Računalništvo, telefonija
25.02.2019 21:12
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Wiko na MWC 2019 najavil značajne poteze

Poslanstvo podjetja Wiko je skrbeti, da je trendovska tehnologija čedalje bolj dostopna, medtem ko ostaja skupnost še naprej v središču te strategije. Letošnje leto pa je za družbo še posebej pomembno. Podjetje Wiko zelo uspešno razvija svojo prisotnost na mednarodnih trgih, preoblikuje svoj logotop in predstavlja novo generacijo serije View z modeloma View3 Pro in View3.
Wiko View3 Pro
Wiko View3 Pro

Na sejmu MWC 2019 Wiko razkriva svoj preoblikovan logotip z ikonično obliko črke W v barvi bleen4 ter ostrih in drznih potezah. Blagovna znamka pridobiva na ugledu in zrelosti, a ostaja obenem ukoreninjena v svojih vrednotah. Nova platforma za komunikacijo bo naslednja leta spremljala preoblikovanje blagovne znamke, začenši z lansiranjem izdelkov v 2019 in kolekcijo View3.

View3 Pro in View3

View3 Pro in View3 nadaljujeta izkušnjo ultra širokozaslonske poglobljenosti in prinašata zaslona za maksimalno poglobljenost, pametne tri fotoaparate, zmogljivi bateriji in močna procesorja.

Trikrat več priložnosti za čudovite posnetke

Zahvaljujoč trem zadnjim fotoaparatom View3 Pro in View3 prinašata 3-krat več priložnosti za čudovite fotografije. Senzor fotoaparata Sony IMX486 z 12MP in velikostjo slikovnih pik 1.25 μm zagotavlja izredno barvite fotografije, polne ostrine, tudi pri šibki svetlobi.

Želite v objektiv ujeti vse svoje prijatelje naenkrat? Razširite svoja obzorja do 120° FOV s super širokokotno kamero 13 MP. Fotografiranje skupin in panoram postane otročje lahko. In nenazadnje je tu tudi globinski fotoaparat, ki omogoča izjemne fotografije in s pomočjo načina AI-Artistic Blur na dan privabi umetniško dušo v vas.

S sprednjim fotoaparatom 16 MP pri modelu View3 Pro postanejo selfiji vredni objave – tudi v okoljih z malo svetlobe. S pomočjo tehnologije Big pixel fotoaparat slikovne pike preuredi in jih združi 4 v 1 ter tako optimizira zajem svetlobe.

Nastavitev beline, osvetlitev, ISO, ostrenje … čisto preveč dela. Funkcije UI (umetna inteligenca) opravijo analizo okoliščin in nato do potankosti prilagodijo nastavitve ter optimizirajo fotografijo.

Močna podpora inteligence Google

View3 Pro in View3 se lahko pohvalita z globoko integracijo storitve Google Assistant, ki prek glasovnih ukazov poenostavi vaš vsakdan. Lahko, na primer, sproži prostoročne selfije, začne snemati videoposnetke in še marsikaj. Poleg tega vam polno integrirana storitev Google Lensomogoča, da iščete tisto, kar vidite, hitreje opravite svoje obveznosti in komunicirate s svetom okrog sebe.

Nenazadnje pa prinašata še storitev Motion Photo, ki oživi vse fotografije, shranjene v pomnilniku Google Foto.

Vaš polnilec vas bo pogrešal!

Zahvaljujoč zmogljivi bateriji s 4000 mAh in optimizaciji procesorja, ki zagotavlja 15 % manj porabe energije5, View3 Pro in View3 omogočata kar 2-dnevno uporabo z enim samim polnjenjem! Poleg tega se baterija pri modelu View3 Pro napolni bliskovito hitro, za kar poskrbi tehnologija hitrega polnjenja, imenovana Pump Express.

Zmogljiva baterija kot skupni imenovalec

Življenjska doba baterije je najbolj pereča težava v vsakdanu našega uporabnika. Podaljšanje trajanja baterije pri seriji View3, pa tudi pri ostalih modelih, je osrednja prednostna naloga blagovne znamke Wiko. V obzir je podjetje vzelo izboljšave strojne opreme in optimizacijo programske opreme, pri čemer pa v ospredju vselej ostaja uporabniška izkušnja.

