Računalništvo, telefonija
15.09.2017 15:52
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Začetek novega šolskega leta si zasluži nov računalnik

Začetek novega šolskega leta si zasluži nov računalnik
Začetek novega šolskega leta si zasluži nov računalnik

Začelo se je novo šolsko leto. To pomeni nove obveznosti, nove domače in seminarske naloge, novi tečaji in veliko učenja. Čeprav se sliši ogromno, pa ni nujno, da je to tudi naporno in črno. Novo šolsko leto pomeni tudi več druženja s prijatelji in veliko zabavnega dogajanja. Delovno s koristnim, bi torej lahko rekli.

Za vsako delo in zabavo pa je danes nujno potreben tudi računalnik. Računalnik namreč uporabljamo za pisanje raznoraznih nalog, za raziskovanje, za komunikacijo in tudi za zabavo in sprostitev, na primer za poslušanje glasbe ali igranje iger. Prav zaradi raznovrstnih opravil, so danes bolj kot okorni namizni računalniki, priljubljeni prenosniki, ki so bolj praktični za prenašanje in uporabo na različnih lokacijah, kar je danes postal že standard.

Ne glede na to, za kaj nameravate uporabljati svoj računalnik, so pri spletnem trgovcu Gearbest pripravili pestro ponudbo ugodnih prenosnikov, med katerimi bo vsak zagotovo našel pravega zase.

Za uporabnika, ki ima doma namizni računalnik, za delo pa potrebuje še prenosnik

Mednaslov pove vse. Če se v njem prepoznate, je odlična izbira za vas prenosnik Xiaomi Air 12, ki ga s posebnim kuponom s kodo NEWMIAIR12 dobite že za 383,49 evra. Prenosnik ima 12,5-palčni IPS zaslon z ločljivostjo 1920 x 1080 slikovnih pik, dvojedrni gigaherčni procesor Intel Core M3, 4 gigabajte RAM-a in 128-gigabajtni hitri disk SSD. Xiaomijev kompaktni prenosnik ima tudi vhod HDMI in vhod USB 3.0, poleg Wi-Fija pa podpira tudi povezovanje prek bluetootha. Ne gre sicer za najbolj zmogljivo strojno konfiguracijo, ampak poganjanje požrešnih grafičnih in video programov niti ni njegov namen. Gre namreč za prenosnik za osnovna delovna opravila, ki ga zaradi njegovih kompaktnih mer lahko vzamete kamorkoli.

Kompakten prenosnik za delo in zabavo

Če nimate računalnika in iščete prenosnik, ki bi vam služil tako pri domači uporabi, kot tudi na poti, torej takšnega, ki ga lahko uporabljate za zabavo in za delo, je prava izbira Xiaomi Air 13,3. Tega s kuponom s kodo Air13NL+SI dobite že za 573,57 evra, ima pa 13,3-palčen zaslon z ločljivostjo 1920 x 1080 slikovnih pik, dvojedrni Intelov procesor Core i5 s frekvenco 2,5 gigaherca, 8 gigabajtov delovnega pomnilnika in disk SSD s kapaciteto 128 oziroma 256 gigabajtov spomina. Poleg tega pa je opremljen še z grafično kartico NVIDIA GeForce MX150, kar pomeni, da ni primeren le za lahke delovne naloge in brskanje po spletu, ampak tudi za kakšno naprednejšo igro.

Za strastne igričarje, ki radi hodijo na turnirje

Pa smo prišli do najbolj zabavnega in tistega, ki si ga potihoma vsak želi. To je igričarski prenosnik MSI GL62M 7REX, ki ga s kuponom MSI1252 dobite že za 800,34 evra. Čeprav nima najbolj udarnega in privlačnega imena, pa ravno nasprotno velja za njegove karakteristike. Opremljen je namreč s 15,6-palčnim LED zaslonom z ločljivostjo 1920 x 1080 slikovnih pik, štirijedrnim Intelovim procesorjem Core i7-7700HQ, ki deluje pri frekvenci 2,8 gigaherca in ga je mogoče »naviti« do 3,7 gigaherca, 8 gigabajti delovnega pomnilnika DDR4 in trdim diskom s kapaciteto enega terabajta (izberete lahko tudi različico, ki ima zraven še 256-gigabajtni disk SSD). Najboljša zadeva pri MSI-jevem prenosniku je pa nedvomno grafična kartica NVIDIA GeForce GTX1050 Ti, ki je kos tudi grafično najbolj zahtevnim igram.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MIKRONIS IT, Boštjan Rudl s.p.

Jezdarska ulica 3, 2000 Maribor, Tel: 02 429 27 82
Kot lastnik podjetja, še posebej manjšega, imate številne odgovornosti in vloge. Ne ostane vam veliko časa za obvladovanje tehnoloških delovnih okolij, kjer se zahteva specializirano ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več