Računalništvo, telefonija
10.01.2018 10:42
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Za žep, računalnik in gospodinjstvo – Lenovo novosti na sejmu CES 2018 izboljšajo vsako realnost

Družba Lenovo je danes na sejmu CES 2018 predstavila svojo vizijo tehnoloških inovacij – nove družine pametnih naprav izboljšajo vsako realnost – v žepu, računalniku ali gospodinjstvu.
Za žep, računalnik in gospodinjstvo –  Lenovo novosti na sejmu CES 2018 izboljšajo vsako realnost
Za žep, računalnik in gospodinjstvo – Lenovo novosti na sejmu CES 2018 izboljšajo vsako realnost

Navidezna resničnost (VR) bo postala še boljša z novimi možnostmi uporabe in kreiranja. Očala Lenovo Mirage™ Solo s tehnologijo Daydream™ nudijo eno najbolj enostavnih poti v svet VR-izkušenj. Očala s ceno 450 ameriških dolarjev uporabniku pomagajo tudi zajeti okolico in trenutke ter jih nato podoživeti s 3D-očali. Profesionalni uporabniki pa lahko svoje delo še oplemenitijo s pomočjo očal za obogateno resničnost (AR) Lenovo C220 Smart Glasses. Ta lahka očala prinašajo kombinacijo strojne in programske opreme, ki izkorišča zmogljivosti pametnega telefona pri prikazu obogatenih vsebin, npr. na področju storitvenih dejavnosti, izobraževanja in drugje.

Gospodinjstva bodo deležna bolj personalizirane in praktične tehnološke izkušnje z izdelkom Lenovo Smart Display, ki ima vgrajenega digitalnega pomočnika Google Assistant™. Lenovo je več pameti vgradil tudi v svoje prenosne računalnike – vedno povezani hibrid Miix 630 2-v-1 omogoča mobilno izkušnjo, podobno telefonu, saj se zna povezati v omrežja LTE2 in nudi do 20 ur delovanja na baterijo ob predvajanju video vsebin3 poleg tega pa razvaja z zmogljivostmi in produktivnostjo, ki jo uporabniki pričakujejo od računalnika s sistemom Windows® 10. Družina ThinkPad je bogatejša za vrsto novih modelov, vključno s prenovljenim X1 in novimi prenosniki serij X, T in L.

Najsi gre za navidezno, obogateno ali pametnejšo – resničnost še nikoli ni bila tako vznemirljiva.

Lenovo Mirage Solo z očali Daydream in Lenovo Mirage Camera

VR je videti drugače s samostojnimi očali Lenovo Mirage Solo in kamero Mirage VR180, ki vsem, ki jih zanima navidezna resničnost omogoča enostavno uporabo in ustvarjanje vsebin. S prvimi samostojnimi očali Daydream se uporabniki lahko osvobodijo žic, računalnikov ali pametnih telefonov. Tehnologija natančnega spremljanja gibanja WorldSense™ v navezi s platformo Google Daydream skrbi, da se uporabniki lahko vrtijo, prepogibajo, delajo počepe itd. v prostoru, s čimer se gibljejo tudi po navideznem prostoru bogate vsebine. Očala uporabljajo platformo Qualcomm® Snapdragon™ 835 VR, zato Lenovo Mirage Solo prinaša pristne vsebine visoke kakovosti. Igranje je zato še bolj doživeto, nabor upraviteljskih naprav pa igralec preprosto izbere iz nabora možnosti brezžičnega upravljalnika Daydream controller – lahko ima kij za bejzbol, volan ali karkoli drugega.

Sedaj lahko uporabniki ustvarijo tudi lastno VR-vsebino in izkusijo enkratne trenutke v življenju. To jim omogoča Lenovo Mirage Camera s tehnologijo Daydream. Ta žepna kamera poenostavlja tehnologijo zajema 3D-fotografij in video posnetkov, saj sta dve kameri ločljivosti 13 milijonov pik opremljeni z lečami »ribje oko« in nudita 180 x 180° stopinjski pogled. Uporabniki lahko s priloženimi orodji z Lenovo Mirage Camera zajete fotografije in video posnetke naložijo v storitvi Google Photos™ in YouTube™ ter delijo s prijatelji ali javnostjo. Lahko si jih tudi ogledajo na očalih Mirage Solo with Daydream in drugih priljubljenih VR-očalih. Kamera podpira platformo Qualcomm Connected Camera® Platform in ima poleg dveh kamer vgrajeno še WiFi povezljivost in X9 LTE modem za dostop v mobilna omrežja.

Nova očala Glass C220 umetno inteligenco povezujejo z obogateno resničnostjo

Nova očala Lenovo Glass C220 očalam dodajajo še žepni modul, ki zna s pomočjo tehnologij umetne inteligence prepoznati predmete v okolici. Vsega 60-gramski dodatek Glass Unit poganja sistem Android. Očala obogateno resničnost prikazujejo na enem zaslonu, medtem ko uporabnik z drugim očesom spremlja dogajanje v resničnem svetu. Omenjena očala so primerna za vrsto poslovnih in izobraževalnih nalog, od zbiranja informacij o stvareh v vidnem polju, podajanja navodil (po korakih) za sestavo ali odpravljanje težav, prepoznavanje nedelujočih stvari ali pa vodenje postopkov na daljavo.