Da bi še naprej nenehno izboljševalo avtonomijo pametnih telefonov Wiko in prejelo zunanja certificiranja, bo podjetje okrepilo svoje triletno partnerstvo s priznanim strokovnjakom za testiranje naprav, SmartViser6. Družba bo testirala pametne telefone Wiko s simulacijo resnične uporabe v resničnih omrežnih pogojih z namenom, da optimizira in oceni njihovo zmogljivost na osnovi povprečnega uporabniškega profila. To vključuje običajno uporabo, kot je predvajanje glasbe, gledanje pretočnih videoposnetkov, brskanje po socialnih omrežjih in čas pripravljenosti.

Nikoli več brez prostora

View3 Pro7 nudi 128 GB ROM-a, za še več vaših najljubših serij, iger in glasbe. Ker je kakovost ravno tako pomembna kot količina, boste zahvaljujoč 6 GB RAM-a uživali v vseh vsebinah in brezhibni večopravilnosti. View3 s 64 GB ROM-a in 3 GB RAM-a pa vam prinaša velik pomnilnik in nemoteno delovanje.

Svet iger. Boljše, hitrejše, močnejše in daljše igre!

Mediatek Helio P60 je okrepljen procesor Octa-Core, zasnovan za podporo večopravilnosti, hitremu nalaganju in neumornemu igranju. Ker je opremljen s UI-procesno enoto in vgraviranim 12nm, sistemski nabor naprave View3 Pro zagotavlja močno zmogljivost in optimizira porabo energije.

View3 prinaša brezhibno in izboljšano izkušnjo, ki je rezultat telefonovega sistemskega nabora 12nm Octa- Core Helio P22.

Z razširjeno resničnostjo postane svet vaše igrišče

Zaradi razširjene resničnosti8 se pri View3 Pro in View3 fizični svet nevidno zliva z digitalnim svetom. Tovrstne nove izkušnje spreminjajo način igranja, nakupovanja, učenja, ustvarjanja in doživljanja sveta z drugimi. Te nove aplikacije in izkušnje lahko namestite v trgovini Google Play Store.

Več prostora. Boljša kakovost.

View3 Pro vam omogoča, da v svojih fotografiraj uživate na njegovem izpopolnjenem 6,3-palčnem celotnem zaslonu in ločljivosti FHD+. To daje nov občutek poglobljenost za povečano udobje pri gledanju vaših najljubših televizijskih oddaj.

View3 s svojim 6,26-palčnim zaslonom HD+ pa vas popelje v poglobljenost super širokega formata. Obe napravi se ponašata s celozaslonsko obliko z manjšo zarezo, kar omogoča maksimalno poglobljenost.

Prefinjen dizajn

Potopite se v eleganten vrhunski dizajn. View3 Pro ima stekleno zadnjo stran in zrcalni okvir z globokimi odsevi ter elegantnim učinkom prelivanja. Izberite med povsem novima prelivajočima se odtenkoma – nightfall in ocean. View3 v sijočem, steklu podobnem dizajnu pa je na voljo v treh različnih barvah: nočna modra, rdečkasto zlata in elektro bleen.

Odtenka ocean in elektro bleen se subtilno in zabavno svetita v temi ter osvetlita vaš pameten telefon, da vam ga v temi ne bo treba nikoli več iskati.

Originalni dodatki Wiko

Izbor trendovskih dodatkov, ki so bili zasnovani po meri iz vrhunskih materialov dopolnjujejo serijo View3:

  • Elegantna pametna torbica z interaktivnim okencem omogoča, da sprejmete klice ali zamenjate skladbo, ne da bi morali za to pametno torbico sploh odpreti. Preklopite na nastavljiv vertikalen način za popolno udobje med gledanjem videoposnetkov, pisanjem ali branjem. Pametna torbica Wiko je za model View3 Pro na voljo v vulkansko sivi barvi, za View3 pa v pacifik bleen ali vulkansko sivi z dodatnim odsevnim predelom.
  • Eleganten, tanek in prozoren ovitek s trdno zadnjo stranjo ter prožnim okvirjem varuje pred praskami in blažjimi udarci.
  • Izredno odporno potiskano kaljeno steklo preprečuje razpoke in praske ter obenem ohranja občutljivost zaslona na dotik brez vidnih sledi.

