Mobilno RSS Facebook Twitter E-novice Nastavi za domačo stran Dodaj med priljubljene Podcast Rock Radio Pozabljeno geslo Registriraj se Prijava

26.04.2019      13:26
TEKSEL

Zakaj izbrati profesionalni zaslon?

.. Kakšne so prednosti profesionalnih zaslonov velikih formatov pred potrošniškimi televizijskimi zasloni in kdaj so razlike bistvenega pomena? ..

Zunanji videz obeh je zelo podoben, zaradi česar se mnogi sprašujejo, kako profesionalni zasloni opravičijo višjo začetno ceno v primerjavi s televizorji in zakaj tudi za profesionalno rabo namesto zaslona ne uporabimo cenejšega televizorja. Začnimo na začetku: potrošniški televizorji so zasnovani za domačo rabo, medtem ko so profesionalni zasloni velikega formata navadno optimizirani za uporabo v sejnih sobah, na letališčih, v izložbah in podobno. Za profesionalno rabo preprosto potrebujemo profesionalen zaslon.

Poglejmo si nekaj primerov, zakaj televizor za ta namen vsekakor ni prava izbira. Prilagodljivost, vrsta priključkov, dolgoročno nižji stroški in kup ostalih stvari je tisto, kar tehtnico prevesi na stran profesionalnih zaslonov, ki so bili prav zato tudi ustvarjeni.

Na splošno je namen velikega zaslona prikazovanje določene vsebine. Pogosto se zaslon uporablja za to, da pritegne občinstvo in opozarja na pomembnost prikazanega. Ključna je zagotovitev najboljših vizualih pogojev, pa tudi omogočanje brezhibne vidljivosti.

Vedno vidna vsebina

Glede na svetlobo okolice je potrebno na zaslonu zagotoviti zadostno vidljivost. Sodobne pisarne so pogosto zelo svetle z veliko steklenimi površinami, zato mora biti zaslon, če na njem želimo kaj videti, dovolj svetel. Omenjene svetlobne pogoje pa dosegajo le profesionalni zasloni.

Zmanjšanje odsevnosti površine je poleg stopnje svetlosti ena ključnih prednosti profesionalnih zaslonov velikega formata. Napredni filtri, ki zmanjšajo odsevnost površine zaslona in podobne tehnologije so pri tem v veliko pomoč. Tudi v svetlem okolju boste tako na zaslonu lahko prebrali vse, kar vas bo zanimalo, brez da bi na primer v njem videli odsev okna. Za televizije to težje trdimo.

Vrhunske komponente in lepše barve

Pri profesionalnih zaslonih so uporabljene le vrhunske komponente, medtem ko se pri televizorjih za domačo rabo pogosto daje prednost nizki ceni. Pri profesionalnih zaslonih takšnih kompromisov ne poznajo.

Profesionalni zasloni velikega formata imajo pogosto tudi prednastavljene nastavitve, ki zagotavljajo natančnost barv. Poleg tega se barve lahko tudi individualno prilagodi in umerja, tako da se doseže točno takšna slika, kot jo zahteva stranka. Pri televizorjih je to nemogoče, barve so lahko hitro videti zamegljene in sprane.

Profesionalni zasloni so zasnovani tako, da zagotavljajo brezhibno delovanje tudi, ko so izpostavljeni najtežjim pogojem in delovanju 24 ur dnevno sedem dni v tednu.

Povezljivost in nastavljivost

Še ena velika prednost profesionalnih zaslonov je, da nudijo veliko možnosti za povezljivost, ki je pri televizorjih omejena, saj niso ustvarjeni za isto rabo. Profesionalni zasloni imajo vgrajenih tudi vrsto varnostnih sistemov, možnost zaklepanja, zaščite z geslom, omejitve dostopa … Ne samo, da lahko omejijo nepooblaščen dostop, nudijo tudi napredne dostope za skrbnike in podobno.

Ko govorimo o možnostih same namestitve, običajno profesionalni zasloni podpirajo tako namestitev v vodoraven kot v pokončen položaj, nekateri so celo tako prilagodljivi, da lahko zaslon na stojalu usmerimo navzgor ali navzdol. Nudijo kreativne možnosti, o katerih lahko pri televizorjih le sanjamo.

Cena in stroški lastništva

Televizije so, kot smo že ugotovili, cenejše, a v nobenem primeru niso tako vzdržljive kot profesionalni zasloni velikega formata. Naložba podjetja v profesionalni zaslon bo vedno boljša, na dolgi rok tudi cenejša rešitev, saj je zaslon optimiziran za profesionalno rabo brez kompromisov glede kakovosti. Tovrstni zasloni se praviloma izkažejo kot trajna rešitev, ki prinaša pomembne poslovne koristi.

Več informacij dobite na spletni strani podjetja TEKSEL d.o.o., na naslovu www.teksel.si, kjer lahko profesionalne zaslone tudi kupite. (P.R.)

Trenutno ni aktivne ankete

iPhoni bi lahko zaradi ameriško-kitajskega sp... 3
Franc Ahlin  |  Apla nisem nikoli kupil in ga tudi ne bo...
Avtonomni električni tovornjak na Švedskem že... 3