Lenovo NBD AH Cloud 2.0 je poslovna platforma, ki je na voljo kot storitev, združuje pa tehnologije obogatene resničnosti (AR), umetno inteligenco in masovne podatke. Izboljša predvsem delo ljudi, ki delajo na terenu. AH Cloud zasleduje koncept obogatenega človeka in predstavlja idealno izbiro na področjih industrijskega vzdrževanja, pametnega nadzora, logistike, 3D-diagnostike, pametnega turizma in drugod. Video komunikacijski sistem temelji na tehnologiji Kepler in premore funkcijo posredovanja dvosmernega videa večim uporabnikom. Sistem upravljanja delovnih nalog temelji na tehnologiji Titan in uporabniku omogoča, da projekte ustvarja in ureja brez znanja programiranja – pametni sistem sprejemanja odločitev, ki temelji na tehnologiji Martin pa zna v realnem času prepoznati najrazličnejše predmete, po tem ko se je učil s pomočjo fotografij.

Dan se pametneje začne in konča z Lenovo Smart Display

Lenovo Smart Display je opremljen z digitalnim pomočnikom Google Assistant, ki olajša uporabo naprav v gospodinjstvu. Uporabnik se lahko zanaša na dotik občutljiv zaslon ali pa deli govorne ukaze in tako krmili druge pametne naprave in sisteme v gospodinjstvu, npr. luči, ogrevanja itd. Google Assistant lahko s pomočjo Google Maps™ načrtuje tudi obisk lokacije, predvaja YouTube video posnetke in glasbo, ali pa vzpostavi video klic s prijatelji preko Google Duo™. Naprava Lenovo Smart Display je na voljo z 8- ali 10-palčnim zaslonom, temelj pa na platformi Qualcomm® Home Hub.

Vedno povezan, vedno pripravljen računalnik

Mobilnost računalnikov z modelom Miix 630 dobiva novo dimenzijo. Hibridna 2-v-1 naprava presega pričakovanja, kaj lahko zmorejo prenosniki. Uporabniku omogoča prilagodljivost in produktivnost s sistemom Windows 10 S opremljenega prenosnika, ki je stalno povezan v mobilno omrežje, podobno kot pametni telefon. (2) V pomoč so mu hitre 4G LTE (2) povezave (ali pa Wi-Fi), uporabniku pa omogoča neprekinjen ogled do 20 ur video posnetkov z enim polnjenjem baterije. (3) Prenosnik Miix 630 uporablja platformo Qualcomm Snapdragon 835 Mobile PC in je debel le 15,6 mm, tehta pa 1,33 kg. Windows 10 S z digitalno pomočnico Cortana® prav tako prisluhne ukazom uporabnika, tehnologija Windows Hello™ pa premore tehnologijo biometričnega prepoznavanja obraza za varnejšo in bolj praktično prijavo v računalnik.

Odzivnejši in pametnejši prenosniki ThinkPad

Blagovna znamka ThinkPad ostaja sinonim za najboljše poslovne prenosnike. Sveže inovacije na področju zaslonov, zasebnosti in povezljivosti bodo poskrbele, da bo nova družina prenosnikov X1 še bolj prepričljiva v delovnem okolju. Tablica X1 Tablet prihaja v 13-palčni različici in z zaslonom ločljivosti 3K in opcijsko LTE-A povezljivostjo. Prenosnika X1 Carbon in X1 Yoga sta bogatejša za digitalno pomočnico Amazon Alexa in premijske zaslone s podporo Dolby Vision HDR (4). Rešitev ThinkShutter Camera Privacy skrbi, da bolj plahi uporabniki kamere ne bodo več prekrivali z nalepko. Prenosnik X1 Carbon je bogatejši še za različice z na dotik občutljivim zaslonom, a še vedno ostaja najlažji 14-palčni poslovni prenosnik na svetu, izboljšana baterija pa nudi do več kot 15 ur avtonomije.

Prenovljena je celotna družina prenosnikov ThinkPad, in sicer modeli X280, X380 Yoga, T480, T480s, T580, L380, L380 Yoga, L480 ter L580. Vsi so deležni nadgradnje strojne opreme, posebej model X280, ki predstavlja idealnega spremljevalca uporabnikov, ki so veliko na poti, saj tehta le 1,16 kg. Prenosnik T480 pa postavlja nove standarde pisarniški okolij, saj njegova nova razširitvena postaja premore tako infrardečo kamero, globalno LTE-A povezljivost in skupno kapaciteto baterije razširi z avtonomijo do 27 (5) ur delovanja. T480 tako prinaša najboljšo kombinacijo zmogljivosti in teže v svojem razredu, medtem ko T580 prinaša hitrejši pomnilnik, dva sistema hrambe podatkov, prav tako pa je tudi zanj na voljo nova razširitvena postaja z zelo zmogljivo baterijo.

Uporabnike, ki prenosnike pogosteje uporabljajo na delovni mizi kot na poti, bo razveseljeval grafični dodatek Lenovo Thunderbolt™ 3 Graphics Dock, ki omogoča priklop do treh monitorjev ločljivosti 4K (6) – in sočasno ustvarjanje panoramskega pogleda. Za bogato izkušnjo s področja mešane resničnosti Windows Mixed Reality7 pa skrbijo očala Lenovo Explorer v navezi s prenosnikom IdeaPad™ 720S, ki omogočajo igranje VR-iger ali pa sprehode po navideznih svetovih.

Cene in dobavljivost

Cene novih izdelkov bodo znane v prihodnjih mesecih, ko bodo ti tudi naprodaj v Sloveniji (1).


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več
Zlati partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več