Računalništvo, telefonija
14.09.2017 09:00

Deli z drugimi:

Share

Varna hramba, skupinsko delo in obilo zabave

Varna hramba, skupinsko delo in obilo zabave
Varna hramba, skupinsko delo in obilo zabave

Strežniki NAS Synology združujejo funkcionalnosti javnih oblačnih storitev z varnostjo lokalne hrambe … in še veliko več.


Kako pomembna sta varna hramba in varnostno kopiranje digitalnih podatkov, danes že vrabci čivkajo. V zadnjih letih se vse bolj obračamo k storitvam v oblaku. Toda, ali je kaj narobe z lokalno hrambo?

Če imate doma en računalnik, bo za varnostne kopije zagotovo zadoščal tudi zunanji disk. Če pa uporabljate več naprav – pametni telefon, tablico, prenosni računalnik – in želite svoje podatke deliti tudi z drugimi, postanejo rešitve v oblaku že bolj privlačne. Seveda obstaja rešitev, s katero boste dobili najboljše iz obeh svetov. Strežniki NAS so v bistvu podobni zunanjim diskom, le da jih povežemo z mrežno povezavo neposredno na usmerjevalnik in je na voljo vsem napravam v omrežju. Ponujajo enake funkcionalnosti kot znani komercialni ponudniki storitev v oblaku, na primer Dropbox, le da imate svoje podatke varno shranjene in zavarovane na svoji lastni napravi.

Strežniki NAS Synology poleg hrambenega prostora ponujajo tudi obilo dodatnih možnosti in funkcionalnosti:

  1. Poganja jih operacijski sistem (DSM), ki je preprost za uporabo in ponuja širok nabor aplikacij – od rešitev za varnostno kopiranje do večpredstavnosti za domače uporabnike.
  2. Synology na svojih strežnikih NAS ponuja več nivojev zaščite podatkov, ki so odvisni od potreb uporabnikov. Osnovno zaščito zagotavlja postavitev polja RAID, ki zagotavlja integriteto podatkov, tudi če se eden od diskov v napravi pokvari.
  3. Centralna hramba dokumentov in dostop pooblaščenih uporabnikov omogočata preprosto in učinkovito skupinsko delo na dokumentih, podobno kot to omogočajo Googlovi dokumenti (Google Docs).
  4. Zasebni oblak, ki ga lahko postavite na strežnikih NAS Synology omogoča vse prednosti, ki jih ponujajo storitve v oblaku. Obenem pa so podatki shranjeni na zasebni lokaciji, kar omogoča učinkovito zaščito pomembnih in zaupnih podatkov pred nepooblaščenimi dostopi.
  5. Na strežnikih NAS Synology lahko preprosto nastavite samodejno varnostno kopiranje datotek. Takoj ko shranite spremembe v dokumentu na vašem računalniku, se te prekopirajo v shranjeno datoteko na strežniku NAS.
  6. Podatke pri prenašanju s strežnika lahko uporabnik zaščiti s kodiranjem. Tako so podatki zaščiteni tudi pred nepooblaščinim dostopom do zaupnih podatkov tudi, ko se prenašajo zunaj domačega omrežja. Na Synology strežnikih NAS pa si lahko, za dodaten varen dostop do podatkov, postavite tudi svoj lasten strežnik VPN.

Odlika vseh Synologyjevih izdelkov je bogat izbor izjemno zmogljive programske opreme. Na hitro si boste lahko postavili svojo spletno stran, postavili e-poštni strežnik, z Audio Stationom pa si boste lahko izdelali svojo internetno radijsko postajo. Ne bo vam več treba skrbeti, katerih podatkov nimate s seboj. Do vseh datotek, ki jih imate shranjene na strežniku NAS, lahko dostopate preko spletnega vmesnika, DS file aplikacije na katerekoli mobilni napravi. Medijski strežnik podpira DLNA, tako da boste imeli svoje multimedijske datoteke shranjene na enem mestu in dosegljive z vseh multimedijskih naprav, združljivih z DLNA.

Download station obvladuje protokole BT, FTP, HTTP, NZB, Thunder, FlashGet, QQDL in eMule ter predstavlja priročno orodje za prenašanje vseh vrst datotek. Synologyjeva rešitev Photo Station samodejno ustvari spletno stran z vašimi fotografijami in obenem omogoča preprosto organizacijo zbirke fotografij, kjer lahko ustvarjate albume, izbrane posnetke pa preprosto delite na socialna omrežja. Posnetki se lahko samodejno varnostno kopirajo z mobilnih naprav, takoj ko je omogočena brezžična povezava. Z aplikacijo DS Photo, ki jo namestite na svojo tablico ali pametni telefon, pa lahko do svojih posnetkov dostopate kadarkoli, če je le na voljo Wi-FI omrežje.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več

COMMA d. o. o.

Ulica heroja Šaranoviča 27, 2000 Maribor, Tel: 040 756 756
Vrhunska izvedba, korektne cene in dobre reference najprimerneje opišejo podjetje Comma d. o. o., ki že 18 let ponuja izdelavo spletnih strani in spletnih trgovin s podporo strankam ... Več

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več
Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več