Računalništvo, telefonija
25.05.2019 08:00

Deli z drugimi:

Share

Že veste, kako je lani posloval vaš poslovni partner? Kaj pa sosed?

.. Poslovni asistent bizi.si je objavil finančne podatke za poslovno leto 2018. Uporabnikom so na voljo sveži podatki o čistem poslovnem izidu, višini prihodkov od prodaje, višini kapitala, EBITDA in pregled drugih relevantnih finančnih kazalnikov ..
Že veste, kako je lani posloval vaš poslovni partner? Kaj pa sosed?
Že veste, kako je lani posloval vaš poslovni partner? Kaj pa sosed?

Bizi.si ob objavi razkriva tudi nekaj podatkov o stanju slovenskega gospodarstva v letu 2018.

Slovensko gospodarstvo dnevno soustvarja več kot 218 tisoč pravnih oseb. V letu 2018 je bilo ustanovljenih 23.883 novih pravnih oseb, od tega jih ta trenutek posluje še 19.074. Največ jih je bilo ustanovljenih v Osrednjeslovenski regiji, sledita Podravska in Gorenjska regija, najmanj novih pravnih oseb pa smo ustanovili v Zasavski regiji. V primerjavi z letom 2017 je bilo v letu 2018 ustanovljenih 835 več pravnih oseb (3,62-odstotno povečanje), letos pa jih je bilo do zdaj ustanovljenih 8.614, kar v primerjavi s primerljivim obdobjem lansko leto pomeni 6-odstotni padec.

V stečaju končalo 1.384 podjetij

V letu 2018 je bilo izbrisanih 19.384 pravnih oseb. V primerjavi z letom prej, to pomeni 6,7 odstotka več izbrisanih podjetij, v stečaj pa jih je šlo 1.384. Največ izbrisanih podjetij je bilo v Osrednjeslovenski, Podravski in Obalno-kraški regiji, najmanj pa v Notranjsko-kraški regiji. V letu 2019 sta do danes prenehali poslovati 5.302 pravni osebi, kar v primerjavi s primerljivim obdobjem lani pomeni 15-odstotni padec.

Prihaja BiziSmart: Moč je v izrabi digitalnih tehnologij in podatkov

V podjetju TSmedia, ki upravlja poslovnega asistenta bizi.si, skupaj s poslovnima partnerjema Stroka.si in Microsoft Slovenija, razvijamo nov produkt, imenovan BiziSmart. Namenjen je vsem podjetjem, ki se zavedajo pomena sodobne tehnologije ter njene učinkovite vpeljave v poslovanje z namenom lažjega in hitrejšega dela.

Prava moč se namreč skriva v kombinaciji ter pravilni izrabi digitalnih tehnologij in podatkov, kar posameznemu podjetju omogoča prilagojeno analizo podatkov in njihovo preoblikovanje v informacije. Gre za kombinacijo podatkov, ki jih ima podjetje v svojih vpeljanih tržnih sistemih in orodjih za ravnanje s strankami, njihovi nadgradnji s podatki iz slovenskega digitalnega poslovnega asistenta bizi.si in naprednem digitalnem orodju BiziSmart. Poglavitna prednost orodja BiziSmart je, da vam pove, kdo potrebuje vašo storitev ali produkt, s kom sklepajte posle in koga se izogibajte.

BiziSmart se prilagodi vsakemu naročniku posebej. Z znanjem in novimi tehnologijami uredi kopico podatkov in jih spremeni v koristne informacije. S tem ustvari kakovostno profiliranje obstoječih in potencialnih strank, naročnikom dopušča tudi poljubno prilagajanje meril tega profiliranja. Lepota sistema strojnega učenja je v tem, da z daljšo in intenzivnejšo uporabo sistem vedno bolj razume in spoznava uporabnika ter mu posledično še bolje svetuje.

Za najboljšimi odločitvami stojijo podatki

Poslovni asistent bizi.si uporabnikom omogoča, da se kjerkoli in kadarkoli seznanijo s ključnimi poslovnimi in finančnimi podatki, aktualnimi novicami iz poslovnega sveta ter prihajajočimi poslovnimi dogodki.

Na bizi.si so na voljo koristna orodja za nove poslovne izzive, kot so analiza trga, oblikovanje portfelja morebitnih poslovnih partnerjev in strank, pregled poslovanja na finančni kartici podjetja s ključnimi kazalniki finančnega zdravja in stabilnosti podjetja, prenos bonitetnega poročila ter pregled ustanoviteljev, zastopnikov in članov nadzornih svetov pravnih oseb. Vsa orodja poslovnega asistenta bizi.si so uporabnikom na voljo prek mobilnih in stacionarnih naprav, preizkusijo pa jih lahko s povsem brezplačnim demo dostopom. (P.R.)


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več
Zlati partner

Enaa / Gambit trade d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Gambit trade d.o.o. je eno najstarejših in uspešnejših računalniških podjetij pri nas. S svojo inovativnostjo premikajo meje. Tako so že leta 1999 postavili tudi Enaa prvo spletno ... Več

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več