29.11.2019 10:30

Že čez pet let bo imel vsak glasbenik na svetu svoj profil na viberate.com

.. Že danes je na platformi Viberate verjetno večina glasbenikov, ki jih poznate. Viberate je s pomočjo 20 tisoč soustvarjalcev zrastel v eno največjih glasbenih omrežij na svetu. Danes Viber združuje več kot milijon profilov glasbenikov, prireditvenih prostorov, festivalov in glasbenih dogodkov ..
Uroš Umek, naš najbolj znani DJ in soustanovitelj Viberata

Platformo Viberate pomagajo graditi glasbeni navdušenci iz vsega sveta, kar je po besedah Uroša Umeka, našega najbolj znanega DJ-ja in soustanovitelja Viberata, bistvenega pomena za zdravo rast: »Podobne platforme po svetu se poslužujejo avtomatskega zajema podatkov, zato njihovi podatki niso uporabni in v industrijo vnašajo samo dodatno zmedo. Pri nas ima vsak glasbenik samo en profil – v tem pogledu smo unikatni. Svojega uporabljam celo namesto uradne spletne strani, ker enostavno deluje

Odprt sistem, v katerega lahko vsak posameznik vnaša podatke, Viberatova ekipa pa le preveri njihovo resničnost, se je izkazal za uspešnega. Glasbena baza šteje že več kot 20 tisoč uporabnikov s celega sveta, ki dnevno dodajo do 2 tisoč vnosov. Oboževalci vnašajo in urejajo profile svojih najljubših glasbenih izvajalcev in tako sodelujejo pri razvoju njihove kariere, za svoj prispevek pa so lahko tudi nagrajeni.

Soustvarjalci za natančno delo pridobivajo posebne statuse v obliki značk, najboljši pa se potegujejo za praktične nagrade – od brezplačnih vstopnic za festivale in koncerte do majic katerega od njihovih idolov. Ni redko, da kateri od njih dobi celo klic s ponudbo za redno službo.

Viberate.com sta poleg Umeka ustanovila njegova menedžerja Matej Gregorčič in Vasja Veber. Njihov namen je bil urediti ogromne količine podatkov, s katerimi se bori svetovna glasbena industrija. To jim zaenkrat odlično uspeva, potrditev so prejeli tudi s strani svetovnih glasbenih zvezd, kot so Linkin Park, Robbie Williams in The Chainsmokers, ki so že prevzeli svoje uradne profile na platformi.

Vsak, ki si želi izkusiti delo v glasbeni industriji, se lahko pridruži soustvarjalcem platforme Viberate. (P.R.)

8000plus d.o.o.

Kajuhova ulica 64, 2310 Slovenska Bistrica, Tel: 064 248 123 (podpora), 031 782 321 (nakup)
8000plus: 1, 2, 3 – vse digitalne rešitve na enem mestu Od spletnega gostovanja, oblačnih rešitev in programiranja do urejanja dokumentacije za razpise, kibernetske varnosti, ... Več

BILLY POS d.o.o.