Računalništvo, telefonija
26.04.2019 13:26

Deli z drugimi:

Share

Zakaj izbrati profesionalni zaslon?

.. Kakšne so prednosti profesionalnih zaslonov velikih formatov pred potrošniškimi televizijskimi zasloni in kdaj so razlike bistvenega pomena? ..
Zakaj izbrati profesionalni zaslon?
Zakaj izbrati profesionalni zaslon?

Zunanji videz obeh je zelo podoben, zaradi česar se mnogi sprašujejo, kako profesionalni zasloni opravičijo višjo začetno ceno v primerjavi s televizorji in zakaj tudi za profesionalno rabo namesto zaslona ne uporabimo cenejšega televizorja. Začnimo na začetku: potrošniški televizorji so zasnovani za domačo rabo, medtem ko so profesionalni zasloni velikega formata navadno optimizirani za uporabo v sejnih sobah, na letališčih, v izložbah in podobno. Za profesionalno rabo preprosto potrebujemo profesionalen zaslon.

Poglejmo si nekaj primerov, zakaj televizor za ta namen vsekakor ni prava izbira. Prilagodljivost, vrsta priključkov, dolgoročno nižji stroški in kup ostalih stvari je tisto, kar tehtnico prevesi na stran profesionalnih zaslonov, ki so bili prav zato tudi ustvarjeni.

Na splošno je namen velikega zaslona prikazovanje določene vsebine. Pogosto se zaslon uporablja za to, da pritegne občinstvo in opozarja na pomembnost prikazanega. Ključna je zagotovitev najboljših vizualih pogojev, pa tudi omogočanje brezhibne vidljivosti.

Vedno vidna vsebina

Glede na svetlobo okolice je potrebno na zaslonu zagotoviti zadostno vidljivost. Sodobne pisarne so pogosto zelo svetle z veliko steklenimi površinami, zato mora biti zaslon, če na njem želimo kaj videti, dovolj svetel. Omenjene svetlobne pogoje pa dosegajo le profesionalni zasloni.

Zmanjšanje odsevnosti površine je poleg stopnje svetlosti ena ključnih prednosti profesionalnih zaslonov velikega formata. Napredni filtri, ki zmanjšajo odsevnost površine zaslona in podobne tehnologije so pri tem v veliko pomoč. Tudi v svetlem okolju boste tako na zaslonu lahko prebrali vse, kar vas bo zanimalo, brez da bi na primer v njem videli odsev okna. Za televizije to težje trdimo.

Vrhunske komponente in lepše barve

Pri profesionalnih zaslonih so uporabljene le vrhunske komponente, medtem ko se pri televizorjih za domačo rabo pogosto daje prednost nizki ceni. Pri profesionalnih zaslonih takšnih kompromisov ne poznajo.

Profesionalni zasloni velikega formata imajo pogosto tudi prednastavljene nastavitve, ki zagotavljajo natančnost barv. Poleg tega se barve lahko tudi individualno prilagodi in umerja, tako da se doseže točno takšna slika, kot jo zahteva stranka. Pri televizorjih je to nemogoče, barve so lahko hitro videti zamegljene in sprane.

Profesionalni zasloni so zasnovani tako, da zagotavljajo brezhibno delovanje tudi, ko so izpostavljeni najtežjim pogojem in delovanju 24 ur dnevno sedem dni v tednu.

Povezljivost in nastavljivost

Še ena velika prednost profesionalnih zaslonov je, da nudijo veliko možnosti za povezljivost, ki je pri televizorjih omejena, saj niso ustvarjeni za isto rabo. Profesionalni zasloni imajo vgrajenih tudi vrsto varnostnih sistemov, možnost zaklepanja, zaščite z geslom, omejitve dostopa … Ne samo, da lahko omejijo nepooblaščen dostop, nudijo tudi napredne dostope za skrbnike in podobno.

Ko govorimo o možnostih same namestitve, običajno profesionalni zasloni podpirajo tako namestitev v vodoraven kot v pokončen položaj, nekateri so celo tako prilagodljivi, da lahko zaslon na stojalu usmerimo navzgor ali navzdol. Nudijo kreativne možnosti, o katerih lahko pri televizorjih le sanjamo.

Cena in stroški lastništva

Televizije so, kot smo že ugotovili, cenejše, a v nobenem primeru niso tako vzdržljive kot profesionalni zasloni velikega formata. Naložba podjetja v profesionalni zaslon bo vedno boljša, na dolgi rok tudi cenejša rešitev, saj je zaslon optimiziran za profesionalno rabo brez kompromisov glede kakovosti. Tovrstni zasloni se praviloma izkažejo kot trajna rešitev, ki prinaša pomembne poslovne koristi.

Več informacij dobite na spletni strani podjetja TEKSEL d.o.o., na naslovu www.teksel.si, kjer lahko profesionalne zaslone tudi kupite. (P.R.)


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TEKSEL d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri TEKSEL d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

teksel-logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TEKSEL d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35
Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več

TISKARNA SILVECO

PE Stegne, Stegne 3, 1000 Ljubljana, Tel: 031 707 667
Ali iščete način za preboj komunikacijske ovire med vami in vašimi potencialnimi strankami ali partnerji? V današnji digitalni dobi je trg enostavno prenasičen s spletnimi oglasi ... Več