Računalništvo, telefonija
18.05.2017 17:55
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vzor simbioze posla in tehnologije

..Med 15. in 17. majem se je v Portorožu odvila že 22. Microsoftova NT konferenca, največja in osrednja slovenska tehnološko-poslovna konferenca..
Vzor simbioze posla in tehnologije
Vzor simbioze posla in tehnologije

V Grand Hotelu Bernardin je letos kar več kot 2.200 udeležencev prisluhnilo več kot 100 priznanim tujim in domačim strokovnjakom, tako iz tehnološkega kot poslovnega sveta. Letošnja posebnost NT konference je bilo še močnejše prepletanje tehnoloških in poslovnih vsebin ter NTK Poslovno srečanje, ki je ponudilo zanimiv vpogled v prihodnost poslovanja številnim strokovnjakom iz gospodarstva ter vodilnim kadrom v podjetjih, ki tesno sodelujejo s tehnološkimi oddelki.

Letošnja konferenca je bila izredno uspešna, tako po številu izjemnih strokovnjakov, ki so delili svoje znanje in izkušnje, kot po širokem spektru dogajanja izven uradnih predavanj, vse od prizorišča stojnic raznih ponudnikov tehnoloških novosti in sponzorjev, pa do kultnih NTK večernih zabav, kjer je udeležence letos zabavala glasbena skupina Siddharta. Še posebej pa so organizatorji ponosni na vsakoletni porast udeležencev. »NT konferenca je skozi vsa svoja leta obstoja postala kultni tehnološko-poslovni dogodek v Sloveniji in veseli nas, da se naš trud odraža tudi v številu udeležencev, ki se iz leta v leto viša. Letošnje rekordno število, več kot 2.200 obiskovalcev, nam daje še dodaten zagon in motivacijo, da smo vsako leto še boljši«, je povedala vodja Microsoftove NT konference, Lara Vodlan.


Odmeven uvod v 22. NT konferenco

V torek je uradni začetek konference zjutraj naznanila osrednja slovesnost, na kateri sta udeležence najprej s ščepcem tehnološkega humorja pozdravila glasbeni in komični duo Slon in Sadež. Po njunem zabavnem vložku je polno dvorano udeležencev pozdravil Robert Trnovec, generalni direktor Microsofta Slovenije. V uvodnem nagovoru je poudaril, da se Microsoft zaveda pomembnosti, da tehnologijo damo v roke posameznikov, ki lahko z njo spreminjajo svet na boljše. »Digitalna transformacija optimizira poslovne procese, opolnomoči zaposlene, spreminja produkte, storitve in poslovne modele ter omogoča nove možnosti za dostop do kupcev.

Danes vseprisotni proces digitalne preobrazbe vpliva na vsa področja življenja in prav zato je treba vsem segmentom uporabnikov omogočiti dostop do tehnologij. Ne gre namreč le za tehnologijo, pač pa za vpliv, ki ga imata tehnologija in človek, ko združita moči«, je še dodal glavni mož Microsofta Slovenija.

Podobno je ob odprtju konference razmišljal tudi Miro Cerar, predsednik vlade Republike Slovenije, ki je kot častni gost prav tako pozdravil udeležence. »Pri sodobni tehnologiji se moramo zavedati, da imajo te nove tehnologije človeški obraz in jih uporabljamo za dobro, da ohranimo naš planet in da s tem vsem ostalim prinesemo boljšo kakovost življenja. Slovenska vlada si sicer prizadeva čim globlje doumeti procese digitalizacije oziroma tako imenovane četrte industrijske revolucije, v to smer gre tudi njen slogan Slovenije kot zelene referenčne države v digitalni Evropi«, je povedal premier.


Simbioza posla in tehnologije

Ker se tudi pri Microsoftu Slovenija zavedajo dejstva, da se tehnologija močno prepleta s poslovanjem, tudi letos ni manjkalo odličnih primerov iz prakse in uporabnih nasvetov predavateljev o aktualnih temah. Strokovnjaki so se tako na primer dotaknili tudi nadvse aktualnih tem, kot so komunikacijski boti, ki niso primerni samo za podjetja, kjer je podpora kupcem eden izmed glavnih stikov s potrošniki. Osrednja tema tehnološkega dela letošnje NT konference so bile oblačne storitve in še vedno zelo aktualne digitalne preobrazbe.

Še posebej pa je izstopalo NTK Poslovno srečanje, na katerem je med drugim svoje znanje in izkušnje delil govorec Stephane Garelli, ki se že več kot 25 let posveča temi svetovne konkurenčnosti. Je tudi ustanovitelj Mednarodnega inštituta za razvoj menedžmenta, redni profesor, član mnogih poslovnih uprav in avtor svetovnih uspešnic. Med drugim je razkril načine, kako v hitro spreminjajočem se gospodarskem okolju uspeti na mednarodnih trgih. Uspešna podjetja, pripravljena na izzive v prihodnosti, so sposobna odkrivati nove poslovne priložnosti s stalnimi inovacijami, močno razvito podjetniško kulturo in vlaganjem v zaposlene. Konkurenčnost podjetja lahko tako izboljšamo le s spremembo miselnosti, je povedal Garelli in še dodal: »Konkurenčnost podjetij je odvisna od več dejavnikov: poleg dobrega produkta so za konkurenčnost potrebni tudi dobra tehnologija in infrastruktura, dobra ekipa z ustreznimi znanji, ugodno poslovno okolje ter zmagovalna miselnost. Poleg teh je za izvršne direktorje pomembno tudi zavedanje, da njihovo delo ne obsega samo upravljanja tehničnih plati poslovanja, ampak tudi sistem vrednot znotraj podjetja.«

Med 106 tehničnimi predavanji, ki so jih izvedli neodvisni strokovnjaki, strokovnjaki Microsofta in partnerjev, so po svoji priljubljenosti še posebej izstopala predavanja na zelo aktualno temo varnosti in ukrepov zaščite: predavanje Marka Minasija – ‘Sweet Sixteen, or Just Server 2012R3?’, Mladena Prajdica – ‘New security features in SQL Server 2016’ in pa ‘Security Tips from Expert who has access to a Source Code of Windows!’ – predavanje Paule Januszkiewicz, ki je podala ključne informacije in delila uporabne nasvete, kako se v današnjem varnostno izpostavljenem svetu obraniti pred spletnimi napadalci in svoje podatke zaščititi pred zlorabami, je povedal David Vidmar, vodja programa NTK.

Za lažje navigiranje po programu in vseh obstranskih aktivnostih je NT konferenca letos ponudila mobilno aplikacijo, ki jo je na različnih platformah preneslo več kot 1.300 udeležencev konference.

Že 22. NT konferenca je postregla s širokim spektrom novih znanj, kako nadgraditi poslovne procese s pomočjo tehnologije, prav tako pa je ponudila edinstveno priložnost za sklepanje novih poznanstev, druženje s poslovnimi partnerji in strokovnjaki ter odkrivanje poslovnih priložnosti.

Več informacij o NT konferenci si lahko preberete na www.ntk.si. (P. R.)


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TIFT d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 20
Poslovni sistemi se že nekaj časa soočajo s procesom postopne digitalizacije naprav za pripravo, oblikovanje in izdelavo različnih dokumentov. Digitalni Hibridni Upravljalci Dokumentov ... Več

Pilon AEC

Dunajska cesta 144, 1113 Bežigrad, , Tel: 0590 3 0590
Informacijsko modeliranje gradenj (BIM) je veliko več kot le tehnologija – to je zapleten postopek načrtovanja in gradnje, ki arhitektom pomaga pri ustvarjanju inovativnih stavb ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888