Računalništvo, telefonija
26.11.2016 19:20
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zakaj je pravilna komunikacija s strankami ključna

Zakaj je pravilna komunikacija s strankami ključna
Zakaj je pravilna komunikacija s strankami ključna

Današnji trg zahteva, da podjetja neprestano iščejo nove inovacije in sprejemajo stroškovno učinkovite odločitve ter v organizacijsko okolje implementirajo optimalne tehnološke rešitve. Ko pride do komunikacije s strankami, je lahko zelo mamljivo, da uporabimo razpršen pristop pri pridobivanju novih strank in prodaji obstoječi bazi. Vendar ali je ta taktika res najboljša?

Raziskava, ki so jo naročili pri Ricoh Europe kaže, da uporabniki oziroma potrošniki vsakodnevno prejmejo 47 različnih informacij s strani podjetij. Četrtina te komunikacije so smeti in več kot polovica vprašanih je dejala, da bi prenehali kupovati storitve ali izdelke ponudnikov, ki bi jim podajali slabe informacije. Z drugimi besedami to pomeni, da vsakoletno ogromne količine denarje vržemo stran na račun oglaševanja. Rezultati raziskave jasno kažejo, da bi bilo potrebno dobro premisliti, kako podjetja komunicirajo s svojimi obstoječimi in potencialnimi strankami.

Ob poplavi različnih možnosti komuniciranja s strankami, je smiselno, da podjetja razmislijo kateri načini komunikacije so njihovim strankam ljubši, kot pa, da uporabljajo vse povprek (spletna socialna omrežja, e-pošta, telefon, pošta, aplikacije za hipno komuniciranje,…).

Podjetja, ne glede na sektor delovanja, bi morala poskrbeti, da bo njihova komunikacija s strankami v bodoče bolj relevantna. Kar 70 % potrošnikov pravi, da si želijo, da bi digitalna komunikacija imela večinsko vlogo. Kljub temu so danes še vedno prisotni tudi tiskani mediji oziroma bolj tradicionalne metode.

Skoraj polovica strank želi tudi, da so pogodbe med ponudnikom in naročnikom v digitalni obliki, kar pomeni, da se bodo podjetja morala navaditi na to, da svojo ponudbo razširijo in strankam ponudijo več možnosti.

Ugotovitev pravega načina korporativnega komuniciranja s strankami ni stvar enega oddelka v organizaciji, ampak je potrebno, da k temu pristopi celotna organizacija in skupaj oblikuje bolj usmerjen način komuniciranja.

Zanimiva in dobra novica za organizacije je tudi ta, da so potrošniki oziroma uporabniki v osmih od desetih primerov, pripravljeni deliti svoje osebne podatke z organizacijo, če v zameno za to dobijo relevantne informacije. S pridobivanjem novih informacij in z uporabo že obstoječih, ima organizacija dobre možnosti, da spremeni njihovo komunikacijo v bolj efektivno in si zagotovi ponavljajoči posel.

Na tako konkurenčnem trgu, je kakovost komunikacije lahko odločujoč faktor pri poslovnem uspehu ali neuspehu. Pogostokrat je ravno ta del spregledan, posledično pa organizacija lahko izgublja zaupanje svojih strank. Zato je pomembno, da se še danes sestane celotna organizacija, na čelu z vodstvom in začne s spremembami.

Podjetje Vibor d.o.o. je uradni zastopnik Ricoh Europe v Sloveniji. Več o njihovih storitvah si lahko pogledate na njihovi spletni strani.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več
Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več