Računalništvo, telefonija
13.11.2017 13:00
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vse bančne storitve na dlani

Želite imeti pregled nad svojimi financami kadarkoli in kjerkoli? Potem si čim prej namestite mobilno aplikacijo banke SKB, s katero so vaše finance vedno na varnem, upravljanje z njimi pa enostavno.
Vse bančne storitve na dlani
Vse bančne storitve na dlani

Raziskave ugotavljajo, da pametni telefon v Sloveniji uporablja že 85 odstotkov spletne populacije. Telefoni so postali pravi mali računalniki, zato jih uporabljamo že na vsakem koraku. Poleg klicanja jih uporabljamo tudi za druge vrste komunikacije, kot je na primer besedilno sporočanje, za pregledovanje objav na družbenih omrežjih, brskanje po spletu, ogled filmov, poslušanje glasbe, igranje iger, fotografiranje, urejanje dokumentov in tudi za urejanje svojih financ. Tu ima seveda veliko vlogo bančno poslovanje, na katerega je imela digitaliazcija v zadnjih letih velik vpliv. Vrste pred bančnimi okenci so namreč zgodovina, saj vse več uporabnikov prisega na spletno in mobilno bančništvo.

Slednje v svetovnem merilu raste z neverjetno hitrostjo, njegov potencial pa so prepoznali tudi pri banki SKB, kjer so nedavno lansirali aplikacijo za mobilno banko MOJ@SKB, ki je za uporabnike spletne banke SKB NET brezplačna. Mobilna banka uporabnikom prinaša ogromno prednosti. Omogoča namreč popoln pregled nad financami, vedno imate na voljo seznam opravljenih transakcij in zgodovino plačil, je zelo pregledna in enostavna za uporabo, saj tudi kompleksnejša opravila izvedete z le nekaj kliki in potegi s prstom, še posebej priročno pa je plačevanje položnic.

Funkcionalnosti mobilne banke MOJ@SKB

Tako kot fizična in spletna banka, tudi mobilna banka SKB ponuja številne uporabne funkcionalnosti, le da imate te na dosegu roke tudi kadar ste na poti. MOJ@SKB omogoča pregled stanja na računih, limite, transakcije v čakalni vrsti in zgodovino transakcij, z njo lahko opravljate nakazila v območju SEPA in uporabljate predloge, namenjene hitrejšemu in enostavnejšemu plačevanju. Z aplikacijo na enostaven način pregledate tudi vašo porabo denarja na vseh karticah, (tudi poslovnih) in ostale podrobnosti, prav tako pa vam nudi vpogled v stanja na varčevalnih računih in depozitih, za katere imate tudi možnost hitrih dodatnih nakazil. Marsikomu bo prišla prav še možnost pregleda stanja kreditov in njihove zapadlosti.

Ena najbolj uporabnih funkcij se dotika položnic. Aplikacija MOJ@SKB namreč omogoča zelo enostaven način plačevanja položnic z uporabo fotoaparata. Ko ste v aplikaciji enostavno fotografirate QR kodo na UPN nalogu, s čimer se v mobilni banki samodejno izpolnijo podatki na virtualni položnici, vi pa potem s klikom na ustrezno tipko le še potrdite plačilo. Hitro, učinkovito in enostavno. Z roko v roki s to funkcijo gre še funkcija “Plačaj mi”, s katero lahko v aplikaciji generirate QR kodo, ki jo nato lahko tudi sami posredujete plačniku. QR koda vsebuje vse podatke za plačilo, zato jo plačnik le fotografira in tako pridobi vse ustrezne podatke za plačilo. S to funkcijo boste tako denar nakazali hitreje in enostavneje, saj v aplikacijo ne bo potrebno vpisovati imena, priimka in številke računa prejemnika.

Aplikacija vam priskoči na pomoč tudi kadar morate kakšno stvar na hitro urediti v bančni poslovalnici ali ko nujno potrebujete gotovino. Z vdelanim zemljevidom oziroma preglednim seznamom lahko namreč poiščete najbližjo poslovalnico ali bankomat SKB, ob tem pa tudi preverite storitve, ki jih posamezne poslovalnice in bankomati ponujajo. S pomočjo aplikacije pa tudi vzpostavite kontakt z banko, ko potrebujete pomoč, ali če kdo zlorabi vašo bančno kartico.

So moji podatki varni?

Seveda! Dostop do finančnih podatkov je varovan z uporabnikovo osebno številko (PIN) v kombinaciji z enkratnim geslom. Vsi podatki, ki se izmenjajo med mobilno banko in sistemom elektronskega bančništva se nahajajo na varovanem strežniku, ki uporablja najsodobnejše varnostne mehanizme za prenos podatkov in uporabo bančnih storitev. Prenos podatkov pa je varnostno kriptiran v skladu z najnovejšimi standardi, ki onemogočajo dostop do podatkov in njihovo zlorabo. Dodatno pa se podatki, povezani z računi in geslom, ne shranjujejo v aplikaciji ali na mobilni napravi. Če boste mobilno napravo z delujočo aplikacijo pustili nenadzorovano, se bo mobilna banka MOJ@SKB samodejno zaklenila po petih minutah neaktivnosti.

Mobilna banka pa vključuje tudi generator enkratnih gesel za vstop v spletno banko SKB NET. Če so uporabniki spletne banke prej za vstop potrebovali posebno identifikacijsko kartico, ki jim je dala kodo za vstop, je ta zdaj vključena v aplikacijo, kar še poenostavi postopek prijave.

Kako začnem uporabljati mobilno banko MOJ@SKB?

Zelo preprosto. Za uporabo morate imeti pametno mobilno napravo (telefon ali tablico) z operacijskim sistemom iOS (iPhone, iPad) ali operacijskim sistemom Android (Samsung, Sony, Huawei, LG, HTC in drugi). Uporabniki iPhonov in iPadov mobilno aplikacijo poiščete v digitalni trgovini Apple Store, uporabniki naprav z Androidom pa v trgovini Google Play. V obeh primerih jo najdete pod imenom MOJ@SKB, namestitev pa je brezplačna.

Ko ste jo prenesli, jo morate le še aktivirati. To storite tako, da obiščete poslovalnico SKB, kjer imate odprt osebni račun, v kratkem pa jo bo mogoče aktivirati tudi prek spletne banke SKB NET, kar bo še dodatno olajšalo celoten postopek. Trenutno je mobilna banka namenjena fizičnim osebam, kmalu pa bo namenjena tudi podjetnikom. (P. R.)

Mobilna banka MOJ@SKB omogoča:

  • preglednost in nadzor nad financami
  • prihranek časa z dostopom do bančnih storitev kjerkoli in kadarkoli
  • funkciji “Plačaj mi” in “QR Foto plačilo” za lažje plačevanje položnic
  • zemljevid poslovalnic in bankomatov banke SKB
  • prilagajanje aplikacije osebnim željam
  • uporabo v slovenskem in angleškem jeziku

Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več
Zlati partner

FIŠ – FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE

Ljubljanska cesta 31a, 8000 Novo mesto, Tel: 07 373 78 84, 07 373 78 70
Sodobni študijski programi, možnost virtualne udeležbe na vseh predavanjih in vajah FIŠ je prva in edina javna fakulteta v Novem mestu, ki ponuja tako brezplačen redni ... Več