Računalništvo, telefonija
15.03.2019 13:00

Deli z drugimi:

Share

Z močno avtentikacijo do večje varnosti

.. Z naraščajočim številom naprav na uporabnika in uporabo storitev v oblaku se tveganje spletnega vdora povečuje. Skupaj s tveganjem raste tudi potreba po transparentnem in varnem dostopu ..
Z močno avtentikacijo do večje varnosti
Z močno avtentikacijo do večje varnosti

Podjetja danes množično uporabljajo spletne storitve, izpostavljene HTTPS protokolu, ki so zaščitene le z običajnim geslom. Takšne aplikacije so ranljive predvsem zaradi napačnega hranjenja podatkov o identitetah, zato jih je smiselno dodatno zaščititi. Ena izmed možnosti je uporaba dvofazne identifikacije, ki se je do sedaj uporabljala predvsem za dostope VPN.

Zaradi HTTPS aplikacij so izpostavljeni tudi e-poštni nabiralniki organizacij. Kot svojevrsten repozitorij gesel za različne aplikacije, so pogosta tarča napadov zlonamernih akterjev. Še posebej, kadar so gesla poslana po e-pošti, so nekodirana na vsaj dveh ločenih lokacijah (mapa prejemnika in pošiljatelja). E-poštni nabiralnik je torej vmesna tarča, ki posredno omogoči hekerju dostop do širokega spektra uporabnikovih spletnih aplikacij.

Nepooblaščen dostop do prejete pošte omogoča krajo identitete, ki ima za posledico lahko več tipov napadov: “Email impersonation attack”, “Business email compromise”, “CEO fraud”, itd. Vsi imajo lahko za organizacijo resne finančne posledice.

Iz vsega zgoraj navedenega je jasno, da je treba geslo dopolniti z novim faktorjem avtentikacije, ter na ta način zavarovati vse vstopne točke. Pomembno je, da je uporabniška izkušnja čim bolj preprosta in novi faktor avtentikacije ne povzroča preveč zapletov pri vsakodnevnem delu uporabnikov IT storitev.

Entrust Datacard ponuja novo generacijo rešitev preverjanja identitete uporabnikov in naprav z enotno izkušnjo na vseh platformah. IntelliTrust je prilagodljiva rešitev za preverjanje identitete, ki omogoča hiter in varen dostop do mobilnih aplikacij, aplikacij v oblaku in tradicionalnih aplikacij v vladnih, finančnih in poslovnih prostorih.

Izkorišča prednosti oblaka, saj je implementacija neverjetno enostavna, hkrati pa nudi nove inteligentne možnosti avtentikacije. Je uporabniku prijazna in posledično ne obremenjuje IT oddelka, kar znižuje stroške vzdrževanja.

Ima intuitivne grafične vmesnike in poleg tega IT osebju omogoča, da z lahkoto nastavi napredne in prilagojene politike tveganj. Združevanje obsežnega nabora varnostnih funkcij z visoko nastavljivimi parametri omogoča prilagodljivost in hitro implementacijo rešitev za preverjanje identitete ter izpolnjevanje razvijajočih se poslovnih zahtev.

Glavne značilnosti rešitve za preverjanje identitete IntelliTrust:

Avtentikacija brez trenja – bogat nabor sodobnih in tradicionalnih možnosti preverjanja identitete, kot so soft tokni, Smart Credential za mobilne naprave, biometrika, ugled naprave, SMS, grid, OTP in drugi.. zagotavljajo varno in uporabnikovim potrebam prilagojeno izkušnjo.

Prostoročno preverjanje identitete: tehnologija Smart Credential pretvarja mobilne naprave v virtualne pametne kartice za fizični in logični dostop ter omogoča odobritev transakcij, šifriranje podatkov in digitalno podpisovanje.

Prilagodljivost: možnost prilagoditve jakosti preverjanja glede na uporabnika, aplikacije do katerih dostopa in okolja v katerem se nahaja, omogoča nadzor, medtem ko SSO poskrbi za prijetno uporabniško izkušnjo.

Enostavna integracija: Entrust omogoča varno in preprosto integracijo z večino tradicionalnih in cloud applikacij.

Če želite izvedeti več, se nam 18.4. pridružite na dogodku, kjer bomo varnostnim inženirjem, direktorjem in vodjem informatike predstavili varnostne rešitve za zaščito aplikacij in dostopa do omrežij. Več informacij na spletni strani veracompadria.com/sl ter na email naslovu entrust@veracompadria.com. (P.R.)


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Exclusive Networks Slovenia d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Exclusive Networks Slovenia d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Exclusive Networks Slovenia d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

BILAZ d.o.o.

Sedejeva ulica 8, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 19 00
Ponudba kakovostnih storitev s kvalitetnimi materiali in "brand name" računalniškimi blagovnimi znamkami jih uvršča v sam vrh tovrstnih ponudnikov. Cenovna politika podjetja je ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več