Wiko vstopa v ZDA

Blagovna znamka, ki je bila ustanovljena leta 2011, je trenutno prisotna v več kot 30 državah v Evropi, Afriki, Bližnjem vzhodu in Aziji. Na svojih zgodovinskih trgih v zahodni Evropi je Wiko leta 2018 uspešno ubranil odlično 4. mesto na izredno konkurenčni lestvici pametnih telefonov. Blagovna znamka Wiko zaseda 3. mesto v Franciji z 12 % tržnega deleža in 4. mesto v Italiji s 5 % tržnega deleža1. Na azijskih trgih, natančneje na Tajskem, se Wiko nahaja na 5. mestu z 10 % tržnega deleža2 in več kot 3 milijoni uporabnikov.

V želji po globalni širitvi Wiko vstopa na trg Združenih držav Amerike in odpira dve pisarni, v Dallasu (Teksas) in Atlanti (Georgii). V sklopu prvega sodelovanja z blagovno znamko Sprint, četrtim največjim mobilnim operaterjem v ZDA3, bo Wiko v prihodnjih tednih lansiral novo napravo.

Brandy Kang, direktor podružnice Wiko ZDA je dejal: »Severnoameriški trg ima ogromen potencial za blagovno znamko, kot je Wiko. Naše kapacitete na področju industrije, raziskav in razvoja ter močen položaj blagovne znamke v Evrope odpirajo vrata številnim priložnostim za izpolnjevanje zahtev lokalnih nosilcev in partnerjev. Naš cilj je zelo hitro postati pomemben igralec na parketu ZDA.«

Nova etapa preobrazbe

Blagovna znamka Wiko, ki je bila s podporo velike mednarodne skupine ustanovljena pred 8 leti na jugu Francije, je prestopila prag zrelosti.

James Lin, predsednik podjetja Tinno & Wiko Group, je dejal: »Blagovno znamko korenito spreminjamo in naše standarde tako nenehno postavljamo vse višje. Leta 2019 poenostavljamo svoj portfelj, izboljšujemo uporabniško izkušnjo ter se osredotočamo na življensko dobo baterije in zmogljivost procesorja. V luči priprav na prihodnost pa podjetje investira tudi v tehnologije 5G. Naša prizadevanja v laboratorijih so leta 2018 prejela nagrado Red Dot Award za brezžični usmerjevalnik 60 GHz s hitrostjo prenosa do 1 Gbps. Podjetje se pripravlja na lansiranje celotnega ekosistema izdelkov 5G v letu 2020.«

Misija blagovne znamke je prek dobro zasnovane tehnologije in dostopnih cen uporabnikom pomagati, da življenje zajamejo s polno žlico. Leto 2019 pa prinaša tudi celovito preobrazbo blagovne znamke.

Violetta Jovanovic, direktorica oddelka za globalno trženje in komunikacije, je dejala: »Wiko se je sprva razvijal kot podjetje in zdaj se razvija kot blagovna znamka. Pridobiva zrelost in ostrino, a obenem ostaja zvesta svojim prvotnim vrednotam. To ne pomeni, da se spreminja, temveč se še bolj približuje svojim strankam. Naša skupnost bo v osrčju naše strategije bolj kot kdajkoli prej.«


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več
Zlati partner

Endava PLC

Vilharjeva cesta 46, 1000 Ljubljana,
Endava spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo. Pri izkoriščanju prednosti novih poslovnih modelov in priložnosti na trgu pomagamo nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz ... Več
Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več
Zlati partner

3WAY d.o.o.

Štalčeva ulica 5, 1215 Medvode, Tel: 01 361 70 14
Podjetje 3WAY se ukvarja s prodajo 3D printerjev, 3D skenerjev in programskih paketov CAD/CAM/PLM. Poleg tega nudijo tudi storitve na področju 3D tehnologij. So popolna rešitev, ... Več