Računalništvo, telefonija
04.09.2018 16:05
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Posebna metoda za hitro učenje tujega jezika

..Dandanes učenje tujih jezikov ni le eden od ciljev uspešnega študija, temveč nujna komponenta uspešnega poklicnega dela. Poleg tega sprotno učenje prinaša še veliko drugih prednosti, ki pripomorejo h kakovostnemu življenju..
Posebna metoda za hitro učenje tujega jezika
Posebna metoda za hitro učenje tujega jezika

Za lažje učenje pa lahko zagotovo računamo na metodo SITA, saj človeku omogoča posebno tehniko telesnega in duševnega sproščanja, da povsem naravno spodbudi rezervne sposobnosti svojih možganov, se uči lahkotno, brez stresa in brez psiholoških ovir, ki preprečujejo hitrejše učenje. To je še posebej pomembno za tiste, ki zaradi takšnih in drugačnih obveznosti nimajo veliko časa za učenje.

Biofeedback maska
Učenje samo po sebi ne bi bilo učinkovito, če za ta namen ne bi imeli na voljo posebnih tehnoloških pripomočkov, med njimi pa velja izpostaviti biofeedback masko. Ta namreč zaznava naše dihanje in ga preoblikuje v svetlobni signal. Omogoča prehod iz aktivnega stanja možganskega valovanja v stanje koherence in globoke budne sproščenosti. Harmonizator dihanja (biofeedback maska) na klinikah uporabljajo za zmanjšanje stresa in vzpostavitev koherentnega stanja, to je visokoučinkovitega psihosocialnega in fiziološkega stanja, v katerem živčni, srčno-žilni, hormonski in imunski sistem delujejo učinkovito in usklajeno. Pomembna je svetlobna terapija epifize-cirkadijskega ritma. Poleg avtorskih vsebin je torej harmonizator dihanja ključni pripomoček za izvedbo metode SITA.

Kaj sploh je metoda SITA?
Metoda SITA je v svetu zelo dobro poznana metoda hitrega učenja. Predvsem zaradi njene učinkovitosti. SITA (avtor g. Karl-Heinz Gelsen, Nemčija) je namreč sinergija med medicino in pedagogiko za učinkovito hitro učenje tujega jezika in že od leta 1983 vključuje orginalen, patentiran ter atestiran harmonizator dihanja (biofeedback maska). Učinkovita je predvsem zato, ker presega pridobljene stereotipe glede učenja. Ko se učimo tujega jezika ali želimo sprejeti dobro poslovno odločitev, moramo namreč delovati celostno. Celosten pristop pri učenju poveča motiviranost in zmogljivost ter omogoča razbremenjenost možganov.

Pri učenju po metodi SITA skladno uporabljamo desno in levo polovico možganov. Njena prednost je, da zagotavlja hitrejše učenje v stanju koherence – globoke sproščene budnosti, pripomore pa tudi k razvoju trajnejšega pomnjenja. Že v 40 šolskih urah se naučite toliko elementov tujega jezika, kot bi se ga po običajnih metodah naučili v enem letu (120 urah). V desetih dneh boste osvojili 3 do 4-krat več znanja v primerjavi s konvencionalno metodo in se kot popoln začetnik že znali sporazumevati, predstaviti sebe, poklic, podjetje in družino.

Kako se program po metodi SITA izvaja v praksi?
Programi SITA se lahko izvajajo tako v SITA jezikovnem butiku, v vašem podjetju ali kar prek Skypa. V nadaljevanju si poglejmo razlike med različnimi programi …

#OKVIR#
Individualni programi
Za vse, ki se jim zdi pomembno, da se program popolnoma prilagodi njihovim željam z ekipo SITA certicificiranih strokovnjakov.

Skupinski programi
Za tiste, ki se vam zdi učenje jezika v skupini bolj ustrezno, napredek pa je hiter in konstanten. Skupina 4 do 6 udeležencev.

Programi za podjetja
Znanje tujega jezika je v poslovnem svetu ključnega pomena, zato ima izredni pomen za uspeh podjetja.

Programi za otroke
Podzavestne reakcije, ki jih izzove harmonizator z uporabo polnega, ritmičnega dihanja, lajša motnje pozornosti.

Učenje na domu
Samostojno ali s pomočjo SITA mentorja, vas na vašem domu pripravimo na certifikate in mednarodne izpite.
##

Pri tem velja omeniti, da 40 šolskih ur lahko opravite že v 5 ali 10 dneh. V kolikor pa ne morete fizično obiskati lokacije tečaja jezika, pa lahko uporabite kar program Skype. Ta vam omogoča prihranek pri času in denarju, ker vam ni treba hoditi na drugo lokacijo, termini učenja so po dogovoru, učni program je prilagojen vašemu predznanju, učijo pa vas zgolj certificirani profesionalni učitelji tujih jezikov.

Kam po več informacij o metodi SITA?
Več informacij o metodi SITA je na voljo na spletni povezavi https://www.sita.si/. Izobraževalni SITA jezikovni center najdete na Bleiweisovi 2 v Kranju, kontaktni podatki pa so telefon +386 41 342 808 in elektronski poštni naslov info@sita.si.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok ... Več

COMMA d. o. o.

Ulica heroja Šaranoviča 27, 2000 Maribor, Tel: 040 756 756
Vrhunska izvedba, korektne cene in dobre reference najprimerneje opišejo podjetje Comma d. o. o., ki že 18 let ponuja izdelavo spletnih strani in spletnih trgovin s podporo strankam ... Več