Računalništvo, telefonija
25.12.2010 20:11
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vzpon internetnega faksiranja

Kljub vsesplošni prevladi elektronske pošte pri vsakdanjem sporazumevanju, faksiranje ostaja pomemben in marsikje celo nepogrešljiv del komunikacije v poslovnem svetu. Še posebej, ko gre za dokumente s pravno veljavo in kadar je zares pomembno, da poslani dokument ni spregledan s strani prejemnika, kar se nam pri e-pošti nenehno dogaja.
Internetni faks: vedno z vami... tudi ko vas ni v pisarni
Internetni faks: vedno z vami... tudi ko vas ni v pisarni

Vendar pa se v razvitem svetu vse več uporabnikov odloča za sodobne rešitve internetnega faksiranja, ki omogočajo integracijo »predpotopne tehnologije« faksiranja s sodobnimi oblikami elektronskega poslovanja. Ali konkretneje: omogočajo pošiljanje in prejemanje faksov preko e-pošte, brez faks naprave ali kakršnekoli druge strojne opreme.

V nadaljevanju si poglejmo pet najbolj vplivnih prednosti internetnega faksiranja pred običajnimi faks napravami.

Mobilnost

Pri uporabi običajnih faks naprav ste vezani na lokacijo, kjer se naprava nahaja. Pri internetnem faksiranju fakse pošiljate in prejemate preko vašega e-poštnega računa – torej kjerkoli imate na voljo internetno povezavo in na katerikoli napravi, vključno s pametnimi mobilnimi napravami.

Samodejno elektronsko arhiviranje faksov

Papirni faksi so lahko dostavljeni v napačne roke, izgubljeni med ostalimi dokumenti ali zavrženi. Internetno faksiranje omogoča dostavo faksov v elektronski obliki, lahko tudi več uporabnikom hkrati. Pri tem pa si lahko nadvse preprosto – z uporabo ločenih map v prejeti e-pošti – ustvarite pregleden arhiv prejetih in poslanih faksov.

Zasebnost

Faks naprava se navadno nahaja na mestu, kjer je dostopna vsem v oddelku ali pisarni. Vsak, ki pride mimo, lahko torej vidi prejeti faks, tudi če to ni primerno. Hkrati se v podjetju pogosto sprašujejo, komu je kateri faks namenjen. Z uporabo internetnega faksiranja vaši faksi pridejo neposredno pred vaše oči.

Prihranki pri času in stroških faksiranja

Čakanje ob zasedenih linijah, vezanost na lokacijo faks naprave ter iskanje prejetih in/ali poslanih faksov so povezani z nepotrebnim tratenjem dragocenega časa. Stroški papirja, kartuš, dodatne telefonske linije, elektrike, vzdrževanja faks naprav in arhiviranja faksov pa lahko z uporabo internetnega faksiranja povsem odpišemo, prav tako lahko prihranki pri času občutno vplivajo na učinkovitost zaposlenih.

Ekološka rešitev

Bistveno manjša poraba papirja – dokumente natisnete le po potrebi – in odvečnost kartuš, ki predstavljajo okolju škodljive odpadke, dajejo internetnemu faksiranju pečat okolju prijazne rešitve.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem AVIOR d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri AVIOR d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem AVIOR d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

BONAJO d.o.o.

Industrijska cesta 9, 1290 Grosuplje, Tel: 040 514 750
Podjetje BONAJO d.o.o. uspešno posluje že od samega začetka. S skrbno izbrano veleprodajno mrežo partnerjev skrbijo za trženje in distribucijo televizorjev, mobilnih telefonov, ... Več

MLACOM d.o.o.

Pot heroja Trtnika, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 500 87 75
Tehnologija se nezadržno razvija naprej. Za vogalom je vedno novo odkritje, ki lahko spremeni tako zasebna kot poslovna okolja. Eden največjih izumov je zagotovo računalnik, ki ... Več

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več
Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več