Računalništvo, telefonija
03.09.2015 17:06

Deli z drugimi:

Share

Vas zanima kako izbrati pravo ločljivost termo-transfer tiskalnika ?

Pri izbiri ločljosti med 203, 300 in 600 dpi termo transfer tiskalnika je pomembna željena jasnost tiska, željena hitrost tiska tiskalnika in format nalepke.
Vas zanima kako izbrati pravo ločljivost  termo-transfer tiskalnika ?
Vas zanima kako izbrati pravo ločljivost termo-transfer tiskalnika ?

Pri ločljivosti 300 in 600 dpi dobimo veliko bolj jasen tisk kot pri 203 dpi, vendar pa je ločljivost 203 dpi zadovoljiva za potrebe večine uporabnikov. Če logistično nalepko natisnemo v ločljivosti 203 dpi, bo rezultat lepo berljiva nalepka. Označevanje elektronskih delov z manjšimi črkami in simboli medtem zahteva ločljivost 600dpi. Samo tako dobimo nalepke na katerih bodo slike, tekst in simboli lahko berljivi.

Ločljivostjo 600dpi je potrebno tudi, ko tiskamo azijske črke in zelo drobne črtne kode, saj moramo te kasneje imeti možnost poskenirati. Na splošno se pri izbiri držimo pravila, da je je pri manjšem tekstu in sliki potrebna boljša ločljivost, hitrost tiska pa se zmanjša z boljšo ločljivostjo.


V spodnjem video posnetku si lahko pogledate primere tiska nalepk za različne panoge, za ustrezne tiskalnike pa obiščte Info-kodovo stran www.info-kod.si.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem INFO-KOD d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri INFO-KOD d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

info-kod logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem INFO-KOD d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

EPSON

, ,

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323
Vizija podjetja J-Lab je zadovoljiti stranke v skladu s sloganom - hitro, učinkovito in cenovno ugodno, ob tem pa so potrpežljivi in zanesljivi, na voljo ves dan, vse dni v tednu. Klik ... Več
Zlati partner

GS1 Slovenija

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 5898 320
GS1 Slovenija je neodvisna in nepridobitna organizacija na področju mednarodnih standardov GS1 za identifikacijo, zajem in elektronsko izmenjavo podatkov v Sloveniji. Ima preko ... Več

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več