska konoplja Cannabis sativa, saj ne vsebuje zloglasnega kanabinoida THC in tako uživanje ne povzroča omame, hkrati pa vsebuje celo paleto sorodnih kanabinoidov (CBD, CBN, CBC, CBDA..,), ki pogosto blagodejno učinkujejo na človeško počutje in zdravje. Proizvaja jo že veliko slovenskih lokalnih pridelovalcev, cvetove pa je mogoče kupiti tudi v obliki čaja kar v Šparu, Mercatorju in drugih bolje založenih živilskih prodajalnah.

Prodajne uspešnice

Najbolj pomembno pri izbiri vaporizerja je, da se najprej seznanite z različnimi lastnostmi, ki jih imajo različne naprave in tako izberete tisti vaporizer, ki vam je resnično pisan na kožo. Tukaj smo za vas na kratko opisali nekaj prodajnih uspešnic in vam tako poenostavili izbiro odličnega vaporizerja.

Focusvape PRO je bil v slovenski prodajalni vaporizer.si najbolj prodajan prenosni vaporizer v letu 2018. Sestavljen je iz vzdržljivega kovinskega ohišja, prekritega z imitiranim usnjem, ter steklenega ustnika. Na napravi je nameščen svetleč OLED ekran, ki natančno prikazuje nivo baterije ter temperaturo, ki jo lahko poljubno nastavimo do stopinje natančno (159°C-240°C). Keramična hitro-grelna komora poskrbi za hitro segrevanje in čisto paro dobrega okusa. Ko je para pripravljena, naprava zavibrira. Baterija je menjalna, kar pomeni, da lahko imamo v žepu vedno rezervno napolnjeno baterijo. Ob nakupu je mogoče izbirati med mnogimi dodatki, kot so vložki za smole ter vodni filter.

Vax Plus je izjemno priljubljen prenosni vaporizer zaradi nizke cene in visoke kakovosti. Že v osnovnem kompletu je poleg steklenega ustnika priložen tudi vložek za smole ter kakovosten vodni filter, ki paro dodatno ohladi in prefiltrira. Naprava je sestavljena iz kovinskega ohišja, ter steklenega ustnika. Ima zelo moderen OLED ekran z gumbi na dotik (Touch), ter varnostno funkcijo, ki deluje tako, da moramo napravo stresti za zaklep ali odklep nastavitev. Vgrajeno ima veliko keramično hitro-grelno komoro, ki nudi izvrstno paro. Baterija je menjalna, zato lahko že ob samem naročilu naročite rezervno. Ob nakupu VaxPlus, vam prodajalna vaporizer.si poleg brezplačnega mlinčka za zelišča, podari tudi torbico za nošenje. Na voljo je v črni in srebrni barvi.

Fenix 2.0 je prenosni vaporizer nemške znamke Wecke, najvišjega kakovostnega razreda, ki se lahko pohvali z mnogimi izvrstnimi lastnostmi. Glavni izstopajoči lastnosti sta konvekcijski oziroma zračni način segrevanja, ki predstavlja revolucijo med prenosnimi vaporizerji, ter menjalna grelna komora, ki znatno podaljša življenjsko dobo naprave. Ima velik dvojni OLED ekran, ki prikazuje trenutno temperaturo, nastavljeno temperaturo, odštevalnik časa do avtomatičnega izklopa, čas segrevanja ter nivo baterije. Natančno lahko nastavljamo temperaturo, kot tudi čas do izklopa. Izjemno zmogljiva integrirana baterija, s kapaciteto kar 4400mAh, je primerna tudi za polnjenje s hitrim polnilcem ali »quickloaderjem«. Vanj lahko vstavimo nekoliko več zelišč kot v druge naprave, zaradi inovativnega ustnika pa zahteva manj čiščenja.

Fenix Mini je majhen in kompakten žepni vaporizer, ki kljub majhnosti zadovolji tudi zelo zahtevne uporabnike. Je eden izmed najugodnejših vaporizerjev, ki zelišča upari s pomočjo toplega zraka oziroma konvekcijske tehnologije. Sestavljen je iz kovinskega ohišja, ki je na voljo v črni barvi, barvi lesa in barvi marmorja, zunanjost ustnika je iz plastike, notranjost pa stekla. Na vrhu naprave je velik in pregleden OLED ekran, ki prikazuje temperaturo, nivo baterije ter čas do avtomatičnega izklopa. Temperaturo lahko nastavimo do stopinje natančno, pri najvišji temperaturi pa lahko uparimo tudi smole in koncentrate, s pomočjo priloženega vložka za koncentrate. Naprava ima osvetljeno grelno komoro, kar je lahko precejšnja prednost za večerne uporabnike.

Arizer Extreme Q je namizni vaporizer kanadskega proizvajalca Arizer, ki nudi tri različne načine uporabe. Prvi način je inhalacija skozi cev, podobno kot pri vodni pipi ali šiši, le da lahko pri tem zaradi vgrajenega potisnega ventilatorja, nastavimo avtomatično pihanje. Drugi način je uporaba z balonom, kjer na vrh naprave namestimo priložen prazen balon, vključimo ventilacijo ter počakamo da se balon napolni s paro. Tretji način pa je osveževanje prostora, pri čemer na napravo namestimo stekleno posodico, vključimo ventilacijo in napravi pustimo delovati, da aromatično osveži prostor. Arizer Extreme Q nima baterije in se priklopi kar v hišno vtičnico, zaradi večje velikosti komore pa je primeren za uporabo v družbi, saj ga lahko hkrati, na primer s podajo balona, uporablja več uporabnikov istočasno. Prodajalna vaporizer.si Zanesljiva slovenska spletna prodajalna www.vaporizer.si že vrsto let skrbi za kvalitetno in ugodno ponudbo najbolj priljubljenih namiznih in prenosnih vaporizerjev. Vse naprave pridejo z 12 mesečno garancijo, nekatere tudi več. Prodajalno odlikuje hitra odzivnost, saj stranke svojo naročeno napravo v veliki večini primerov prejmejo že naslednji dan, po oddaji naročila. Plačilo lahko poravnate v naprej s pomočjo PayPal sistema ali pa z bančnim nakazilom, ali pa izberete način plačila po povzetju in tako z gotovino poravnate poštnemu kurirju ob prevzemu. Za trgovino skrbi ekipa z večletnimi izkušnjami vaporiziranja, zato vam z veseljem nudijo tudi svetovanje po telefonu. V mesecu decembru vam ekipa vaporizer.si ob nakupu katerekoli naprave doda še brezplačni mlinček za zelišča.

PREDNOSTI PRODAJALNE VAPORIZER.SI

  • Prodajne uspešnice
  • BREZPLAČNA Dostava v 24h
  • Gratis grinder
  • Garancija
  • Slovenski prodajalec
  • Podpora strokovne ekipe

TRGOVINA:

www.vaporizer.si

KONTAKT

040 585 215 (9-17ure)
info@vaporizer.si


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več
Zlati partner

EPSON

, ,
Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več