Računalništvo, telefonija
31.03.2011 08:02

Deli z drugimi:

Share

Več kot računalnik v peresu

Livescribe_Smartpen_Echo
Livescribe_Smartpen_Echo

Vajeni smo že, da tehnologija presega naša pričakovanja. Si predstavljate, da bi svinčnik s katerim pišemo, beležil vse besede, ki jih zapišemo, izgovorimo, znal bi računati in prevajati, risati v krivuljah, itd?

To ni več želja, ampak realnost. Podjetje Livescribe™ je namreč ustvarilo Smartpen™. Navidezno običajen svinčnik, ki beleži vse kar z njim počnemo in nam omogoča, da vse te podatke prenesemo na PC ali Mac, kjer jih kasneje lahko pregledujemo ali obdelujemo.

S pomočjo iskalnika lahko med rokopisi, ki smo jih zapisali s Smartpenom in kasneje prenesli na računalnik, najdemo iskano besedo, saj Smartpen razbere naš rokopis ne glede na slog pisave.

Za delovanje Smartpena so potrebni zvezki oz. papir, ki vsebuje majhne, skoraj nevidne pikice patentiranega Anoto vzorca. Zvezki so dobavljivi v različnih formatih, lahko so črtni, karo, brezčrtni in sicer po primerljivi ceni običajnih zvezkov enake kakovosti. Mikro pikice lahko natisnemo tudi sami na svoj papir, potrebujemo le laserski printer resolucije 600 dpi.

Poleg omenjenih funkcij pa lahko Smartpen nadgrajujemo z različnimi aplikacijami po vzoru Appla, ki so na voljo na spletnih straneh proizvajalca, ter mu s tem stalno povečujemo uporabno vrednost.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Jacob d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Jacob d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Jacob d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več

NEXT LINE d.o.o.

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Tel: 041 776 822
Next line, specializirane storitve tiska pod eno streho V podjetju Next line iz Ljubljane so se osredotočili na specializirane storitve tiska s termičnimi, sublimacijskimi in ... Več

ZwCAD SLOVENIA

Prečna 9b, 2000 Maribor, Tel: 02 471 12 40
ZwCAD Slovenia pod okriljem podjetja Birocom 2000 d.o.o. ponuja rešitve na področju CAD, CAD/CAM in CAE programske (in strojne) opreme. Več

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03
Se trudite povečati prodajo in privabiti nove stranke? Zakaj ne bi kar izkoristili promet, ki gre mimo vašega podjetja? Ali pa enostavno pritegnili obiskovalce določenega dogodka? ... Več