Računalništvo, telefonija
13.01.2021 15:00
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

X1 Titanium Yoga dopolnjuje družino poslovnih prenosnikov X1

Lenovo z navdušenjem predstavlja najtanjši prenosnik ThinkPad vseh časov, ThinkPad X1 Titanium Yoga. Izdelan iz titanija je prenosnik debel nekaj več kot 11 mm in opremljen s čudovitim 13,5-palčnim in varčnim zaslonom s tehnologijo Dolby Vision® HDR in razmerjem stranic 3 : 2 ter zvočniškim sistemom Dolby Atmos®. Povsem prenovljena sta tudi prenosnika ThinkPad X1 Carbon 9. generacije in X1 Yoga 6. generacije, ki prinašata temeljito prenovljeno uporabniško izkušnjo in nove zaslone z razmerjem stranic 16 : 10 ter zmanjšano količino modre svetlobe, v gumb za vklop integriran bralnik kartic in podporo za senzor za prisotnost uporabnika ComputerVision Experiences (CVx), ki omogoča še naprednejše varovanje in enostavnost uporabe.
X1 Titanium Yoga dopolnjuje družino poslovnih prenosnikov X1
X1 Titanium Yoga dopolnjuje družino poslovnih prenosnikov X1

Prenosnika X1 Carbon and X1 Yoga prav tako premoreta tehnologijo Dolby Vision in zvočniški sistem Dolby Atmos, hkrati pa sta prva prenosnika na svetu s podporo tehnologiji Dolby Voice, ki zagotavlja premijsko konferenčno izkušnjo, ki da uporabniku bolj naraven občutek, zmanjša utrujenost ob spremljanju video konferenc in zagotavlja bolj produktivne sestanke.

Poleg tega Lenovo predstavlja povsem nov hibridni računalnik ThinkPad X12 Detachable, ki je kombinacija visoko zmogljivega prenosnika in premore praktičnost 12,3-palčne tablice. Zaslon naprave, ki podpira tudi vnos preko peres Lenovo Precision Pen ali Lenovo Digital Pen, ščiti steklo Corning® Gorilla Glass, uporabniku pa je na voljo tudi osvetljena tipkovnica, ki še olajša interakcijo z napravo. Za povsem nove uporabniške izkušnje poskrbijo inteligentne postaje ThinkPad Thunderbolt™ 4 in USB-C Universal and Smart Dock. Zasnovani so z namenom, da odpravijo ozka grla pri upravljanju naprav in prinašajo razširjen nabor scenarijev uporabe, saj podpirajo delo od koderkoli, omogočajo tiho zaznavanje uporabnika, prenos in namestitev posodobitev vdelane programske opreme. Pametne postaje, ki jih poganja Microsoft Azure Sphere, še izboljšajo funkcionalnost z zagotavljanjem oddaljenih možnosti za posodobitve, upravljanje naprav in spremljanje stanja vmesnikov, ne da bi pri tem motile produktivnost končnega uporabnika.

Zaposleni, ki delajo na daljavo, potrebujejo učinkovita orodja

Preteklih devet mesecev je poudarilo kritično naravo učinkovitih orodij za sodelovanje, saj je večina od nas delala na daljavo. Nedavna raziskava podjetij Lenovo in Intel, ugotavlja, da 50 odstotkov zaposlenih meni, da so njihove osebne računalniške naprave zastarele, in bi raje, da se podjetja osredotočijo na temeljne vsakodnevne tehnološke izkušnje. Direktorji informatike nameravajo v naslednjih dveh letih skoraj podvojiti naložbe v pobude za boljše izkušnje zaposlenih, da bi spodbudili večjo produktivnost, organizacijsko agilnost in zadovoljstvo strank. Cilj podjetja Lenovo v letu 2021 je ponuditi rešitve za delovna mesta za zaposlene, ki delajo na daljavo, in jim omogočiti bolj prilagodljivo sodelovanje. Naložbe v tehnologije in naprave, pametno sodelovanje, optimizirano vizualno izkušnjo in dragocene možnosti povezovanja lahko bistveno vplivajo na produktivnost in učinkovitost na kateremkoli delovnem mestu. Družina izdelkov ThinkPad prinaša poudarke omogočanju komunikacije, ohranjanja stikov, ne glede na to, kje je uporabnik, optimizaciji sistemskih funkcij za najboljšo konferenčno izkušnjo, povečanju varnosti uporabnikov in lažje delo oddelkov IT in uvajanju tehnologije, ki izboljšuje dobro počutje uporabnikov.

