Računalništvo, telefonija
15.12.2016 19:00

Deli z drugimi:

Share

Varnost na internetu je ključna varnost prihodnosti

Varnost na internetu je ključna varnost prihodnosti
Varnost na internetu je ključna varnost prihodnosti

Huawei se od nekdaj bori za internetno varnost, ki je pomembna za vsakega posameznika. Z večanjem števila uporabnikov pa ta postaja vse bolj kompleksna.


Varnost na internetu je ena ključnih dejavnikov splošne varnosti v prihodnosti. Tržišče raste z enormno hitrostjo in do leta 2025 bo potrebno poskrbeti za vsaj 100 milijard digitalnih povezav. Da bi zagotovili kibernetsko varnost je potrebno sodelovanje državnih organov, družb ter končnih uporabnikov.


Huawei prvi z integriranim varnostnim sistemom ABC

Huawei je v preteklih letih kot eden največjih multinacionalnih in informacijsko-komunikacijskih ponudnikov precej napora vložil v izboljšave obrambe uporabnikov in same družbe na področju kibernetske varnosti. Družba Huawei je bila prva, ki je implementirala popolnoma integriran kibernetski varnostni sistem, ki pokriva raziskave in razvoj prek spremljanja skrbnosti dobaviteljev, proizvodnje, logistike, lastnih ter tujih varnostnih testiranj ter uvajanja delovne sile. Moto družbe na področju kibernetske obrambe je ABC, kar pomeni »Assume nothing, belive no one, check everything« (ničesar ne predvidevaj, nikomur ne verjemi, vse preveri). Ta pristop spremlja celoten kibernetski varnostni proces od prvega do zadnjega koraka.


Kako zagotavljati visoko raven varnosti

Že več kot desetletje je Huaweijeva oprema ključni del večine mobilnih in fiksnih povezav v Veliki Britaniji. Kljub več milijard funtov vrednem poslu z BT-jem, največjim ponudnikom fiksnih storitev na otoku in sodelovanjem z operaterji O2, EE in Talktalk, je britanska zakonodaja Huaweiju otežila poslovanje. Kot razloge so navedli dostop do kritične infrastrukture v državi ter politična zgodovina Huaweijevega ustanovitelja Rena Zhengfeija. Zato je bil leta 2013 ustanovljen svet Huawei Cyber Security Evaluation Centre (HCSEC), ki vključuje predstavnike vlade, obveščevalnih agencij in Huaweija. Njihova naloga pa je nadzirali vrsto neodvisnih kakovostnih in varnostnih preverjanj katerih zadnji rezultati so pokazali, da Huawei predstavlja nizko varnostno tveganje za Veliko Britanijo.


Amerika onemogoča Huawei, Kitajska pa Microsoft

Drugačno zgodbo pa Huawei piše v Ameriki, zaradi česar je zadnje mesece močno povečal sodelovanje z Microsoftom. Kitajski protimonopolni regulator namreč istočasno preiskuje Microsoft, Huaweiju pa je bil v Združenih državah Amerike onemogočen dostop na trg telekomunikacijske opreme, ker bi lahko predstavljal grožnjo za kibernetsko vohunjenje.


To vsekakor ni dobro za posel. Giganta sta zato združila moči v želji, da razjasnita težave, ki jih predstavlja kibernetski kriminal. Namesto ocen in merjenj sta se usmerila v diskusijo o varnostnih tveganjih v razvoju, proizvodnji, distribuciji in vodenju distribucijske verige. Vse to pa je del širše iniciative, da se fokus premakne na debato o globalni kibernetski varnosti.


Vodič po varnostnem tveganju se nagiba k odprtemu trgu

Po paniki v Pekingu in Washingtonu v zvezi z grožnjami kibernetskega kriminala, ki naj bi jih predstavljali vodilni tehnološki družbi nasprotnih držav, sta družbi Huawei in Microsoft sklenili zavezništvo in skupaj ustvarili vodič, ki obravnava tematiko varnostnega tveganja pri proizvodnji in namestitvi visokotehnološke mrežne opreme. Vodič je bil izdan pod okriljem neprofitne organizacije EastWest Institute s sedežem v New Yorku, ki je pri pripravi dokumenta tesno sodelovalo s podjetjema. Zbirka ponuja pet načel, vodilno med njimi pa pravi, da je odprti trg tisto kar je najbolje za interese vseh in je ključ za nove inovacije.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več
Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben kot njihove druge podporne storitve. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več