Računalništvo, telefonija
29.02.2020 08:00
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Z Roombo s9+ bo vaš dom vedno čist

.. Če niste eden tistih, ki z veseljem poprimejo za sesalec, a bi vseeno radi imeli doma tla ves čas čista, so vam pametni izdelki podjetja iRobot pisani na kožo ..
Z Roombo s9+ bo vaš dom vedno čist
Z Roombo s9+ bo vaš dom vedno čist

Kaj je lepšega kot oditi v službo, na sprehod ali na dopust ter se vrniti v čisto stanovanje, ne da bi mignili. Moderna tehnologija nam to omogoča že kar lep čas, a so današnji robotski sesalniki, če jih primerjamo s tistimi izpred nekaj let, nekaj povsem drugega. Prvo je to, da se nanje res lahko zanesemo. Poleg tega lahko posesajo veliko večje površine, določamo lahko, kje in kateri prostor naj posesajo, upravljamo jih lahko na daljavo in nekatere celo s pomočjo glasovnih asistentov. So pravi pomočniki pametnih (pa tudi vseh ostalih) domov.

Najnovejši robotski sesalniki so polni tehnologije, ki nam omogoča, da lahko nanje dejansko za nekaj časa pozabimo, svoje delo pa opravljajo dan za dnem – in to z odliko.

Pozabite na prah, ki ostaja v kotih

Robotski sesalnik Roomba s9+ s polnilno postajo Clean Base, ki po vsakem čiščenju sesalnik izprazni, je najnovejša pridobitev podjetja iRobot. Sicer to ni prvi sesalnik izpod rok podjetja iRobot, ki to zmore, je pa prvi, ki ima 30 odstotkov širše dvojne gumijaste krtače, poleg tega pa ima nova Roomba s9+ posebej zasnovano krtačo za kote. Ta ima zdaj pet krakov, ki dosežejo umazanijo in ostanke tudi v najbolj nedostopnih kotih in jo usmerijo na pot gibanja Roombe, da jih ta lahko doseže.

Kote bolje očisti tudi zato, ker je spredaj kvadratne oblike in nič več okrogla, kot smo bili vajeni do sedaj. Napredni senzorji ves čas preiskujejo okolico in robotu pomagajo, da se še bolj približa stenam in seže čim globje v kot. Specifično obliko za učinkovitejše čiščenje po robovih in posebni stranski krtači za čiščenje kotov so poimenovali PerfectEdge – torej tehnologija, ki poskrbi, da boste tudi v kotih zaman iskali ostanke umazanije. Že sama oblika da vedeti, da zadeva deluje, kar se je potrdilo tudi v praksi. Vsaka krtača ima posebno gumijasto površino, ki je vedno v stiku s podi vseh vrst, pa naj gre za trde površine ali za preproge.

Senzorji Dirt Detect zaznajo tudi, kateri predeli vašega doma so najbolj potrebni čiščenja. Tako se jim lahko Roomba posveti še bolj temeljito.

Nova Roomba s9+ sesa še bolj globinsko, saj s posebno funkcijo Power Boost samodejno poveča sesalno moč na preprogah, tristopenjski sistem čiščenja pa temeljito pobere zažrto umazanijo in dlake domačih ljubljenčkov.

Polnilna postaja, ki po vsakem sesanju Roombo izprazni, je opremljena z vrečko, ki zdrži do 60 dni, kot smo to spoznali že pri Roombi i7. Tako lahko na sesanje za nekaj tednov kar pozabite, stanovanje pa bo kljub temu vsak dan brezhibno čisto. Če ji med sesanjem zmanjka baterije, se odpravi na polnilno postajo, nato pa z delom nadaljuje tam, kjer je prej zaključila. Tako bo lahko brez posredovanja zagotovo posesala celotno nadstropje vašega doma. Zapomni si lahko celo do 10 nadstropij. Brez težav si zapomni na primer tlorisa dveh različnih stanovanj.

Spoznala bo vsako podrobnost

Roomba pri prvem sesanju začne s spoznavanjem vašega doma, zato bo programska oprema zelo hitro zrisala tloris stanovanja. S pomočjo navigacijske tehnologije, vSLAM Roomba zbere več kot 230.400 podatkovnih enot na sekundo. S temi podatki procesor ustvari natančen zemljevid vašega doma. Na našem testu je že v prvem poskusu zelo natančno zmapirala tri prostore.

Napredna tehnologija omogoča, da sami prek aplikacije izberete, katere sobe naj Roomba očisti. Seveda lahko izberete tudi, kdaj naj prične s sesanjem. Prav tako vas obvesti, ko delo zaključi. Skratka, možnosti je ogromno.

Kateri prostori potrebujejo čiščenje in kdaj ga potrebujejo, lahko izbirate preko aplikacije iRobot HOME, lahko pa tudi s pomočjo Googlovega glasovnega asistenta ali Amazonove Alexe. Povezati se jo da tudi z IFTTT. Gre za aplikacijo, s pomočjo katere lahko nastavite, da se Roomba na primer samodejno vklopi vsakič, ko zapustimo dom. IFTTT torej poskrbi, da Roomba začne ali preneha sesati po nekem točno določenem predhodnem dogodku. Lahko nastavimo tudi na primer, da se začasno ustavi, ko prejmemo telefonski klic in podobno. Možnosti je neskončno.

Kot smo pri teh robotih navajeni že kar lep čas, je tudi s9+ opremljen s senzorji za zaščito pred padci, ki učinkovito poskrbijo, da Roomba ne pade po stopnicah ali z drugih dvignjenih površin.

Tudi za alergike

Primerna je tudi za alergike. S9+ ima celostni sistem filtriranja, ki ujame 99 odstotkov cvetnega prahu in drugih alergenov, medtem ko lahko nekateri drugi sesalniki ob sesanju celo spuščajo prah in umazanijo nazaj v prostor.

Vse pametnejša

Vsak nov model podjetja iRobot je opremljen z najnovejšo tehnologijo, ki prinaša nove in nove inteligentne lastnosti. Uporabnikom je vedno na voljo najboljše, kar lahko tisti trenutek podjetje ponudi – in to prav zaradi programskih posodobitev, s katerimi stalno izboljšujejo funkcionalnost robota.

Roomba s9+ je povezljiva z Braavo m6

Braava jet m6 je robotski pomivalec, ki tla vašega doma učinkovito očisti in obriše. Na spodnjem delu ima krpo za mokro ali suho čiščenje. Vsa tehnologija je zelo podobna kot pri Roombi, mapira prostore, nastavite lahko urnik čiščenja, jo napotite samo v določen prostor, povezana je lahko z Alexo ali Googlovim asistentom, opremljena z vsemi mogočimi senzorji … le da Braava, kot smo že zapisali, tla pomije in ne sesa. Na sprednji strani je opremljena z razpršilcem, ki razrahlja umazanijo. Zaradi kvadratne oblike doseže tudi kote vašega stanovanja, ki jih je Roomba pred tem posesala.

Brez našega posredovanja lahko čisti vsak dan. Še bolje pa je, da jo lahko nastavite tako, da prične z delom takrat, ko Roomba zaključi. Povezljiva pa ni le s serijo s9, temveč tudi z i7 in novimi modeli serije 900, modeli 971 in 976.

Za uporabnike, ki se zadovoljijo le s popolnostjo ter vedno posesanim in pomitim stanovanjem, sta Roomba s9+ in Braava m6 popoln par, ki bo skrbel za čistočo doma. (P.R.)


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem iRobot Slovenija
Za več informacij so vam na voljo pri iRobot Slovenija
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem iRobot Slovenija? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,