  • Zavzemamo se za vodilno vlogo pri povezovanju z vsemi modeli ThinkPad X1, vključno z možnostmi povezovanja v omrežja 5G, ki omogočajo višje hitrosti povezave WAN (WWAN). Ne skrbite, če niste na območju s pokritostjo 5G, modul podpira tudi omrežja 4G-LTE. Pospešeno uvajanje infrastrukture 5G bo poskrbelo, da bodo imeli številni uporabniki koristi od tehnologije, ki bo krojila prihodnost.
  • Vgrajeni WiFi 6 lahko izkoristi brezžično infrastrukturo visoke hitrosti, kadar signal WWAN ni na voljo.
  • Prenosnika X1 Carbon in X1 Yoga uvajata Dolby Voice za izjemne konferenčne izkušnje z uporabo prostorske zvočne tehnologije, ki ločuje glasove za bolj naravne in manj naporne sestanke ob uporabi združljivih storitev. Dolby Voice prav tako optimizira delovanje zvočnikov in mikrofona s funkcijami, kot so dinamično izravnavanje zvoka, saj se samodejno prilagodi tišjim ali bolj oddaljenim glasovom in duši šum ter zmanjša neželene zvoke v ozadju in odmev ne glede na to, katero platformo za sestanke uporabljate. Produktivnost je še izboljšana z izboljšanim prepoznavanjem govora za glasovne pomočnike. V celotnem portfelju so nekateri zasloni izboljšani z zmanjšanjem modre svetlobe, s čimer se zmanjša obremenitev oči, saj uporabniki vedno več časa namenjajo videokonferencam. Nova razmerja stranic zaslona 16 : 10 ali 3 : 2 nudijo tudi več slikovnih pik na namizju, povečajo razmerje med zaslonom in ohišjem in lahko izboljšajo produktivnost z boljšo porazdelitvijo vsebine na zaslonu.
  • Naš najnovejši portfelj prenosnikov X1 podpira Dolby Vision na izbranih zaslonih za resnično kakovost slike in neverjetno pristne barve ter zvočniški sistem Dolby Atmos, ki omogoča spektakularne zvočne izkušnje Dolby Atmos. Model X12 prinaša tudi podporo Dolby Vision s sistemom zvočnikov Dolby Audio ™ za kristalno čist zvok.
  • Družina prenosnikov ThinkPad X1 (razen X1 Fold) je zasnovana na platformi Intel Evo™4 in jo poganjajo procesorji Intel Core 11. generacije z grafiko Intel Iris® Xe, ki zagotavlja večjo zmogljivost in inteligenco. Kombinacija varnostnih rešitev ThinkShield™ ter Intel Hardware Shield, ki je na voljo izključno na platformi Intel vPro, ponuja integrirano zaščito osebnega računalnika na osnovi strojne opreme za varnejšo poslovno produktivnost.
  • Varnost in izkušnje ComputerVision (CVx) so še izboljšane z dodatkom zaznavanja človeške prisotnosti za prijavo brez dotika prek prepoznavanja obraza Windows Hello – sistem se bo tudi samodejno zaklenil, ko uporabnik odide stran od računalnika. Nove funkcije prinašajo še izboljšano avtonomijo baterije, prevleko zaslona PrivacyGuard ePrivacy, ki pomaga zaščititi uporabnike pred radovednimi očmi, in PrivacyAlert, ki jih opozori na to, da jim neko kuka izza hrbta. Vse to dviga uporabniško izkušnjo na nov nivo. Integriran bralnik prstnega odtisa v gumbu za vklop prav tako pripomore k učinkovitosti, saj dve funkciji združi v eno samo dejanje.
  • V celotni družini prenosnikov ThinkPad je na voljo najnovejša posodobitev Lenovo Commercial Vantage. Nova različica 1.3 prinaša novo in izboljšano podobo ter prenovljen uporabniški vmesnik, kar uporabnikom olajša nadzor in prilagajanje edinstvenih funkcij strojne opreme, vgrajenih v njihovo napravo, skrbnikom IT pa boljše upravljanje končne uporabniške izkušnje.

Cene in dobavljivost

  • ThinkPad X1 Titanium Yoga bo naprodaj konec februarja, cene se bodo začele pri 2149 evrih (z DDV).
  • ThinkPad X1 Carbon bo naprodaj aprila, cene se bodo začele pri 1549 evrih (z DDV).
  • ThinkPad X1 Yoga bo naprodaj aprila, cene se bodo začele pri 1749 evrih (z DDV).
  • ThinkPad X12 Detachable bo naprodaj marca, cene se bodo začele pri 999 evrih (z DDV).
  • Postaje ThinkPad Docking bodo na voljo tekom leta, takrat pa bodo znane tudi cene.

Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več

4WEB d.o.o.

Brodišče 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 512 80 55
O agenciji 4WEB Digitalna agencija 4WEB obstaja že 20 let in v tem času so ustvarili že mnogo uspešnih spletnih strani, spletnih trgovin in različnih aplikacij. Odlikujeta ... Več

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več