Računalništvo, telefonija
26.06.2018 16:23
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Za majhna in srednje velika podjetja je ključnega pomena agilnost

Za majhna in srednje velika podjetja je ključnega pomena agilnost
Za majhna in srednje velika podjetja je ključnega pomena agilnost

Glavna prioriteta vodilnega kadra majhnih in srednje velikih podjetij v Evropi je zagotovo izboljšanje agilnosti, zlasti če želijo izkoristiti prednosti digitalizacije delovnih mest. Glede na novo študijo podjetja Ricoh Europe, je večina direktorjev (86 %) od 1.608 sodelujočih v raziskavi izrazila, da se v letu 2018 aktivno fokusirajo na izboljšanje poslovne agilnosti.

Polovica respondentov (51 %) je povedala, da pospešeno uvajajo nove tehnologije, da bi se hitreje odzvali na trende in priložnosti, 52 % pa jih je prepričanih, da bo njihovo podjetje brez posodobitve delovnih mest z novimi tehnologijami propadlo v naslednjih petih letih.

Odločevalci v majhnih in srednje velikih podjetjih torej očitno prioritizirajo tehnologijo, ki neposredno naslavlja potrebe zaposlenih. Verjamejo da bodo imeli avtomatizacija (72 %), podatkovna analitika (64 %), upravljanje dokumentov (62 %) in video konference (56 %) najbolj pozitiven učinek na njihovo poslovanje.

Javier Diez-Aguirre, podpredsednik korporativnega marketinga pri podjetju Ricoh Europe je rezultate raziskave komentiral takole: “Skupnost evropskih majhnih in srednje velikih podjetij je zelo ambiciozna. Kot rezultat vedno bolj konkurenčnega stanja na trgu, direktorji pospešeno iščejo nove priložnosti, ki še niso najbolj razširjene in bi jim pomagale do uspešnejšega poslovanja. Zavedajo se, da sta vzdrževanje agilnosti in implementacija novih tehnologij ključnega pomena, če želijo slediti trendom in potegniti največ kar se da iz hitro se spreminjajočega trga.”

Vpeljava pametnih tehnologij na delovna mesta za izboljšanje produktivnosti in inovativnosti se smatra kot ključni faktor za uspeh podjetja. 70 % sodelujočih v raziskavi je opredelilo tehnologijo kot srce, ki poganja njihovo organizacijo in ji omogoča uspeh, kar pomeni, da vodilni vse bolj verjamejo v digitalno oplemenitena delovna mesta.

Diez-Aguirre je k temu še dodal: “Vodilni ne padajo na komercialno zanimive in razširjene tehnologije, kot sta virtualna resničnost in blockchain. Namesto tega se raje preudarno odločajo za investicije v orodja, ki bodo imela resničen in pozitiven doprinos k njihovemu podjetju. Pri tem so pozorni predvsem na tehnologije, ki bi zaposlenim omogočile hitrejše in pametnejše delo, s čimer poslovanje postane tudi bolj agilno.”

Če tudi vi iščete načine, kako bi nadgradili poslovanje v vašem podjetju in s tem poskrbeli za njegovo rast, se obrnite na podjetje Vibor, uradnemu zastopniku znamke Ricoh v Sloveniji, kjer vam bodo pomagali pri iskanju prave rešitve.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem VIBOR d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri VIBOR d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem VIBOR d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več

NCOM d.o.o.

Bičevje 5, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več