Računalništvo, telefonija
30.10.2020 14:50
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vodič: Privilegirani uporabniški dostopi

Privilegirani uporabniški dostopi so pogosto tarča napadalcev.
Privilegirani uporabniški dostopi so pogosto tarča hekerjev.
Privilegirani uporabniški dostopi so pogosto tarča hekerjev.

Največje tveganje za zlorabo podatkov podjetja predstavljajo privilegirani uporabniki, ki imajo z vidika dostopa do informacijskega sistema več pravic kot ostali uporabniki. To so sistemski administratorji, vzdrževalci opreme ipd.


Prav ti so tako pogosto tarče kriminalcev, ki želijo ukrasti občutljive informacije za lastno korist in to izvedejo preko ciljanih napadov.


Ker ogrožanje ali napačna uporaba kateregakoli privilegiranega uporabniškega računa lahko vodi do zlorabe ali izgube podatkov, ne le na dotičnem računalniku, je potrebno zmanjšati varnostna tveganja pri njihovi uporabi.


Varnostni incidenti so posledica kombinacije zunanjih in notranjih tveganj.


Za celotno IT infrastrukturo podjetja ne more skrbeti le en zaposlen v IT oddelku. Zaradi tega je potrebno zagotoviti primerno porazdelitev nalog.


Smart Com strokovnjaki za kibernetsko varnost so na enem mestu zbrali priporočila in smernice pri uporabi privilegiranih uporabniških dostopov. Izpostavili pa so tudi najbolj pogosta tveganja pri tovrstni uporabi.


Prenesite vodič z varnostnimi nasveti in zaščitite strateške podatke in vire s privilegiranimi dostopi.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SMART COM d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SMART COM d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SMART COM d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

COMMA d. o. o.

Ulica heroja Šaranoviča 27, 2000 Maribor, Tel: 040 756 756
Vrhunska izvedba, korektne cene in dobre reference najprimerneje opišejo podjetje Comma d. o. o., ki že 18 let ponuja izdelavo spletnih strani in spletnih trgovin s podporo strankam ... Več
Zlati partner

Exclusive Networks Slovenia d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 51
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več
Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več

4WEB d.o.o.

Brodišče 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 512 80 55
O agenciji 4WEB Digitalna agencija 4WEB obstaja že 20 let in v tem času so ustvarili že mnogo uspešnih spletnih strani, spletnih trgovin in različnih aplikacij. Odlikujeta ... Več