Računalništvo, telefonija
09.11.2010 17:58

Deli z drugimi:

Share

Varnost na Macu

Varnost na Macu
Varnost na Macu

Programska hiša ESET, avtor uveljavljenega programa ESET NOD32 Antivirus, s ponosom predstavlja varnostno rešitev za platforme Mac. ESET Cybersecurity je namenjen domačim uporabnikom, nudi pa celovito zaščito pred grožnjami za vse platforme in tako Macom zagotavlja še večjo varnost. Napredni pogon za preiskovanje ThreatSense® samodejno prepozna in odstrani nevarno programsko kodo, tudi tisto, ki je ustvarjena za operacijske sisteme Windows.

Richard Marko, vodja tehničnega oddelka, poudarja: „ESET Cybersecurity nadgrajuje varnostne funkcije vašega Maca z edinstveno proaktivno tehnologijo za zaznavo nevarnih programov. Ta je sposobna prepoznati grožnje za različne platforme – Mac, Windows in Linux. Produkt zagotavlja celovito zaščito brez primere.“

Ključne prednosti:

  • Napredna zaznava – ESET Cybersecurity zagotavlja zaščito v resničnem času, škodljivo kodo prepozna s pomočjo napredne hevristike in tako uporabnike ščiti tudi pred neznanimi grožnjami. Program poleg generičnih posodobitev uporablja tudi proaktivne tehnologije in tako ustavi tudi še neznane mutacije sicer znanih vrst nevarne kode. Računalniki so pred spletnimi nevarnostmi najbolj ranljivi v času takoj ob izbruhu grožnje do posodobitev, tehnologija ESET ThreatSense® pa to tveganje minimizira.
  • Majhna poraba sistemskih sredstev – Pri ESETu so razvili pametno rešitev, ki v primerjavi z ostalimi na tržišču porabi majhno količino sistemskih sredstev, zagotavlja pa hiter zagonski čas računalnika in nemoteno delo.

Glavne lastnosti:

  • Nadzor nad izmenljivimi mediji – Nadzor nad rabo izmenljivih medijev je bistvenega pomena, saj lahko le tako preprečimo tovrstne grožnje, ki se širijo na ta način. To je še posebej pomembno v primerih, ko se med računalniki fizično prenašajo velike količine podatkov.
  • Zaznava groženj za druge platforme – ESET Cybersecurity poleg groženj za platforme Mac prepozna tudi škodljive programe za platforme Windows. Ti za računalnike Mac sicer niso nevarni, ogrožajo pa lahko vse ostale platforme Windows v omrežju.
  • Napredne nastavitve preiskovanja – Pri preiskovanju računalnika lahko nastavljate globino preiskovanja, velikost preiskanih datotek in druge napredne možnosti. Uporabnik lahko nastavi tudi globino, čas in velikost preiskovanja arhivskih datotek.
  • Posodobitve – ESET Cybersecurity uporabnikom nudi dva modela za posodobitve – posodobitev ob vsakem zagonu računalnika ali pa takoj ob izdaji novih zbirk virusnih definicij.
  • Preiskovanje izmenljivih medijev – Zunanji pogoni za računalnike Mac so preiskani ob dostopu ali pa na zahtevo.

ESET Cybersecurity zahteva 32-bitni ali 64-bitni Intel® procesor, podpira pa Mac OS X 10.5.x (Leopard) in Mac OS X 10.6.x (Snow Leopard). Datoteka za namestitev na trdem disku zahteva 35 MB prostora.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SI SPLET d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SI SPLET d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SI SPLET d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

COMTRADE d.o.o.

Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Tel: 08 160 52 00
Comtrade je podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja IT rešitev in storitev razvoja programske opreme. Svojim strankam zagotavljajo visoko usposobljenost za iskanje strokovnih rešitev ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več