09.05.2019 10:22
Posodobljeno 5 let nazaj.

Zanesljivost prenosnikov ThinkPad™ združena z zmogljivostmi novih mobilnih procesorjev AMD® Ryzen PRO

Lenovo™ je najavil nove člane družine ThinkPad: T495, T495s in X395. Ti novi prenosniki, ki poganjajo operacijski sistem Windows® 10, so opremljeni z drugo generacijo mobilnih procesorjev AMD Ryzen do modela 7 PRO, opremljenih z grafiko Radeon™ Vega. Novi tanki in lahki prenosniki iz družin ThinkPad T in X prinašajo izjemno mobilnost.

ThinkPad uživa zaupanje uporabnikov, ki prisegajo na inženirsko zasnovo. Dva prenosnika sta lažja od 1,35 kg, zato poslovnim uporabnikom zagotavljata izjemno mobilno izkušnjo, ki jo zahteva sodoben poslovni svet, hkrati pa zagotavljata izjemno varnost, zmogljivosti, upravljanje in trpežnost. Novinci so torej v vseh pogledih čistokrvni predstavniki družine računalnikov Think, ki uporabnikom zagotavlja le najboljšo izkušnjo.

Povečana zmogljivost baterije dodaja kar do štiri ure dodatne avtonomije z enim polnjenjem1, pa tudi zmogljivosti so izboljšane do 18 odstotkov2 v primerjavi s prejšnjo generacijo. Novi prenosniki iz družin T in X so brezkompromisne naprave tudi z vidika strojne varnosti in upravljanja.

“Novi zastavonoše iz družin ThinkPad T in X imajo prvič vgrajene AMD-jeve procesorje, ki uporabnikom prinašajo številne koristi,” je povedal podpredsednik oddelka Commercial Product v Lenovo Intelligent Devices Group Jerry Paradise in dodal: “Ti ultratanki prenosniki uporabnikom zagotavljajo premijsko uporabniško izkušnjo in prvorazredno računalništvo.”

Nove funkcije za spreminjajoči se svet

Razvoj delovnih mest in uporabniki zahtevajo pametnejše in varnejše naprave. Prenosnik je pogosto osrednja naprava zaposlenih. Ne glede na to, ali prenosnik zaposleni uporablja v pisarni ali na poti, si želi odličnih zmogljivosti, prav te pa zagotavlja druga generacija mobilnih procesorjev Ryzen 7 PRO z grafiko Radeon Vega Graphics. Ti procesorji zagotavljajo boljšo produktivnost in večpredstavnost, so bolj energijsko učinkoviti, skratka zagotavljajo izjemno uporabniško izkušnjo. Opremljeni s tehnologijo Radeon FreeSync™,3 uporabnikom prikazujejo izjemno kakovostno in tekočo sliko brez trzanja in trganja – kar je idealno za ogled video posnetkov, prezentacij ali občasno igranje računalniških iger.

Vojaškim preizkusom po standardu Mil-Spec, ki jih prestanejo prenosniki ThinkPad, smo dodali še dodaten postopek za preverjanje sile G ob padcu (4), zato veljajo novi prenosniki za izjemno trpežne in bodo kos tudi kakšni neprevidnosti, ki se lahko zgodi ob delu. To ob drugih k uporabniku usmerjenih funkcijah dokazuje, zakaj so prenosniki ThinkPad vodilni na področju preobrazbe delovnih mest in omogočanja pametnejšega poslovanja.

Superiorna slika in zvok

Uživajte v svetlejši in čistejši sliki brez, da bi za to žrtvovali avtonomijo baterije (1), trpežnost ali pa vitkost prenosnika. Prenosniki, opremljeni s procesorji AMD, imajo vgrajen 14-palčni zaslon polne visoke ločljivosti (Full HD, 1920×1080 pik) s svetilnostjo 400 cd/m2, ki poskrbi, da so besedilo, ikone in druge podrobnosti jasno vidne tudi v zatemnjenih okoljih in ob nastavitvah varčevanja z energijo (v primerjavi s podobno velikimi prenosniki). V kombinaciji z osvetljeno legendarno ThinkPad tipkovnico uporabniki uživajo v izjemni kakovosti slike in udobju gledanja nanjo z daljše ali krajše razdalje.

Konferenčni klici ne bodo trpeli za slabo kakovostjo zvoka in popačenji ali motnjami/šumi iz ozadja, saj so novi ThinkPadi opremljeni s parom zmogljivih mikrofonov, ki imajo izboljšano zajemanje prostorskega zvoka (360°). Slednje se posebej dobro izkaže pri klicih in konferencah, ko je uporabnik v hrupnih okoljih. Prenosniki so opremljeni tudi z vmesnikom za priklop razširitvene postaje, ki omogoča nagib prenosnika pod skoraj vsemi mogočimi koti in tako še izboljša povezljivost, stabilnost in trpežnost.

