Računalništvo, telefonija
15.07.2015 16:46
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vse poti vodijo … iz internega portala

Vse poti vodijo … iz internega portala
Vse poti vodijo … iz internega portala

Intranet. Nekaj, kar podjetje v današnjem času potrebuje ravno tako nujno kot spletno stran ali elektronsko pošto. Torej ga imejmo! Odločitev o platformi je preprosta: SharePoint. Napraska se denar za nabavo potrebne infrastrukture, angažira se dizajnerski tim za pripravo grafične podobe, zbere se skupina IT strokovnjakov, ki poskrbijo za implementacijo. Končno je projekt zaključen, interni portal je postavljen, ves svež in bleščeč in pripravljen na uporabo … Toda v roku pol leta, ko se začetna vznesenost poleže, ugotovimo, da ga zaposleni sploh ne obiskujejo. Znana zgodba?

Na dolgi rok se izkaže, da je vsebina portala tisto, kar prepriča uporabnike: embalaža izdelka je lahko še tako bleščeča, a če nam okus ni všeč, ga ne bomo kupovali prav dolgo. V podjetju Agito se zavedamo, da čudežnega recepta za pravo vsebino ni, a naše pestre izkušnje z implementacijo SharePoint portalov kažejo, da največja teža leži na vstopni strani, ki služi kot centralna vstopna točka in mora ponujati ažurne informacije ter hiter dostop do aplikacij, ki jih uporabnik potrebuje pri svojem delu.

Vstopna stran portala je najbolj obiskana stran intraneta in s tem logično mesto za korporativne novice. Te morajo biti sveže, saj uporabniki hitro dobijo občutek, da se »nič ne dogaja«, in prenehajo obiskovati portal, če jih ob obisku pozdravijo teden dni stare informacije. S premišljeno spisanimi povzetki lahko bralca pritegnemo k branju celotne novice. V navezi s pravilnim targetiranjem uporabnikov lahko poleg korporativnih prikažemo tudi ključne novice iz sektorja trenutnega uporabnika. Vključimo lahko tudi »zunanji svet« s prikazom zadnjih medijskih objav ali objav na socialnih omrežjih.

Čeprav so novice pomembne, pa same po sebi niso dovolj, da bi uporabniki redno zahajali na portal. Intranet mora biti predvsem uporaben, kar v prvi vrsti pomeni, da uporabnikom omogoča hitrejše iskanje informacij in orodij, ki jih potrebujejo za svoje delo. Pregledna navigacija, na kateri namesto dolgega seznama povezav ponudimo po sklopih urejene nabore bližnjic z opisi, ki dodatno pojasnjujejo kontekst povezave, je korak v pravo smer. Umestitev ključnih orodij, kot so npr. iskanje po vsebini ali imeniku, direktno na vstopno stran pripomore k temu, da uporabniki intranet prepoznajo kot mesto, na katerem ne samo berejo, pač pa prav tako izvajajo določena opravila. In seveda na vstopni strani ne smejo manjkati najpogosteje uporabljana poslovna orodja podjetja, pa naj gre za hiter pregled zasedenosti sejne sobe, napovednik bližajočih se dogodkov ali pregled zadnjih idej iz inovacijskega sistema. Za dodaten bonus ponudimo še ključne rezultate in številke, ki so seveda povezani s poslovnim področjem: morda trenutna vrednost delnic, rast prodaje v zadnjem mesecu ali število dni brez incidenta.

Interni SharePoint portal je tudi – če ne kar predvsem – mesto, ki zaposlenim omogoča medsebojno sodelovanje. Kmalu je vsak uporabnik član mnogih skupin in projektnih mest, zato je težko slediti spremembam in novostim. Dobra spletna stran zna prikazati tako seznam mest, na katerih uporabnik sodeluje kot tudi njegove zadnje aktivnosti na teh mestih. Platforma SharePoint že sama po sebi ponuja možnosti prikaza povzetkov aktivnosti – kjer pa te možnosti ne zadoščajo potrebam, lahko Agito ponudi pester nabor prilagojenih rešitev.

Več informacij o nas in naših rešitvah na SharePoint področju najdete tukaj.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem AGITAVIT SOLUTIONS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri AGITAVIT SOLUTIONS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem AGITAVIT SOLUTIONS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Kaspersky

, ,
Kaspersky je globalno priznano podjetje, specializirano za raziskovanje, razvoj in ponudbo visoko zmogljivih varnostnih rešitev za informacijsko varnost in zaščito pred spletnimi ... Več
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Podjetje Vibor z unikatnim pristopom že od leta 1993 zagotavlja neprekinjeno podporo celotni organizaciji z zanesljivo opremo ter rešitvami, ki poenostavljajo in povezujejo delovne ... Več
Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več