Računalništvo, telefonija
26.01.2018 10:10

Deli z drugimi:

Share

Veste kako izdelajo vašo bančno kartico?

Ali ste vedeli, da je običajna PVC kartica debela 0,76 milimetra, medtem ko je najtanjša kartica debela le 0,3 milimetra?
Ali ste vedeli, da je običajna PVC kartica debela 0,76 milimetra, medtem ko je najtanjša kartica debela le 0,3 milimetra?

Ali ste vedeli, da je običajna PVC kartica debela 0,76 milimetra, medtem ko je najtanjša kartica debela le 0,3 milimetra? Običajna predtiskana kartica je zgrajena iz dveh plasti, ki sta posamično oblikovani, natisnjeni, izrezani ter v zadnji fazi tudi laminirani v celoto. Za primer enkrat malce od bližje poglejte svojo bančno kartico …

Osnovni postopek izdelave

  1. faza: Za pridobivanje osnovne PVC plošče najprej stalijo izbrane surovine ter jih vlijejo v modele. Postopek se nadaljuje z uporabo valjev, ki zagotovijo, da plošča ostane ravna ter prdvsem primerne debeline. Po ohlajevanju pridejo na vrsto rezalniki oz. žage, ki ploščo razrežejo na pravo velikost – ena plošča običajno zadosti pripravi 63 kartic.
  2. faza: V drugi fazi se na PVC ploščo natisne pripravljene oblikovne rešitve. Tisk na kartico poteka s pomočjo termotransfer ali pa retransfer tiskalnikov – odvisno od zahtevnosti oblikovne rešitve. V tej fazi se na kreditne kartice namesti magnetni trak, za standardne čipirane kartice pa izreže prostor za kontaktni čip.
  3. faza: Zadnja faza je faza združevanja in laminacije. Laminacija pomaga zaščititi kartico in pomaga kartico narediti bolj vzdržljivo. V primeru brezstičnih RFID kartic se v tej fazi med dve plasti kartice vstavi RFID čip, v primeru kartice s kontaktim čipom pa doda čip ter spodnjo plast, ki ščiti čip. Celotno kartico se zaključi z laminacijskim postopkom.
  4. faza: V zaključni fazi poteka še izrez kartic na naročeno velikost ter morebiten reliefni potisk. Kot primer reliefnega potiska lahko navedemo kreditno kartico, kjer je z reliefnim potiskom izpisan lastnik ter številka kreditne kartice.

V IDentiksu za tisk kartic uporabljamo le najboljše kartične tiskalnike HID Fargo, ki zagotavljajo najvišjo kakovost izdelave. Postopek izdelave se seveda zaključi prav s kontolo kakovosti ter pošiljanjem naročniku. Več informacij o karticah lahko poiščete na tej spletni strani.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem IDENTIKS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri IDENTIKS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem IDENTIKS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18
Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več
Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več