Računalništvo, telefonija
18.03.2011 15:38

Deli z drugimi:

Share

XLABove rešitve za delo na daljavo v pomoč prebivalcem Japonske

XLAB je v znak podpore vsem japonskim prebivalcem in podjetjem svoje rešitve za delo in komunikacijo na daljavo ponudil brezplačno.
XLAB je v znak podpore vsem japonskim prebivalcem in podjetjem svoje rešitve za delo in komunikacijo na daljavo ponudil brezplačno.

V sodelovanju s svojimi lokalnimi poslovnimi partnerji na Japonskem, bo slovensko visokotehnološko podjetje XLAB vsem japonskim podjetjem omogočilo brezplačno uporabo svojih programskih rešitev za delo in sestanke na daljavo. Zaradi zapletov z jedrsko elektrarno Fukušima in s tem povezanim tveganjem, ki lahko ogrozi zdravje ljudi, namreč vse več japonskih podjetij poziva svoje zaposlene, naj ostanejo doma in se ne izpostavljajo morebitnemu povečanemu radioaktivnemu sevanju.

»Naši japonski partnerji nas vsakodnevno obveščajo o dogajanju na Japonskem. Sporočili so nam, da je veliko podjetij, med njimi tudi Sony in Fuji Film, svojim zaposlenim naročilo, naj ostanejo doma in delajo od doma. Za takšen način dela so se odločili tudi naši partnerji,« razlaga Jure Pompe, direktor podjetja XLAB.

Da bi prebivalcem Japonske pomagali v izrednih razmerah, se je podjetje XLAB na pobudo lokalnega japonskega partnerja, podjetja OceanBridge, odločilo, da vsem japonskim prebivalcem in prebivalkam ter podjetjem nudi brezplačno dvomesečno uporabo svojih štirih programskih rešitev, ki omogočajo delo od doma, računalniško podporo na daljavo, spletne sestanke in spletni pogovor v živo. »Zavedli smo se, da lahko naša orodja olajšajo nastalo situacijo, zaposleni se lahko od doma povežejo s službenim računalnikom ali se sestanejo v spletnem sestanku. Prav tako so lahko s pomočjo videokonference v stiku z oddaljenimi sorodniki ali prijatelji, kar jim v tem trenutku gotovo veliko pomeni,« pove g. Pompe. V primeru, da se razmere na Japonskem v naslednjih 60 dneh ne bi izboljšale, je XLAB pripravljen brezplačno uporabo svojih orodjih še podaljšati.

XLAB in japonsko podjetje OceanBridge sta se povezala tudi s predstavnico slovenskega veleposlaništva v Tokiu, gospo Heleno Drnovšek-Zorko, ki je bil vesela podpore s strani slovenskega podjetja. XLABovo akcijo so takoj objavili tudi na spletni strani Ministrstva za zunanje zadeve, kjer želijo k podobnim akcijam spodbuditi tudi druga slovenska podjetja, ki poslujejo na Japonskem.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem XLAB
Za več informacij so vam na voljo pri XLAB
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XLAB? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ARTIO PRINT & DESIGN

Cerkvenjak 13, 2236 Cerkvenjak, Tel: 031 538 000
Storitve tiska po meri sodobnega naročnika Pomislite na naslednje: iščete ponudnika za tisk letakov, brošur ali vizitk, storitev, ki jo v visoko konkurenčnem okolju potrebujemo ... Več

RETTRO d.o.o., vaš partner v razvoju IT-rešitev

Šlandrova 4b, 1000 Ljubljana, Tel: 031 313 312
Mikro podjetje Rettro d.o.o. je specializirano za razvoj različnih informacijskih sistemov z najnovejšimi tehnologijami po meri naročnika. Znanje in izkušnje Rettrovih strokovnjakov ... Več

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701
Špenko TV Iskanje pravega podjetja, ki ustreza vsem vašim pogojem, ni nujno težavno. Filtriranje podjetij po izkušnjah in kvalitetni ponudbi je dobro osnovno merilo. Kaj kmalu se ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901