Pametnejše varnostne rešitve

Uživajte v zasebnosti s pomočjo zaslonke ThinkShutter, ki je integrirana v spletno kamero in fizično pokrije njeno lečo ter tako uporabnika zaščiti pred morebitnimi radovednimi pogledi. Za dodaten nivo varnosti je na voljo dodatek v obliki filtra ThinkPad PrivacyGuard, ki ščiti pred neželenimi pogledi na zaslon s strani. Uporabniki, ki bi radi bili obveščeni o tem, ali kdo v njihov zaslon gleda izza njihovega hrbta, pa bodo navdušeni nad funkcijo ThinkPad PrivacyAlert (5), ki bo tudi samodejno vklopila filter PrivacyGuard. Edinstvena varnostna rešitev, ki jo premorejo le prenosniki, opremljeni z drugo generacijo procesorjev Ryzen PRO, je AMD Memory Guard, ki ščiti pred napadi na prenosnik še pred zagonom operacijskega sistema v primeru, ko napadalec pridobi fizični dostop do prenosnika. AMD Memory Guard ponuja zaščito pomnilnika, ki je neodvisna od operacijskega sistema in aplikacij, deluje pa v realnem času.

Vse omenjene funkcije in številne druge poskrbijo, da je nova družina prenosnikov ThinkPad ena najvarnejših na trgu. Platforma Lenovo ThinkShield ščiti pred izgubo podatkov, naprave in identitete, ki sicer podjetja po svetu vsako leto stanejo več milijonov evrov. Lenovova rešitev je cenovno učinkovita, zanesljiva in v kombinaciji z vgrajenimi varnostnimi mehanizmi ščiti poslovna okolja podjetij.

Novi inženirsko navdahnjeni ThinkPadi z AMD-jevimi procesorji dokazujejo, da je moč še izboljšati delovna mesta in delati pametneje in bolj učinkovito. Več informacij o družini računalnikov Think najdete na povezavi www.lenovo.com/think.

V regiji EMEA bodo naprodaj naslednji izdelki:

ThinkPad T495 (14-inch) bo naprodaj od junija, cene se bodo začele pri 899 evrih. (6)

ThinkPad T495s (14-inch) bo naprodaj od junija, cene se bodo začele pri 999 evrih. (6)

ThinkPad X395 (13-inch) bo naprodaj od junija, cene se bodo začele pri 949 evrih. (6)

(1) življenjska doba baterije je ocenjena na 16,4 ure z izboljšavami. Vse zahteve glede življenjske dobe baterije so približne in temeljijo na rezultatih testov z uporabo testa življenjske dobe baterije MobileMark 2014. Dejanski rezultati se razlikujejo in so odvisni od številnih dejavnikov, vključno s konfiguracijo in uporabo izdelka, programske opreme, pogojev delovanja, brezžičnih funkcij, nastavitev upravljanja porabe energije, svetlosti zaslona in drugih dejavnikov. Maksimalna zmogljivost baterije se bo s časom in uporabo seveda zmanjšala. Za dodatne podrobnosti si oglejte https://bapco.com/products/mobilemark-2014/. AMD teh podatkov ni neodvisno preveril.

(2) Ocenjeno povečanje zmogljivosti procesorjev primerja naprave s procesorji Ryzen 5 Pro 3500U in Ryzen Pro 2500U z uporabo Sysmark 2014SE, 3DMark Firestrike, 3DMark Skydiver in testa PCMark8.

(3) Tehnologija Radeon FreeSync zahteva monitor in grafiko AMD Radeon, oba s podporo za FreeSync. Za podrobnosti si oglejte www.amd.com/freesync. Pred nakupom potrdite zmogljivost pri proizvajalcu sistema. GD-127

4) Lenovo uporablja standarde MIL-SPEC ameriškega ministrstva za obrambo za preskušanje naprav pred nevarnimi fizičnimi in okoljskimi pogoji, da bi določil njihovo trpežnost. Naprave Lenovo ThinkPad so preizkušene glede na 12 kategorij in 22 postopkov MIL-STD 810-G. Metoda 516.6 Shock dodaja Postopek V: šok nevarnosti trka, preizkus za visok šok sile G na sistem.

(5) ThinkPad PrivacyAlert bo na voljo julija 2019.

(6) Cene ne vključujejo davka, dostave ali dodatkov in se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila; veljajo lahko dodatni pogoji. Cene prodajalcev se lahko razlikujejo. Datumi prodaje se lahko razlikujejo glede na zemljepisne razmere, izdelki pa so lahko na voljo le na izbranih trgih. Vse ponudbe so odvisne od razpoložljivosti. Lenovo si pridržuje pravico, da kadarkoli in brez predhodnega obvestila spremeni ponudbo izdelkov, funkcije in specifikacije.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
B2B (prodaja poslovnim kupcem) poslovni svet se nenehno spreminja in v mnogih pogleda postaja bolj podoben B2C (prodaja potrošnikom) svetu. B2B partner si zdaj želi nakupno izkušnjo, ... Več

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701