Računalništvo, telefonija
29.01.2015 14:05

Deli z drugimi:

Share

Windows 10 in Office 2016: kaj pričakovati?

Podjetje Microsoft je prejšnji teden v okviru velike konference Windows 10 omogočilo preizkus novega operacijskega sistema končnim uporabnikom (Consumer Preview). Obenem je gigant na področju računalništva napovedal tudi, da bo v letošnjem letu ponudil naslednji veliki Office paket, Office 2016. Že res, da so se v zadnjem času bolj ukvarjali z optimizacijo Officeov za mobilne naprave, a ta novi paket bo najbolje deloval na namiznih računalnikih. Na voljo naj bi bil v drugi polovici leta 2015.
Windows 10 in Office 2016: kaj pričakovati?
Windows 10 in Office 2016: kaj pričakovati?

»Več o Officeih 2016 bomo lahko razkrili v prihajajočih mesecih, vsekakor pa bomo ohranili izkušnjo, ki je uporabnikom blizu in ki se najbolje obnese na namiznem računalniku s tipkovnico in miško,« je povedala generalna direktorica oddelka Microsoft Office Product Management Julia White. Platforma bo prinesla nekatere privlačne nove funkcije, ki bodo predstavljene že kmalu, zaenkrat pa lahko trdimo le, da novi Officei ne bodo daleč od tega, na kar smo navajeni.

Office 2016 sicer ni isto kot unificiran Office za Windows 10, ki je bil zasnovan za delovanje na različnih platformah in je optimiziran tako za namizne računalnike kot tudi manjše zaslone (tiste pod 8”). Officeove aplikacije za novo generacijo oken bodo brezplačne in bodo samodejno vključene v Windows 10 telefone. Med drugim bodo omogočale brezžično tiskanje ter enostaven prenos prezentacij iz mobilca ali tablice, videti pa bodo drugače kot obstoječe, saj bo nova uporabniška izkušnja bolj blizu tisti na namiznih računalnikih.

Kaj pa nam prinaša naslednja generacija operacijskega sistema Windows?
V Windowsih 10, ki bodo mimogrede delovali tudi na 8 let starih računalnikih, sta staro in novo združena skupaj v obliko, ki je le nekoliko drugačna od tiste, na katero smo vajeni, a je bolj uporabna kot kdajkoli prej. Naj omenimo le vrnitev Start menija, ki deluje podobno kot v starejših različicah Windowsov – s pregledno in lično vrstico pogosto uporabljenih aplikacij in map. Desno od tega se nahajajo žive ikone (Live Tiles), ki funkcionirajo podobno kot v OS Windows 8. Po hitrem postopku lahko pripneš nove aplikacije in ikone urejaš po lastnih željah, s preprostim ukazom pa jih lahko tudi vse skupaj odstraniš.

In še dobra novica za vse, ki trenutno uporabljajo Windows 7, Windows 8.1 in Windows Phone 8 – nadgradnja na OS Windows 10 bo celo leto brezplačna!


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem CENEJE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri CENEJE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Ceneje.si logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem CENEJE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več

Komponentko d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 5, 1000 Ljubljana, Tel: 030 755 005
Računalniške ponudbe je v Sloveniji ogromno. Dobre računalniške ponudbe pa zelo malo. Vsak, ki se odloča za nakup računalnika, grafične kartice ali katerekoli druge računalniške ... Več

NCOM d.o.o.

Bičevje 5, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več