Mobilno RSS Facebook Twitter E-novice Nastavi za domačo stran Dodaj med priljubljene Podcast Rock Radio Pozabljeno geslo Registriraj se Prijava

31.03.2019      20:30
Thermana

Vstopi v virtualni svet grofov Celjskih in srednjega veka!

Na pohodu je nova oblika turizma, ki v spoznavanje kulturno zgodovinskih in naravnih znamenitosti vključuje virtualno resničnost.

Tovrstni avtorski turistični produkt so v minulem letu razvili tudi v Thermani Laško, kjer so v virtualno resničnost vključili zgodbo o znamenitih grofih Celjskih. Ideja z naslovom "Spremeni tok zgodovine" je bila nagrajena s strani Slovenske turistične organizacije in predstavlja enega najbolj inovativnih turističnih produktov minulega leta, uporabniku pa daje moč, da vstopi v zgodovinski čas in s svojimi dejanji vpliva na potek zgodovine.

Poskusi rešiti Friderika Celjskega

Grofje Celjski so bili najvplivnejša plemiška rodbina vseh časov, ki so jih zaznamovale spletke, prevare, izdaje in seveda prepovedane ljubezni. Ena najbolj znanih je ljubezen med Friderikom Celjskim in Veroniko Deseniško. Z VR doživetjem uporabnik vstopi v srednjeveški čas, doživi podobo gradu kot je bila takrat, obenem pa je lahko v virtualni resničnosti tudi aktiven. Prva naloga, ki ga čaka, je ta, da poskuša rešiti v ječo zaprtega Friderika Celjskega.

Doživetje je zgrajeno v Utility-u s programskim jezikom C# (C sharp), animiranimi 3D objekti, s katerimi lahko igralec aktivno vstopa v interakcijo. Doživetje poganjajo na zmogljivem računalniku in nadgrajenem HTC Vive kompletu opreme za kar najboljšo uporabniško izkušnjo.  Sama lokacija Starega gradu Celje je bila natančno zajeta in postavljena v 3D obliko. Črpali so tudi iz zgodovinskih gradiv, kot so skice, knjige, načrti. Poleg doživetja "Spremeni tok zgodovine" oz. "Stopi v Friderikove čevlje" v aprilu ponudbo širijo z drugimi VR izkušnjami s področij akcije, logike in sprostitve, kar bo predstavljalo dodatno animacijo za njihove hotelske, wellness ali kongresne goste.

Načrtujejo še več ...

Področje VR iger se neprestano razvija in spreminja smer, v katero potuje. Po mnenju sogovornikov iz Thermane imajo pri razvoju poleg klasičnih arkadnih VR centrov velik potencial tudi centri, ki vključujejo večigralsko (multi-player) možnost in centri, ki vključujejo fizične elemente, postavljene po virtualnem scenariju.

Veliko obeta tudi prihajajoča rešitev Oculusa z imenom Quest, ki bo uporabniku omogočila aktivno VR izkušnjo brez uporabe zmogljivega računalnika in dodatnih senzorjev za gibanje.

Avtorsko VR doživetje »Stopi v Friderikove čevlje« je na voljo v hotelu Thermana Park****superior, ki ga odlikuje moderna arhitektura. Njen najbolj razpoznaven element je steklena premična kupola, pod katero se nahaja več kot 2000 kvadratnih metrov raznovrstnih vodnih užitkov. Del kompleksa Thermana Park je tudi kongresni center, ki predstavlja enega najmlajših kongresnih prizorišč pri nas, a ga odlikuje vrsta odličnih referenc. Podrobnosti o dejavnostih podjetja, ki letos obeležuje 165 let obstoja, najdete na www.thermana.si.

Na Facebook strani Računalniških novic sodeluj v nagradni igri, ki jo pripravljamo v sodelovanju s Thermana d.d. Morda boš prav ti srečni dobitnik!

Trenutno ni aktivne ankete

Pametna televizija Xiaomi tokrat za vas po iz... 4
Blaž Veber  |  Vmesnik ni prirejen, je čisti Android TV...
Kako zmogljiv bo novi Galaxy Note 10 Lite? 2
slo81a  |  mogoče 985€ ?
Android 10 kočno na voljo za Galaxy S10! 1
Robert Jerala  |  Kdaj pa Note 10 in Note 10+?
Instagram odslej zanima vaš rojstni datum 1
slo81a  |  Pa kdo pravi da treba napisati prave pod...
Huawei sprožil pravne postopke zoper prepoved... 1
slo81a  |  amerigoji se bojijo za appla zato širijo...