Življenjski slog
Poslovne rešitve
10.02.2021 14:15
Posodobljeno 3 meseci nazaj.

Zaveza podjetij za zmanjšanje ekološkega odtisa

.. Okoljska kriza je še vedno največja težava človeštva. Obsežna raziskava svetovno uspešnega podjetja Epson pravi, da poslovanje z obnovljivimi viri predstavlja eno izmed najpomembnejših prioritet za podjetja po svetu ..
Zaveza podjetij za zmanjšanje ekološkega odtisa

Sodeč po podatkih družbe Epson, moralno odgovorno upravljanje z okoljem in poslovanje z obnovljivimi viri pozitivno vpliva na ugled blagovnih znamk. Kot zanimivost, poslovni gigant Epson je okoljsko ozaveščen že od samega začetka, od leta 1942. Njihova tovarna, postavljena ob jezeru Suwa, še danes ne škoduje okolju in skrbi za dobre odnose z domačimi prebivalci. Epson vsako leto objavi poročilo o trajnosti svojih produktov in storitev. Pri Epsonu pravijo, da jim je vizija o sobivanju z naravo pomagala do svetovnega uspeha. Njihova misija prihodnosti je svetu omogočiti prost dostop do okolju prijazne tehnologije.

Ekološke rešitve za isto ceno

Problematika okolja je prisotna tudi pri nas. Balkan zaostaja pri reševanju vprašanja ekološke krize. Balkanska podjetja so se odzvala in pridružila Epsonovi ekološki viziji poslovanja z obnovljivimi viri do leta 2050. Podatki kažejo, da je Epson v letu 2020 naredil velik korak naprej in stroške delovanja z zeleno tehnologijo približal na raven ostalih tehnologij. Balkanska podjetja so preučila vpliv Epsonovega poslanstva in želijo izkoristiti njegova sredstva za razvoj poslovanja z obnovljivimi viri. Uspeh Epsona kot svetovnega vodje na področju poslovne opreme pomeni, da je vse manj dvomljivcev v tehnologijo obnovljivih virov.

Največjo oviro in izziv predstavljajo stroški razvoja zelene tehnologije. To za mnoga podjetja predstavlja preveliko tveganje, zato se uvedbi zelene tehnologije izogibajo. Njihova naloga je zmanjšanje stroškovne razlike med zeleno tehnologijo in ostalimi tehnologijami.

Zgodbo uspeha piše tudi hrvaško podjetje Hrvatske šume, kjer so se odločili za menjavo stare generacije tiskalnikov z novo generacijo Epson tiskalnikov. Učinek je bil takojšen. Število terenskih intervencij se je zmanjšalo za kar 80 %, kar se je podjetju poznalo pri stroških vzdrževanja vozil in infrastrukture.

Milenijci in generacija Z želijo zeleno tehnologijo

Epidemija je izpostavila ključne dejavnike za uspešno delo od doma. Delavci želijo opremo, ki je trajnostna, energijsko učinkovita in ne škoduje okolju. Prav tako prevladuje mnenje, da se bo poslovanje po koncu epidemije drastično spremenilo. Od podjetij se pričakuje vlaganje v učinkovitejše delovne metode, ki bi obenem zmanjšale ekološki odtis podjetja in povečale produktivnost delavcev.

Zgodba uspeha Epson je sprožila val ozaveščanja pri podjetjih vseh velikosti. S pomočjo njihove vizije lahko ohranimo Zemljo zeleno.

Več najdete na www.epson.si. (P.R.)

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem EPSON
Za več informacij so vam na voljo pri EPSON

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem EPSON? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več

MAJ.universe