Računalništvo, telefonija
18.02.2016 17:47
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vaš TV je lahko pametnejši. Vas zanima kako?

Pametni televizorji prinašajo številne prednosti ter odpirajo mnoge zanimive možnosti, a vendar njihova cena ni ravno skromna. S pomočjo te koristne naprave lahko vaš stari televizor posodobite.
Za malce več kot 30 evrov – namesto več sto evrov, kolikor stane nov televizijski sprejemnik – si lahko zagotovite dostop do številnih funkcij pametnega televizorja.
Vaš TV je lahko  pametnejši. Vas zanima kako?
Vaš TV je lahko pametnejši. Vas zanima kako?

Renkforsov RenkCast HDMI je majhen HDMI ključek, s pomočjo katerega lahko prenašate fotografije, video zapise, glasbo, internetne strani ali dokumente na vaš televizijski sprejemnik.

Pri tem ni pomembno ali ste vsebino prenesli z interneta ali pa je ta bila shranjena na vašem pametnem telefonu oz.tablici. RenkCast lahko predvaja tudi vsebine z mrežnih trdih diskov (NAS) različnih proizvajalcev.

Za enostaven prenos s spletnih strani, prenos fotografij ali video vsebin, je na voljo brezplačna aplikacija EZCast, dostopna v različicah za Android in iOS, ki skrbi za številne dodatne funkcionalnosti in značilnosti.

Podpira niz popularnih i pogosto uporabljenih formatov – MP3, WMA, M4A, FLAC, APE, WAV, H.264/AVC, MPEG, VC-1, RM, MJPEG, AVI, MP4/MOV, MPG, WMV, TS, M4V, RMVB i VOB – kot tudi mrežni standard DLNA za neoviran pretok filmov, video vsebin, glasbe in slik znotraj hišne mreže medijskega strežnika.

V kolikor to funkcijo potrebujete, lahko renkCast zrcali celotno vsebino zaslona na vašem prenosniku – za Apple naprave uporablja tehnologijo AirPlay, za Android pa Miracast.

Lahko ga povežete tudi s HDMI priključkom na beamer projektorju in tako dobite nov, koristen pripomoček za predstavitve.

Vse kar ta mala napravica potrebuje za neovirano delovanje je dobra WLAN povezava. Kar se tiče napajanja, bo v večini primerov zadostovala električna energija, ki jo bo prejemal preko USB vtičnice vašega televizorja. Če pa to ne bo dovolj, se lahko napolni z napajalnikom mobilne naprave ali z močnejšim USB vtikačem.

Vse te funkcije se skrivajo v majhni napravi, ki je lahko pospravite kar v žep.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem CONRAD ELECTRONIC d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri CONRAD ELECTRONIC d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem CONRAD ELECTRONIC d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

TISKARNA SILVECO

PE Stegne, Stegne 3, 1000 Ljubljana, Tel: 031 707 667
Ali iščete način za preboj komunikacijske ovire med vami in vašimi potencialnimi strankami ali partnerji? V današnji digitalni dobi je trg enostavno prenasičen s spletnimi oglasi ... Več
Zlati partner

KONCERN ENA d.o.o.

Koroška cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 891 95 40
Podjetje IN.PU.T., prodaja računalniške opreme, Tadej Pucelj, s.p. je začelo poslovati v letu 2003,kot internetna trgovina (www.in-put.com) z računalniško opremo. V zadnjih letih ... Več

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ponuja, ... Več