Računalništvo, telefonija
04.08.2020 06:41
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vpliv tehnologije Heat-Free na trajnostni razvoj in gospodarstvo

Potencialno zmanjšanje porabe električne energije za 50,9 milijona kWh na leto vodi do: zmanjšanje emisij CO2 za 17,7 tisoč ton na leto, letnega znižanja stroškov energije v višini 5,9 milijona evrov.
Epson si že vrsto let prizadeva za izboljšanje poslovne ekologije in ekonomije.
Epson si že vrsto let prizadeva za izboljšanje poslovne ekologije in ekonomije.

Podatki o prodaji Epsonovih poslovnih brizgalnih tiskalnikov v regiji EMEA v poslovnem letu 2019 (ki se je za podjetje končalo marca 2020), poudarjajo pozitiven vpliv izbire trajnostnih tehnologij in prihranke stroškov ter vlogo pri prihodnjem okrevanju gospodarstva.

Epsonovi poslovni brizgalniki, prodani v omenjenem obdobju v regiji EMEA, lahko v primerjavi z uporabo primerljivih laserskih tiskalnikov1 zmanjšajo porabo energije za približno 50,9 milijona kWh na leto. To posledično omogoča zmanjšanje CO2 za približno 17,7 tisoč ton letno – to količino emisij bi očistilo 816 tisoč dreves na leto2. Potencialni prihranek energije v višini 5,9 milijona evrov letno3 pa dokazuje, da je trajnostna naravnanost lahko dobra poslovna odločitev.

Epson že vrsto let zagovarja prehod z laserskih tiskalnikov na poslovne brizgalne tiskalnike in si prizadeva za izboljšanje poslovne ekologije in ekonomije. Ob prehajamo v naslednjo fazo upravljanja in obnove po pandemiji, bo vključitev trajnosti v poslovne načrte pomagala zagotoviti zaščito planeta in dolgoročno poslovno zdravje podjetij.

“Ukrepi s področja izolacije prebivalstva, ki so bili uvedeni v mnogih državah, so prinesli znatno okrevanje okolja. Ob prehodu v fazo poslovnega in gospodarskega okrevanja je pomembno, da delujemo na način, da ohranimo vidne okoljske koristi,” komentira Darren Phelps, podpredsednik Epson Europe, in dodaja: “Pri tem lahko tudi majhne spremembe, na primer pri izbiri tehnologije tiskanja, dodajo svoje. Zmanjšanje porabe električne energije ne le zmanjšuje proizvodnjo CO2, temveč vodi do manjših stroškov, trajnostne odločitve pa vodijo tudi do gospodarskih koristi – podjetjem se sprostijo sredstva za vlaganje na druga področja.”

1,2,3


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem AVTERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri AVTERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem AVTERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več
Zlati partner

CEWE Magyarország Kft.

Béke utca 21-29, , Tel: 08 205 91 91
Čeprav živimo v digitalni dobi in skorajda vsak podatek arhiviramo v digitalnem arhivu, so fotografije redka izjema. Vse več fotografij je zajetih s pomočjo pametnih telefonov, ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18