Računalništvo, telefonija
11.07.2020 20:00

Deli z drugimi:

Share

Zaščitite računalnike in telefone pred napadi na podjetje

.. Endpoint Security je zavarovanje končnih točk v omrežju, kot so na primer prenosni računalniki, pametni telefoni, tablični računalniki in druge naprave končnega uporabnika ..
Zaščitite računalnike in telefone pred napadi na podjetje
Zaščitite računalnike in telefone pred napadi na podjetje

Končne točke služijo kot točke dostopa do omrežja in predstavljajo vstopna mesta. Le-ta so tarča zlonamernežev in jih izkoriščajo za vdore, saj so pogosto najšibkejši člen v omrežju.

Celovita varnost končnih točk mora naprave zaščititi pred znanimi in neznanimi grožnjami. Učinkovita varnostna rešitev zagotavlja tri obrambne linije.

  • Zaznavanje in preprečevanje – natančno odkrivanje z učinkovitim preprečevanjem,
  • karantena za okužene naprave,
  • forenzična analiza – avtomatizirana forenzika za hitro sanacijo.

Poleg tega mora izdelek o nevarnostih administratorja obveščati v realnem času, tako da lahko napade prepreči.

Varnost končnih točk je pravzaprav eden najpomembnejših členov kibernetske varnosti, saj lahko neustrezno zaščitene končne točke ogrozijo varnost celotnega podjetja.

SandBlast Agent

SandBlast Agent podjetja Check Point je popolna varnostna rešitev za končne točke z naprednimi zmogljivostmi za preprečevanje groženj. Omogoča celovit sistem za proaktivno preprečevanje, odkrivanje in odpravljanje celo najbolj pretkanih napadov zlonamerne programske opreme. Poleg tega SadBlast Agent izmenjuje podatke o grožnjah prek Check Point ThreatCloud, ki je največje obveščevalno središče za grožnje na svetu in učinkovito preprečuje napade vseh vrst.

Ključne prednosti SandBlast Agenta:

  • Učinkovita zaščita končnih točk pred znanimi in neznanimi kibernetskimi napadi.
  • Najboljše prakse v industriji povzdigujejo pomen varnosti končne točke v boju proti ciljno usmerjenim napadom.
  • Napredna vedenjska analiza in algoritmi strojnega učenja odkrijejo zlonamerno programsko opremo, preden sploh nastane škoda.
  • Visoka stopnja učinkovitosti in malo napak sta elementa, ki zagotavljata učinkovito varnost.
  • Samodejna analiza podatkov forenzike ponuja podroben vpogled v grožnje.
  • Popolna omejitev napada in sanacija omogočata hitro obnovitev okuženih sistemov.
  • Poleg zaščite, pa vsebuje še VPN klienta, ki omogoča vzpostavitev varne VPN povezave v omrežje podjetja

SandBlast Agent uporablja različne tehnologije, ki skupaj pripomorejo k obrambi celotnega sistema. Ena izmed njih je “Threat Extraction”, ki zagotavlja, da uporabniki prejmejo »čiste« datoteke, in sicer tako, da jim odstrani nevarni aktivni del. Takšno datoteko lahko potem brez tveganja uporabimo. Potem je tu zaščita končnih točk pred neznanimi napadi (zero-day), znamimi napadi, trojanci in podobno. Program preprečuje tudi phishing napade in prepozna celo nova spletna mesta za lažno predstavljanje, prepozna zlonamerne IP naslove in domene. Ko odkrije kakršno koli zlonamerno komunikacijo, jo lahko blokira, ukine ali vstavi v karanteno. Nato o tem obvesti sistemskega administratorja.

Zastonj oblačna storitev

Upravljanje SandBlast Agent je možno lokalno ali v oblaku. Oblačna storitev je povsem zastonj. Varnost končnih točk lahko upravljate s katerega koli kraja, pa naj bo to pisarna, dom ali ko ste na poti. Storitev uvaja, vzdržuje in optimizira naslednje ugodnosti:

  • Elastičnost: postavite končne točke, na da bi se zavezali k fiksni velikosti strežnika za upravljanje. Storitev upravljanja v oblaku raste s širitvijo končnih točk.
  • Velika razpoložljivost: uživajte v optimalnih zmogljivostih s samodejnimi varnostnimi kopijami.
  • Posodobitve: zdaj bo preprečevanje groženj bolj učinkovito s samodejnimi posodobitvami in nadgradnjami strežnika za upravljanje.
  • Neodvisnost lokacije: naložite posodobljene pravilnike in dnevnike s katere koli lokacije brez povezljivosti na osnovi VPN.

Neodvisni test NSS Labs

Družba NSS Labs je v prvem četrtletju letošnjega leta opravila neodvisen test za Check Pointovo rešitev SandBlast Agent. Ugotovili so, da gre za celovito in kompaktno rešitev. Splošno zaščito so označili za impresivno in visoko odporno proti zlonamerni programski opremi.

Več najdete na www.checkpoint.com (P.R.)


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

8000plus d.o.o.

Kajuhova ulica 64, 2310 Slovenska Bistrica, Tel: 064 248 123 (podpora), 031 782 321 (nakup)
8000plus: 1, 2, 3 – vse digitalne rešitve na enem mestu Od spletnega gostovanja, oblačnih rešitev in programiranja do urejanja dokumentacije za razpise, kibernetske varnosti, ... Več
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več
Zlati partner

Brown Bear Team (BBT)

Gmajna 16, 1236 Trzin, Tel: 01 5622665
POSLOVNA linija – najboljši računalniki posameznega proizvajalca Računalniki iz POSLOVNE linije so tisti, na katere se lahko zanesemo, saj gre za izdelke najvišje kakovosti ... Več

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56
V digitalnem svetu se poraja pomembno vprašanje. Je digitalna prisotnost vse, kar potrebuje podjetje? Je digitalna identiteta dovolj za krepitev prepoznavnosti blagovne znamke? Ne, ... Več