15.11.2018 11:18
Posodobljeno 5 let nazaj.

Velike projekcije v malih prostorih

Je tudi vaš prostor majhen, pa nikakor ne najdete rešitve, kam postaviti projektor ali velik TV? Projektorji z ultra kratko razdaljo, tudi če je to samo 30 cm, sedaj omogočajo predvajanja brez motečih senc, montaže projektorja na strop in razpeljave kablov po stenah sobe.
Projektor HZ40UST za pristnejše doživetje tudi v 3D tehnologiji

Eden izmed prvih in najbolj očitnih razlogov za iskanje projektorja s kratko razdaljo je ta, da ljudje ne želijo imeti projektorja pritrjenega na strop. To pa hkrati omogoča, da je bistveno manjša možnost, da bi se med projektorjem in projekcijskim platnom nahajali osebe ali predmeti, kot recimo viseče luči.

Optoma ima v svojem naboru kar nekaj projektorjev za hišni kino s kratko in ultra kratko razdaljo. Najnovejši laserski projektor HZ40UST z ultra kratko razdaljo zmore projicirati 100-palčno sliko z razdalje samo 30. cm. Pri tem ohranja žareče svetlo projekcijo, saj premore svetilnost 4.000 lumnov. Laserska tehnologija poleg izjemno dolge življenjske dobe, zagotavlja natančno reprodukcijo barv za gledanje filmov, športa in igranje video iger. Z visoko svetilnostjo omogoča gledanje in igranje tudi v svetlejši prostorih. Dodatno pa k temu pripomore projekcijsko platno Optoma ALR100.

Projektor HZ40UST ima ločljivost 1080p Full HD in za pristnejše doživetje lahko vsebine predvaja tudi v 3D tehnologiji. Kombinacija s projekcijskim platnom Optoma ALR100 ustvari televizijsko izkušnjo z diagonalo 100”. Izjemna prednost kompleta je, da lahko popolnoma nadomesti LED TV saj omogoča projekcijo pri polni dnevni svetlobi.

Tako kot vsi projektorji z ultra kratko razdaljo, tudi ta zahteva popolnoma ravno podlago. Stene običajno niso popolnoma ravne, kar lahko povzroča napake pri projicirani sliki. Za razliko od velikega LED TV se projektor lahko enostavno prenaša iz sobe v sobo, na vikend in se ga uporablja za različne namene.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LESTRA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri LESTRA d.o.o.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LESTRA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81