Računalništvo, telefonija
12.02.2013 15:19

Deli z drugimi:

Share

Vodilni s področja brezprekinitvenega napajanja o razvoju trga UPS

Socomec je eden največjih evropskih specialistov s področja brezprekinitvenega napajanja.
Socomec je eden največjih evropskih specialistov s področja brezprekinitvenega napajanja.

Eden od največjih evropskih specialistov s področja brezprekinitvenega napajanja, francosko-italijanski Socomec, je danes predstavil trenutne trende v razvoju sistemov brezprekinitvenega napajanja in sorodnih tehnologij. Ti so predvsem prilagajanje potrebam IT trga, energetska učinkovitost in ekonomičnost.

V uvodnih besedah je direktor slovenske podružnice Socomec Sicon UPS, g. Slobodan Rajič, predstavil štiri področja na katerih bo mednarodna grupacija aktivna v prihajajočih letih. To so že uveljavljene storitve s področja kritičnega ali brezprekinitvenega napajanja (UPS), področje sistemskih stikal in zaščite (power control), področje upravljanja in nadziranja porabe energije ter energetska učinkovitost, ter najnovejše področje razvoja za skupino Socomec, obnovljivi viri energije, s poudarkom na fotovoltaičnih sistemih. Z nastopom novega leta so vse štiri segmente združili pod krovno organizacijsko strukturo, skupina Socomec pa tudi nadaljuje s širitvijo na vzhod, predvsem v države bivše Sovjetske zveze in druge nove trge.

G. Vinko Božič, eden od soustanoviteljev slovenske podružnice Socomeca, je v nadaljevanju predstavil trende razvoja sodobnih UPS sistemov. Predvsem za mikro-UPS enote je zelo prisoten trend prilagajanja dizajna IT standardom, saj gre večinoma za integracijo v računalniške sisteme. Tu je prisoten tudi trend modularnosti, ki, kljub nekaterim omejitvam, omogoča modularno nadgradnjo sistemov brezprekinitvenega napajanja. Moduli so kompatibilni s standardnimi 19” strežniškimi stojali.

Pri Socomecu so v zadnjem času izredno veliko pozornosti namenili tudi drugima dvema trendoma, to sta energetska učinkovitost in ekonomičnost, ki hodita z roko v roki. »Paradni konj Socomeca je linija Green Power 2.0, ki je prva na trgu, ki omogoča kar 96 % učinkovitost, to potrjuje tudi neodvisen certifikat,« je o trendu energetske učinkovitosti povedal g. Božič. »Linija Green Power 2.0 ima za kar 25 % večjo delovno moč od starejših naprav s power faktorjem 0,8«, je še dodal. Socomecove izdelke Green Power namreč odlikuje tudi faktor izhodne moči 1 (1kVA=1kW), to pomeni, da so primerni predvsem za IT sektor, kjer je vedno več porabnikov, ki zahtevajo samo delovno moč. »Trenutno na trgu ni naprav z boljšim izkoristkom ali manjšim popačenjem toka«, je poudaril g. Božič.

Med drugim so pri Socomecu izpostavili tudi pomen pravilnega vzdrževanja sistemov brezprekinitvenega napajanja in spremljevalne tehnike. V zadnjih letih so zaradi gospodarske situacije mnoga podjetja skušala privarčevati pri vzdrževanju strojne opreme, kar lahko ob nerednem in nepravilnem servisiranju privede do poškodb naprav in skrajšanja njihove življenjske dobe. Slovenski kupci imajo prednost, saj Socomec v Ljubljani pokriva regijo jugovzhodne Evrope, vzhodne Evrope in še Rusije. »To pomeni, da imamo v Sloveniji na razpolago vrhunske servisne inženirje in rezervne komponentne za vse te trge, kar je našim strankam v veliko prednost«, je še dodal g. Božič.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SOCOMEC SICON d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SOCOMEC SICON d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SOCOMEC SICON d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Ecetera se je rodila leta 2001. Najprej se je morala spopasti s svojimi prvimi koraki na trgu in se boriti za obstoj v krutem svetu. Iz podjetja je napredovala v podjetje, ki se je ... Več
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več
Zlati partner

Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji

Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana, Tel: 01 888 8761
Sony Europe B.V. je multinacionalno podjetje za elektroniko s sedežem v Tokiu na Japonskem. V Evropi deluje prek svoje evropske podružnice Sony Europe B.V., ki je prisotna v več ... Več
Zlati partner

Kontron, d. o. o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Kontron vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več