Mobilno RSS Facebook Twitter E-novice Nastavi za domačo stran Dodaj med priljubljene Podcast Rock Radio Pozabljeno geslo Registriraj se Prijava

14.11.2020      20:00
SRC

Vedeti morate, kakšen zrak dihate

.. Tako delovno kot domače okolje mora biti zdravo, saj smo le tako lahko zdravi tudi mi. V zraku so prisotni onesnaževalci, za katere se nam še sanja ne, da so okoli nas ..

Pogosto govorimo o onesnaženem zraku v mestih, torej na prostem. Premalo pa se pogovarjamo o tem, kako kakovosten zrak dihamo doma ali na delovnem mestu - prav povsod je namreč pomembno, da dihamo svež zrak oziroma zrak brez onesnaževalcev. V notranjih prostorih toliko bolj, saj tam preživimo večino svojega časa. Danes lahko koncentracijo škodljivih snovi v zraku preverimo lažje kot kadar koli prej.

Nuvap je prva IoT (Internet of things ali slovensko internet stvari) naprava za stalno spremljanje več okoljskih dejavnikov, pa naj bo to na delovnem mestu, v vrtcih, šolah, športnih objektih ali doma. Z Nuvap rešitvijo smo dobili dostopen in zanesljiv sistem za spremljanje onesnaževalcev v zaprtih prostorih.

Nadzoruje kar 26 okoljskih parametrov …

Naj vas relativno majhna naprava ne zavede, saj to o njeni zmogljivosti ne pove prav ničesar. Skrivnost je namreč v tehnologiji, kjer Nuvap pri spremljanju onesnaževanja riše nove standarde. Nadzoruje kar 26 okoljskih parametrov in zagotavlja najvišjo kakovost merjenj.

… naštejmo jih nekaj

Nuvap vam bo podal podatke o elektromagnetnem polju, ki obkroža prav vsako vključeno električno napravo, neizogibna posledica tega pa je sevanje, ki se oddaja v okolico. Z Nuvapom preverite njegovo jakost in ob prekomernih količinah ukrepate, na primer da umaknete napravo iz prostora, kjer se največ zadržujete, jo ugašate in podobno.

Potem je tu Wi-Fi oziroma brezžična povezava - nekaj, kar imamo tako doma kot na delovnem mestu skoraj vsi. Dostopna točka je stalen vir elektromagnetnih polj. Prisotnost številnih naprav v prostoru, ki uporabljajo Wi-Fi pa ni zanemarljiva. Uporabljajte Wi-Fi, ko ga potrebujete, vmes pa ga je smiselno izklapljati.

Ogljikovemu monoksidu ne pravijo zastonj tudi tihi ubijalec. Nuvap meri njegovo količino in vas opozori, če je raven previsoka. Doma ta izredno nevaren plin nastaja ob izgorevanju goriv v grelnih napravah. Predstavlja neposredno nevarnost za zdravje, lahko pa tudi ogrozi življenje. Učinkovit ukrep je zračenje prostorov. Treba pa je seveda najti tudi vir težave.

Nuvap meri tudi vlažnost prostora. Vlaga je pogost dejavnik, ki škodi zdravju in je v stanovanjih še kako prisotna. Idealna je med 30 % in 50 %, vsekakor pa pod 60 %. Glavna nevarnost pri tem je plesen, ki je posledica vlage.

Onesnaženje z delci oziroma prah in dim nastajata tudi med kuhanjem, izgorevanjem ali med kemičnimi reakcijami v stavbi. Nuvap vse to zaznava in vas obvešča, če razmere za bivanje niso primerne.

Tudi izpostavljenost prekomernemu hrupu je lahko izjemno škodljiva. Predvsem je prisotna v mestih, pa tudi v naravnih okoljih. Močno lahko vpliva na kakovost življenja, škoduje našemu ravnovesju in ogroža zdravje.

To je le nekaj parametrov, ki jim Nuvap sledi, a dovolj, da prepriča. S pomočjo Nuvap rešitve in vseh možnosti, ki jih naprava ponuja, boste poskrbeli, da bodo notranji prostori pozitivno vplivali na vaše zdravje in dobro počutje – in ne obratno.

Kako v praksi deluje Nuvap?

Nuvap naprave so povezane v omrežje in zahtevajo zgolj registracijo v oblačno platformo My.Nuvap. Ena naprava pokrije približno 80 kvadratnih metrov, njen notranji pomnilnik pa shrani do 60 dni preteklih podatkov.

Okoljski parametri, ki jih spremljate, so seveda dostopni v realnem času, tako da lahko kadar koli preverite, kakšen zrak vas obkroža. Dostopni so prek spletnega brskalnika ali aplikacije. Naprave serije ProSystem Nx imajo dve vrsti glasovnih obvestil (opozorilo in alarm) in pet vrst svetlobnih signalov (zelena, rumena, rdeča, modra in vijolična). Obvestila lahko omogočite prek aplikacije ali spletnega vmesnika.

Nuvap je primeren tako za podjetja kot za posameznike oziroma za domačo rabo.

V kolikor se želite prepričati, da je vaše delovno ali domače okolje zdravo in brez onesnaževalcev, ki resno škodujejo zdravju, kontaktirajte SRC d.o.o., ki je tudi uradni partner podjetja Nuvap. (P.R.)

Povezave:SRC - Nuvap

Sponzorirano

Uporabljate za fotografiranje fotoaparat ali pametni telefon?

Kako sestaviti Facebook oglas? 1
infos.kredit700  |  MNINE - FINANCE - STORITVEZa vse vaše po...
Slovenija edina država v Evropi s popolno pre... 2
ales.nanut  |  Zadeva se bo uredila v prihodnjem letu z...