Mobilno RSS Facebook Twitter E-novice Nastavi za domačo stran Dodaj med priljubljene Podcast Rock Radio Pozabljeno geslo Registriraj se Prijava

06.12.2019      15:00
Synology Drive

Zasebni oblak za domače in poslovne uporabnike

.. Ob nakupu naprave Synology NAS je uporabnikom brezplačno na voljo bogat nabor programske opreme, med drugim tudi Synology Drive ..

Synology je svojim uporabnikom ponudil rešitev Synology Drive, ki posnema najboljše lastnosti javnega v okolju zasebnega oblaka in omogoča oddaljen dostop, skupno rabo datotek in sinhronizacijo med različnimi spletnimi mesti ali napravami. Veliko uporabnikov podatke shranjuje v javnih servisih, kot sta na primer Dropbox in Google Drive. Synology Drive omogoča še precej več funkcionalnosti, podatki pa so shranjeni na znani lokaciji pod vašim nadzorom.

Synology Drive lahko povežete tudi z različnimi javnimi servisi, kot so na primer Box, Google Drive, Amazon Drive, WebDAV, MS OneDrive, Microsoft Azure in sinhronizirate svoje datoteke. Poleg tega ponuja odjemalce za mobilne naprave z iOS ali Android operacijskim sistemom. Tako boste lahko dostopali do datotek ali jih delili s kolegi, tudi na poti.

V raziskavi, ki jo je izvedel 451 Research, je 41 odstotkov vprašanih izjavilo, da upravljajo zasebni oblak z nižjimi stroški na enoto kot bi to plačali v javnem oblaku. Kljub najsodobnejšim varnostnim ukrepom, ki jih izvajajo ponudniki javnih storitev v oblaku, imajo podjetja še vedno precej skrbi glede shranjevanja najbolj občutljivih podatkov na strežnikih, ki niso vključeni v lokalna omrežja. Vprašani v isti raziskavi so tudi izjavili, da bi v primeru, če bi ponudniki javnih storitev v oblaku znižali cene za polovico, prenesli v javne oblake le 50% podatkov, ki jih sedaj hranijo na zasebnih lokacijah. Iz tega izhaja, da uporabniki vidijo koristi zasebnega oblaka, ki sežejo dlje od le zgolj nižjih stroškov.

Sinhronizacija datotek

Namizna aplikacija odjemalca, Synology Drive ponuja sinhronizacijo datotek v realnem času med računalniki z Windows/macOS/Linux operacijskim sistemom in strežnikom Synology Drive. Funkcija Sync-on-Demand odjemalca Synology Drive omogoča ogled vseh datotek brez porabe prostora za shranjevanje v računalniku. Datoteke bodo na vaš računalnik naložene le, ko jih boste potrebovali. S paketom Synology Drive ShareSync pa lahko sinhronizirate datoteke med napravami NAS v realnem času in samodejno sinhronizirate podatke v računalnikih na različnih lokacijah.

Deljenje datotek

Datoteke lahko preprosto delite z uporabo Synology Drive klienta, na spletnem portalu ali mobilnih aplikacijah za iOS/Android. Svojim podatkom lahko namestite dodatno raven zaščite, tako da določite nastavitve dovoljenj: javno, samo za povabljene, le za registrirane uporabnike ali jih zaščitite z geslom in obdobjem veljavnosti.

Skupinsko delo

Synology Drive, integriran s sistemom Synology Office, ki uporabnikom omogoča ustvarjanje in urejanje datotek v spletu, omogoča več uporabnikom hkrati urejanje istega dokumenta, razpredelnice ali slajda. Sodelovanje poteka interaktivno s pomočjo komentarjev, rešitev pa hrani neomejeno število verzij dokumenta. Združljiv je s programi zbirk Microsoft Office in OpenOffice.

Varnostno kopiranje podatkov

S pomočjo odlemalca lahko svoje datoteke varnostno kopirate na strežnik Synology Drive Server, tako da vam ni več treba skrbeti, če ste pomotoma izbrisali pomemben dokument. Poleg tega lahko načrtujete varnostno kopiranje datotek v času, ko vaše omrežje ni preobremenjeno. Vsekakor pa svetujemo, da z uporabo rešitve Hyper Backup, ki je ravno tako brezplačno na voljo uporabnikom naprav Synology NAS, varnostno kopirate datoteke, aplikacije in sistemske nastavitve na zunanje lokacije, na primer v druge naprave NAS, zunanje pogone za hrambo ali javne oblake.

Pri varovanju podatkov ni enotnega pristopa. Pomembno je najti rešitev, ki bo ustrezala individualnim potrebam. Na srečo obstajajo podjetja, kot je Synology, ki si prizadevajo, da bi odpravili ločnice med javnim in zasebnim oblakom, tako da lahko podjetja z gotovostjo zgradijo sistem, ki bo ustrezal vsem njihovim potrebam.

Za več informacij obiščite www.xenon-forte.si (P.R.)

Kakšno je tvoje mnenje o omrežju 5G?

Kaj nam bo prinesel novi Samsung Galaxy Fold ... 1
slo81a  |  Kaj nam bo prinesel novi Samsung Galaxy ...
Oblikovanje prihodnosti s tehnologijo brez to... 1
Justin.Forfunky  |  Kako se brizgano črnilo obnese na glajen...