Računalništvo, telefonija
18.12.2018 21:00
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Z Lego WeDo 2.0 otroci postanejo pravi mali inženirji

Lego že vrsto let ne skrbi samo za igro najmlajših. Vsi se še spomnimo, kako smo kot otroci radi sestavljali Lego kocke. In mnogi jih radi sestavljajo tudi kasneje, ko preizkušajo, koliko otroške domišljije je še ostalo v njih. A Lego ni zgolj to.
Otroci se lahko skozi igro ogromno naučijo.
Otroci se lahko skozi igro ogromno naučijo.

Ker mnogi poznajo le “navadne lego kocke”, tokrat predstavljamo Lego Education WeDo 2.0. Gre za pomoč pri učenju in razumevanju različnih naravoslovnih tem. WeDo 2.0 je odličen za učenje programiranja in razvijanja računalniškega mišljenja. To so lego kocke, ki jih programska oprema, elektronski sistemi, senzorji, motorji in kup ostalih stvari naredi posebne.

Učenje skozi igro

Saj vemo, da se skozi igro lahko največ naučimo, tudi motivacija je večja, in ker imamo pred seboj nekaj vidnega, nekaj, kar lahko primemo v roke in ne zgolj teorijo, si tudi več zapomnimo. Zakaj ne bi letos za praznike otrok nagradili s katerim od WeDo kompletov in se skupaj skozi igro navduševali nad naravoslovjem. Ne dvomimo, da bo darilo poskrbelo za odlično družinsko zabavo.

WeDo 2.0 je najbolj primeren za otroke od 3. do 5. razreda osnovne šole. S tem se lahko na zabaven način naučijo ogromno o računalništvu, programiranju, robotiki … in postanejo pravi mali inženirji.

Tehnika in programiranje sta lahko za otroke hitro dolgočasna, a če se jim naravoslovje predstavi na privlačen način, kar vsekakor WeDo 2.0 je, ga lahko hitro vzljubijo. Z znanstvenimi projekti, ki se navezujejo na tehniko, tehnologijo in programiranje na lastne oči vidijo, kako znanost oživi.

Od teorije k praksi

Predstavljajte si, kako bi bili sami navdušeni nad tem, da bi stvari, ki ste jih v osnovni šoli slišali le v teoriji, lahko videli v praksi – ne le videli, ampak da bi jih celo sami sestavljali in ustvarjali “mini robotke”. Z reševanjem problemov bi se dvignila vaša samozavest in tako bi odkrivali nove in nove rešitve. In kdo ve, kam bi vas iz tega mladostniškega navdušenja poneslo.

Otroci lahko na primer pri enem izmed projektov preiskujejo dejavnike, ki vplivajo na hitrost avtomobila, da tako predvidijo nadaljnje gibanje. Fante zagotovo zanima, kaj je potrebno, da pri vozilu dosežemo višjo hitrost, kako hitrost vozila sploh izmerimo in podobno. Z WeDo 2.0 se bodo to z veseljem naučili. Učenci se bodo naučili ločevati med hitrostjo in pospeškom, hkrati pa spoznali še kup drugih zanimivih stvari, ki so brez stvarnega prikaza težko razumljive.

Otrokom se odpre nov svet

Če povzamemo mnenje enega izmed učiteljev, ki je komplet WeDo 2.0 preizkusil v okviru podaljšanega bivanja z učenci 3. razreda, so bili ti že ob sestavljanju zelo motivirani. Ko so prišli do dela, da lahko sestavljenega robotka sami naučijo, kaj bo ta delal, in ko jim je to uspelo, pa se jim je odprl čisto nov svet. To so bili učenci, ki so se prvič srečali s programiranjem. Lego kocke so že sestavljali doma, da jih lahko programirajo, pa niso vedeli. In prav to ponuja Lego Education WeDo 2.0 – navdušenje nad tehnologijo in možnostmi, za katere nismo vedeli.

WeDo s praktičnimi nalogami tako rekoč oživi znanost in s pomočjo nalog in realnih projektov ter ustrezne tehnologije, ne zgolj teorije, otroke preprosto navduši. Z dejavnostmi, ki temeljijo na projektih, se otrokovo znanje na področju znanosti, programiranja, inženiringa in tehnologije krepi. Edinstvena kombinacija Lego kock in programske opreme, ki je prijazna do otrok, jim je tako vedno znova v navdih.

Več o kompletih Lego Education WeDo 2.0 lahko najdete na spletni strani podjetja Legama, ki je uradni distributer v Sloveniji za progam LEGO® Education.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LEGAMA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri LEGAMA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LEGAMA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več

STUDIO DTS

Avčinova ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 300 53 55
Veliko ljudi podcenjuje vlogo grafičnega oblikovanja pri rasti podjetja in prepoznavnosti blagovne znamke. Podjetje stežka preživi brez ustrezne komunikacije. Na tak ali drugačen ... Več
Zlati partner

COMTRADE d.o.o.

Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Tel: 08 160 52 00
Comtrade je podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja IT rešitev in storitev razvoja programske opreme. Svojim strankam zagotavljajo visoko usposobljenost za iskanje strokovnih rešitev ... Več